Digitaliseret produktion af bygningsmoduler styret fra ét cockpit

Nyt ERP-system giver Scandi Byg mulighed for både at vokse og at sikre indtjeningen.

Byggebranchen er i vækst, og det mærker man hos Scandi Byg i Løgstør, som bygger bl.a. boliger, daginstitutioner og kontorer i rumstore moduler.

Opbygningen af modulerne sker i Scandi Bygs fabrikshaller, hvorefter de færdige moduler leveres til byggepladsen. Der er med andre ord tale om store industrielle produktioner med en høj grad af kompleksitet hvad angår byggedele, projektplanlægning og budgettering.

Administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk, fortæller:

“Vores forretningsstrategiske udfordring var at udnytte mulighederne for at vokse, samtidig med at vi fortsat har styr på alle processer og detaljer i de meget omkostningstunge projekter, vi kører hver dag.”

Han uddyber:

“Helt konkret bliver vi indbudt til at byde på større og større projekter, og derfor bliver det mere og mere forretningskritisk, at vi har detaljeret indsigt i vores dagligdag og vores processer, og at al information er samlet ét sted. Dels for at kunne give konkurrencedygtige tilbud, dels for at sikre, at vi tjener penge på opgaverne, og at der ikke opstår flaskehalse, som risikerer at forsinke leverancen.”

Overblik, overblik, overblik

For Thomas Raunsbæk og hans projektledere var især én ting afgørende for beslutningen om at skifte ERP-system: Ønsket om et samlet og overskueligt overblik over virksomhedens projekter. Både overordnet og ned i de enkelte projekters detaljer.

“Tidligere kørte vi på et forældet ERP-system suppleret med en myriade af små “lokale” systemer, som ikke altid kunne tale sammen, hvilket gjorde det vanskeligt at samle al information. Det er ikke holdbart i længden for en virksomhed som vores.”

Thomas Raunsbæk uddyber sine pointer og deler sine erfaringer i denne video:

Helt konkret valgte Scandi Byg at implementere Microsoft Dynamics NAV 2018 med en branchetilpasset projektstyringsløsning på toppen på tværs af hele organisationen.

“Der er fordele på alle niveauer. Medarbejdernes hverdag er blevet langt lettere, de sparer en masse administrativ tid og bøvl og kan koncentrere sig om det, de er bedst til – og som de synes er sjovest: At styre store og komplicerede byggeprojekter. Samtidig har jeg og vores projektledere nu det fulde overblik over virksomheden og vores projekter, hvilket er afgørende for, at vi kan udnytte mulighederne for vækst.”

Video: Digitalisering og automatisering gav Nord-Lock øget konkurrencekraft

Ledelsen var tæt på gennem hele processen

Men det var ikke uden en vis bæven, at beslutningen blev taget:

“Det er klart, at når man udskifter hele rygraden i sin virksomhed, så tænker man sig om. Den helt store frygt er jo pludselig at stå i en situation, hvor man ikke kan svare sine kunder, betale sine leverandører og udsende fakturaer i flere uger eller måneder. Det ville være katastrofalt for os”, siger han.

“Derfor lagde vi ikke kun vægt på pris og teknisk indsigt, da vi valgte leverandører. Det, at DXC og deres projektfolk havde konkret brancheerfaring fra projektindustrien, og at de kunne tilbyde en branchetilpasset version af Microsoft Dynamics NAV 2018, var i høj grad også udslagsgivende for vores valg af DXC som leverandør. Det er jo ikke hver dag, man skifter ERP-system, så man er nødt til at vælge en leverandør, som man tør stole på”, siger han.

“Desuden fokuserede jeg tidligt i projektet på at få vores egne folk og DXC’s folk til at spille sammen i en til tider meget intensiv proces. Det sikrede vi blandt andet via hyppige møder både mellem de projektansvarlige og mellem jeg selv og DXC’s ledere. Og jeg må sige, at det er en strategi, der lykkedes – de få knaster der har været, har vi meget hurtigt fået overstået. Jeg anbefaler alle, der skal skifte ERP-system, at sørge for, at både virksomhedens ledelse og leverandørens ledelse hele tiden holder sig tæt på projektet.” slutter administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk.

Læs mere om muligheder og implementering af Microsoft Dynamics NAV

Download guide: Skal jeg vælge Dynamics NAV eller Dynamics 365 Business Central? Få svaret her

Sig din mening

*