Lantmännen Unibake øger konkurrenceevnen med standardisering

En standardisering af en af Europas største bagerikoncerners forretningsprocesser gav større konkurrenceevne, bedre overblik over data og øget transparens for Lantmännen Unibake.

“Det er et meget stort projekt for alle involverede afdelinger. Det er det største projekt, de har været med i. Det er en stor forandring,” siger Lantmännen Unibakes CIO, Ove Hansson.

Det er noget af en opgave at standardisere en virksomheds forretningsprocesser, når det drejer sig om en af Europas største bagerikoncerner.

Lantmännen Unibake er med en årlig omsætning på 8 milliarder danske kroner den næststørste bagerikoncern i Europa og i top 10 på globalt plan. Og med 6.000 medarbejdere fordelt på 35 bagerier og diverse administrative lokationer i 20 lande verden over er der stor værdi i at standardisere produktionen af blandt andet brød, wienerbrød og croissanter.

“Vi standardiserer forretningsprocesserne for at skabe en best practice og for at kvalitetssikre processerne i alle vores afdelinger. Standardiseringen af vores forretningssystem skal forenkle vedligeholdelsen og dermed sænke omkostningerne. Vi har også implementeret en high availability-løsning (designet til at reducere eller håndtere fejl for at minimere nedetiden, red.). Det havde ingen afdeling kunnet gøre selv, fordi omkostningerne ville have været for høje,” siger Lantmännens CIO.

Standardiseringen øgede konkurrenceevnen hos verdensomspændende bagerikoncern

Standardiseringen af de globale processer skaber store konkurrencefordele for den verdensomspændende bagerikoncern:

“Vi er foran vores konkurrenter, når det kommer til standardisering. Vi ved, at de andre store producenter ikke arbejder med standardisering, som vi gør,” siger Ove Hansson.

Lantmännen Unibakes CIO fortæller her i videoen mere om virksomhedens standardisering af processerne.

Bedre overblik over data, mindre manuelt arbejde og øget transparens

Lantmännen Unibake standardiserer processerne ved hjælp af et forretningssystem, der består af en standard Dynamics-platform sammen med en branchepakke på toppen.

Kombinationen giver stor værdi for virksomheder inden for fødevareindustrien, fordi den samlede pakke blandt andet forenkler og effektiviserer processerne, optimerer produktionen og imødekommer fødevareindustriens krav til kvalitets- og fødevarekontrol.

Det automatiserede forretningssystem er en stor hjælp i det daglige arbejde, fortæller Ove Hansson:

“Vi undgår en masse manuelt arbejde, fordi alle data er i vores system. Det er en kolossal fordel at kunne holde styr på informationerne ét sted. Det giver stor værdi for os at vide, at alle informationer er i systemet. Vi er blevet enige om, hvilke KPI’er vi bruger, så vi kan se mange flere detaljer, og så taler vi også samme sprog. Transparensen er et essentielt mål i dette projekt,” siger Lantmännen Unibakes CIO.

Medarbejderne vil lære mere om løsningerne

Bedre overblik over data, mindre manuelt arbejde og øget transparens er ikke de eneste bonusser ved standardiseringsprojektet. Medarbejderne kan også se fordelene.

“I begyndelsen er der altid modstand: ‘Vi er vant til at arbejde sådan her. Hvorfor skal vi ændre på det?’. Men vi har faktisk været i stand til at vende det, så nu er vores medarbejdere meget opsøgende og vil gerne lære de nye løsninger bedre at kende,” siger Ove Hansson.

Standardiseringen er live i 4 af 15 af Lantmännen Unibakes bagerier. Forventningerne er, at de mange forbedringer på sigt vil medføre store besparelser og højere effektivitet.

Gode kompetencer hos konsulenter afgørende for valg af teknologipartner

Valget af teknologipartner er en stor beslutning for en virksomhed. Der skal være et godt match mellem virksomheden og teknologipartneren. Partnerskabet bliver allerbedst, hvis partneren har en dyb forståelse for og erfaring fra den branche, virksomheden opererer i.

For Lantmännen Unibake faldt valget af teknologipartner på DXC Technology:

“Vi fandt nogle gode kompetencer hos DXC Technology i deres løsninger til fødevareindustrien. Det var en af grundene til at vælge DXC Technology, at netop de kompetencer var til stede. Vi har et stort behov for mange konsulenter over tid, så vi ville gerne have en stor leverandør med flere forskellige typer kompetencer i forskellige stadier af projektet.” slutter han.

Læs mere: Få fuld styr på jeres virksomhed og styrk konkurrenceevnen

Læs mere: Sådan producerer du bæredygtige fødevarer – fra start til slut

Sig din mening

*