Adyen: 3 faktorer, som fuldstændig forandrer betalingsmarkedet

Adyens betalingsekspert Jussi Lindberg fortæller her om tre faktorer, der forandrer betalingsmarkedet, og hvad du skal gøre for at være på forkant.

“Der er sket en hel masse inden for betalinger i løbet af de sidste 10 år. Vi ser, at flere nye betalingsmetoder er kommet til inden for kort tid. Markedet har ændret sig meget. Forbrugerne er forskellige. Deres betalingspræferencer adskiller sig væsentlig fra den ene til den anden. Men uanset om de foretrækker betaling med kort, kontant, Swish eller faktura, skal du kunne tilbyde det,” indleder Jussi Lindberg, forretningsudviklingschef hos Adyen.

3 faktorer, som forandrer betalingsmarkedet

1. Forventningerne til betalingsløsninger stiger

Kundernes forventninger til betalinger varierer afhængigt af kanalen. Jussi Lindberg mener, at e-handelens kunder foretrækker enkelhed frem for sikkerhed. Det ændrer dog ikke på, at sikkerhed stadig er vigtigt for kunderne, når de handler. Tryghed forebygger efterladte indkøbsvogne.

I fysiske butikker er kontaktløs betaling og selvbetjening en selvfølge, selv om det ikke har eksisteret særligt længe.

“Men med flere og flere selvbetjeningskasser gælder det stadig om at have en stabil betalingsløsning, der ikke resulterer i afviste transaktioner. Ellers er der en stor risiko for, at kunden føler sig forladt, når noget går galt,” siger Jussi Lindberg.

2. Globaliseringen stiller nye krav 

Kunder shopper meget mere fra udenlandske virksomheder. Det skaber sammen med den øgede turisme fra fx Kina nye forudsætninger for betalingsmarkedet, hvor betalingsmetoder som WeChatPay og Alipay er blevet en fast bestanddel.

“Man skal kunne levere de lokale alternativer, som kunderne foretrækker – selv når de rejser. Sørg for, at kasseterminalen understøtter udenlandske betalingsmetoder. Lokalt sprog, konvertering af valuta og betaling med lokal valuta er tilbud, du skal give udenlandske kunder. Det kræver intet af butikspersonalet, men det skaber stor værdi for kunderne. Ellers risikerer du, at de går videre til en anden butik,” siger Jussi Lindberg.

3. Giganterne halter bagefter 

Trods opblomstringen af nye betalingsløsninger på markedet er der mange detailhandlere, der stadig står i stampe. Det er specielt de store aktører.

“Mange store virksomheder går i stå i planlægningsfasen. Det kan tage flere år, inden de kommer i gang og tester deres løsning, og da har markedet allerede ændret sig. I stedet anbefaler jeg, at du tester oftere i mindre skala og vurderer løbende. Det behøver ikke at være perfekt fra starten. Her ser vi, at mange nichevirksomheder er hurtigere, og det vinder de kunder på,” siger Jussi Lindberg.

“Det er også almindeligt at ville have en løsning, der er bygget oven på den gamle. Det bliver sjældent til mere end til en marginal forbedring. Ofte er det ingen forbedring. Det går ikke at have det samme tankesæt som tidligere,” siger Jussi Lindberg.

Betalingseksperten: 3 ting, du skal gøre for at lykkes

1. Start med kundefordelene

Jussi Lindberg mener, at man altid skal starte med kundefordelene. Hvad værdsætter kunden?

“Det vigtigste er, hvad forbrugerne synes. En kunde, der har fået en god oplevelse med betalingen kan blive din bedste ambassadør. Uber er et godt eksempel, som mange bliver inspireret af,” siger Jussi Lindberg.

2. Stop med at arbejde i siloer

Betalingseksperten understreger vigtigheden af at arbejde på tværs af organisationen.

“De dygtigste på betalingsmarkedet har indstillet arbejdet i siloer. De har sammensat en intern ekspertenhed, der arbejder med at løse udfordringerne med betalingsmetoder. For at lykkes, kræver det, at man giver enheden ejerskab over området og retten til at træffe beslutninger,” siger Jussi Lindberg.

3. Følg hele kunderejsen

Det er også vigtigt at sikre, at alle data er inkluderet i kunderejsen, og at den er tilgængelig, uanset betalingsform og hvor købet foretages. Det kræver den rette teknologi.

“Det er muligt at følge kunden uanset kanal eller betalingsmetode. Man forventer den samme rabat på alle shoppingkanaler, både online og i butikken, så hvordan opnår du det? Silosystemer er sjældent pålidelige, da du ikke kan oprette et samlet billede af kunderne. En samlet platform gør det muligt at fusionere kundeoplysningerne på en bedre måde, hvilket muliggør omnichannel og stigning i antallet af godkendte transaktioner,” siger Jussi Lindberg.

Læs også: Få hjælp med at lykkes på fremtidens detailhandelsmarked 

Læs også: Optimer omnichannel – effektiviser din kundekommunikation på alle kanaler 

Læs også: Guide: De 7 mest innovative retailtrends

Sig din mening

*