Sådan imødekommer du internationale forbrugeres krav

Den globale handel blomstrer takket være øget turisme og nethandel på tværs af landegrænser. RNB Retail and Brands fortæller her, hvordan du bedst går udviklingen i møde.

Rekordmange kinesere besøger i disse år Skandinavien. Det betyder, at flere brancher nu skal omstille sig for at opfylde kinesernes krav og forventninger. Sådan er det også i detailbranchen.

Vi har interviewet Johanna Rath, it-procesleder hos RNB, om udviklingen. Hun fortæller i denne artikel om, hvordan man på den bedst mulige måde møder det stigende antal af kunder fra lande som fx Kina.

Globaliseringen stiller nye krav til betalingsmetoder

Handlens udvikling med øget globalisering og turisme fra lande som Kina indebærer flere fordele for forbrugerne. De får et bredere udbud, og den konstante krig på rabatter mellem butikker bringer priserne endnu længere ned.

Betalingsmetoder bliver også en vigtig del af kundeoplevelsen, når det gælder om at skabe tryghed.

“De seneste år har vi mærket en stigning i udenlandske turister, primært fra Kina og Rusland. Det har vi mærket i storbyer som Stockholm, Göteborg og Malmö. Udviklingen er særlig tydelig i vores fysiske butikker, specielt på NK og i Brothers-butikkerne,” siger Johanna Rath, it-procesleder hos RNB.

“Størstedelen af turisterne foretrækker stadig betalingskort, men de kinesiske turister vil helst betale med Alipay eller WeChat Pay. Det ønske skal vi jo opfylde. Kineserne antager, at vi accepterer kinesiske betalingsmetoder, og hvis det ikke er tilfældet, kan de godt finde på at annullere købet, så vi skal tilbyde kunderne deres foretrukne betalingsmetode. Det skaber tryghed for dem,” siger Johanna Rath.

Læs mere: Dette betyder Amazons etablering i Norden

Betydningen af merværdi og problemfrie betalinger

RNB fokuserer på at skabe en konkurrencedygtig kundeoplevelse for at imødekomme udviklingen. Koncernens primære salg sker gennem fysiske butikker, så derfor har RNB meget fokus på det personlige møde i butikkerne.

“Vi vil tilbyde en kundeoplevelse i verdensklasse. Det handler om at gøre lidt ekstra for at skabe en merværdi. Det er også vigtigt, at den oplevelse er konsekvent på alle vores kanaler. Det kan blandt andet handle om at kunne tilbyde kunden samme betalingsmetoder i de fysiske butikker som på nettet,” siger Johanna Rath.

“Hos os er det fysiske møde i centrum, men vi forstår også, at udviklingen stiller større krav til enkelhed. Her kan selvbetjening være et godt alternativ for at skabe en problemfri betaling,” siger hun.

Johanna Rath uddyber:

“I dag er meget af aktiviteten i butikken fokuseret omkring kassen, men i fremtiden tror jeg, at vi kommer til at se flere mobile POS-terminaler, som gør det enklere at betale. På sigt undgår du at tabe kunden på grund af køer. Det skal være lige så enkelt at handle i butik, som det er på nettet. Lykkes man med det, kommer det garanteret til at skabe højere kundekonverteringer,” siger Johanna Rath.

Læs mere: CEM: Styrk konkurrenceevnen via unikke kundeoplevelser 

3 råd fra Johanna Rath

  • Udviklingen inden for betalinger går hurtigt i dag. Sørg for at holde dig opdateret om de seneste trends og teknologier.
  • Hav en grundig og gennemarbejdet omnichannel-strategi på plads. Arbejd på at tilbyde samme betalingsmetoder i butik som på nettet.
  • Arbejd hurtigt, og hop hellere med på toget for tidligt. Det går ikke at komme for sent. At integrere nye løsninger skal gå stærkt i fremtiden.

“Nu står vi over for store aktører som Amazon, der kommer til at gøre sin entré i Norden. Det får konkurrencen og kravene til at stige endnu mere. Derfor gælder det om at være hurtig, fleksibel og omstillingsparat.” slutter Johanna Rath.

Omnichannel Optimiser: Effektiviser din kundekommunikation på tværs af alle kanaler

Gratis whitepaper: Sådan optimerer du kundeoplevelsen

Guide: De 7 mest innovative retailtrends

Sig din mening

*