4 indsigter til detailhandlen: Fra skrivebordet til butiksgulvet

Hvad kan en ekspert i systemsupport til detailhandlen lære af at arbejde i butik? Anna Feuk byttede for en dag skrivebordet ud med butiksgulvet hos svenske Brothers.

Anna Feuk sidder de fleste arbejdsdage ved skrivebordet på kontoret. Her yder hun support til detailhandlere, når de har spørgsmål angående kunderejser og kundeloyalitet.

Men det byttede hun ud for en dag og vendte tilbage til butiksgulvet, hvor hun tidligere har arbejdet som både fuldtids- og deltidsansat i fire år. Denne gang hos den svenske tøjbutik Brothers i Malmø.

Herunder deler hun sine indsigter om, hvad der har forandret sig, og hvilke krav forbrugerne stiller i dag.

“Det er let at stirre sig blind på systemerne og udvikle funktionaliteter uden at forstå virkeligheden ude i butikkerne. Ved at komme ud i butikken og se, hvordan løsningerne fungerer, kan vi få nye indgangsvinkler til at forbedre dem. Alle, der arbejder med systemsupport til detailhandlen, burde ud og prøve at arbejde i butik. Også selvom det kun er én dag. Detailhandlen forandrer sig hele tiden. Derfor gælder det om at holde sig opdateret,” indleder Anna Feuk.

Disse 4 faktorer skal du leve op til

Anna Feuk mener, at kravene til detailhandlen er steget over de seneste år. Nedenfor oplister hun de faktorer, som du skal forholde dig til.

1. Højere serviceniveau

“Man forventer som kunde, at butikspersonalet har sans for stil og viden om produkter. Derudover gælder det om at kunne læse kunden og tilpasse hjælpen efter kunden. Alle kunder er forskellige, men fælles for dem er, at de gerne vil behandles på en måde, der passer dem. Her stikker Brothers ud med sit høje serviceniveau. De er en af frontløberne, når det kommer til mødet med kunden. Personalet tilpasser let og hurtigt rådene til kunden,” siger Anna Feuk.

2. Utålmodige kunder

“Kunderne er mere utålmodige i dag end tidligere. Lange køer, lange leveringstider og udsolgte varer fører til, at du bliver fravalgt. Lysten til at købe er flygtig, og kundernes fokus skifter hurtigt. Derfor gælder det om at lukke handlen ved at have den rette vare på det rette tidspunkt,” siger Anna Feuk.

3. Stigende krav til kundeklubber

“Kunden ønsker at få et godt tilbud og lave en god handel. Derfor er det i dag et must at have en kundeklub med tilbud, der får kunden til at føle sig særligt udvalgt. Medlemmer i kundeklubber køber dyre produkter og flere gange end den gennemsnitlige kunde,” siger Anna Feuk.

4. Øget fokus på problemløsning

“Kunden besøger oftest en fysisk butik for at løse et problem. Derfor skal man som detailhandler have fokus på at møde behovet ubesværet og hurtigt. Det eneste, der må tage tid, er kundens egen beslutningsproces,” siger Anna Feuk.

Læs mere: 3 råd til en god start på året for detailhandlere

5 råd til detailhandlen

Arbejdsdagen i Brothers nærmer sig sin afslutning. Anna Feuk vender snart tilbage til skrivebordet. Men hun presser lige de sidste indsigter ud af dagen og giver 5 råd til detailhandlere:

• Vind kundens tillid ved hjælp af viden, service og ekspertise

• Brug personalet til at give et konkurrencedygtigt svar

• Sørg for at have korrekte systembetingelser vedrørende POS, kundeklubber og loyalitet

• Løs problemer og hindringer i organisationen for at optimere butiksprocesser

• Lad dine partnere arbejde i butik med jævne mellemrum.

“Konkurrencen i branchen stiger hele tiden. Det gør, at kundemødet i butikken bliver endnu vigtigere. Specielt for detailhandlere med et stort fysisk butiksnet. Sørg for, at du griber mulighederne,” slutter Anna Feuk.

CEM: Styrk konkurrenceevnen via unikke kundeoplevelser

Sådan lykkes du med markedspladser og sømløse kundeoplevelser

Disse 5 faktorer skaber digital transformation i detailhandlen

Sig din mening

*