Digital frontløber: Sådan blev BabySam branchens bedste

En 360-graders digitalisering katapulterede BabySam til toppen af branchen. Detailvirksomheden har aldrig haft bedre fat i kunderne. Læs hvorfor her.

Den danske detailvirksomhed BabySam har i de seneste år cementeret sin position som Danmarks største kæde for babyudstyr og børnetøj.

Ambitionen er at blive Nordens største og bedste, og en 360-graders digitalisering af virksomheden har bragt BabySam tættere på at opfylde målet:

“Vores største gevinst med digitalisering har egentlig været, at vi har styrket vores position i markedet. Dér står vi som den detaillist inden for vores branche, der er længst fremme,” siger BabySams CEO, Kenneth Nørgaard.

Omfattende digitalisering af både webshop og fysiske butikker

BabySam har 33 detailbutikker i Danmark og en webshop. Både de fysiske butikker og webshoppen har kunnet mærke den omfattende digitalisering af den 45-årige virksomhed.

“Vi startede med at skifte vores e-mail-marketingprogram til et stærkere og bedre, hvor vi kunne lave mere relationsmarkedsføring. Vi skiftede også vores e-commerce-platform,” siger han og fortsætter:

“Vi er i gang med at skifte ERP. Vi har også skiftet POS ude i butikkerne for at få det hele koblet sammen, så vi kan få denne sømløse oplevelse for kunderne, som vi alle sammen jagter helt vildt,” siger Kenneth Nørgaard fra BabySam.

Læs mere: Hvad kendetegner en digital frontløber? Få svaret her og tre tips til at blive en digital frontløber i din branche.

Fokus på sømløs kundeoplevelse

Målet med digitaliseringen af BabySam var todelt, fortæller BabySams CEO. Den første del var at effektivisere manuelle, rutineprægede arbejdsprocesser for at gøre hverdagen lettere for virksomhedens administrative medarbejdere. Det var fx at undgå for mange manuelle indtastninger.

Den anden del handlede om at give kunderne den bedste og mest sømløse oplevelse i branchen – uanset om de gik ind i BabySams fysiske butikker eller på webshoppen.

“Vi startede digitaliseringen i det kommercielle, så vi har utrolig godt fat i vores kunder nu. Vi er meget tilgængelige for vores kunder på de digitale platforme,” siger Kenneth Nørgaard, BabySams CEO.

Han uddyber:

“Det har handlet meget om at skabe en mere smidig oplevelse for dem. At bruge de digitale virkemidler til at gøre det lettere for vores kunder at handle både online og i butikken. At de kan se varerne, og hvor de er på lager henne,” forklarer han.

Digitaliseringen stopper aldrig for en digital frontløber

BabySams digitale transformation skete over flere år. Alle valg er blevet gransket grundigt, inden beslutningerne er blevet truffet. Og sådan var det også, da virksomheden skulle vælge en teknologipartner:

“Vi valgte ud fra, hvor havde vi den bedste mavefornemmelse. Hvor vi synes, vi blev udfordret bedst. Hvem vi synes, havde det bedste road map til at komme i mål med det her ret ambitiøse projekt. Og så selvfølgelig også prismæssigt. Hvor ligger vi henne i forhold til vores ambitioner budgetmæssigt. Vi valgte DXC, som vi syntes, var den, der matchede bedst på de parametre,” siger han.

Selv om digitaliseringen har bragt BabySam tættere på målet om at blive Nordens største og bedste, stopper digitaliseringen aldrig for en digital frontløber:

“Digitalisering er helt klart et løbende projekt. Vi ser allerede i dag, og vi har set de sidste år i vores branche, at vi har svært nok ved at indhente kundernes krav til, hvor digitale vi skal være, så fremadrettet er digitalisering løbende investeringer og udvikling for altid, som vi ser det.” slutter BabySams CEO, Kenneth Nørgaard.

Download gratis guide: Løft din kundeoplevelse til næste niveau

Læs mere: Alle virksomheder har brug for en webshop

Sig din mening

*