Sensorer gør projektindustrien smartere

Produktionen bliver smartere og mere lønsom, når man først indsamler data og informationer med internettilkoblede sensorer og derefter analyserer dem ved hjælp af kunstig intelligens.

Den perfekte teknologistorm opstår ifølge Telenor, når man først indsamler informationer og data med internettilkoblede sensorer (Internet of Things/IoT) via et lynhurtigt 5G-netværk og derefter bruger avancerede værktøjer som big data og kunstig intelligens til at gennemtærske alle informationerne og dataene.

Stormen kan give bedre produktkontrol, bedre kundeoplevelser, øget omsætning og større lønsomhed i projektindustrien.

Alle indsamlede data giver producenten værdifuld information om produktet. Informationen kan bruges til at forbedre produktet. Dermed kan fysiske produkter gå igennem de små, trinvise forbedringer, vi kender fra softwarebaserede services.

Internet of Things, dataindsamling og dataanalyse har en indre og en ydre effekt:

“Den indre effekt handler om at sænke omkostninger, effektivisere processerne og gøre dem hurtigere. De ydre gevinster handler om kundeværdi og kundeoplevelse, for hvis man øger kundeoplevelsen, så øger man samtidig også værdien af produktet. Det giver som regel en øget omsætning og bedre marginer,” siger Henrik Borg, Nordic Director Digital Solutions, DXC Technology.

Ledelsen skal tage det første skridt

Hvordan kommer man så i gang med Internet of Things og big data? DXC’s Henrik Borg understreger, at sådanne digitaliseringsprojekter skal være forankret i ledelsen.

“Udgangspunktet skal altid være, at projektet giver værdi til forretningen. Hvad er businesscasen? Dernæst skal teknologieksperterne og it-afdelingen på banen. Og husk, at alle it-satsninger skal forankres i hele organisationen,” siger han.

Borg understreger, at IoT og big data er noget, alle chefer bør forholde sig til, ligesom de også skal forholde sig til den virkning, teknologien vil få, og hvordan den vil påvirke virksomhedernes brancher.

“Glem ikke de muligheder, som IoT og big data giver. Det gælder specielt virksomheder, der arbejder projektorienteret. For projektbaserede industrivirksomheder giver teknologien en række oplagte fordele,” fortsætter Borg.

3 fordele og muligheder ved IoT og big data

Han giver tre fordele og muligheder ved at bruge teknologierne:

• Nye forretningsmodeller og tilbud, der retter sig personligt mod den enkelte kunde ud fra deres unikke forudsætninger.

• Brug data som en del af et kontinuerligt arbejde med forbedring af produkter eller processer.

• Forebyggende vedligehold eller service – brug data som grundlag for at gøre arbejdet, når det faktisk er tiltrængt. Planlæg det, så det påvirker den daglige drift mindst muligt.

Gør dataene værdifulde

Borg understreger, at industrien skal behandle dataene rigtigt for at skabe fordele.

“En ting er at indsamle strukturerede og ustrukturerede datastrømme (big data). En helt anden sag er at generere informationer fra dataene, som skaber værdi for både kunder og medarbejdere. Det vigtige er at finde den rette forretningsmodel. Altså det, der giver værdi til kunden eller medarbejderne. Det kan fx være integreret beslutningsstøtte som en del af ledelses- og beslutningsstrukturen,” siger Borg.

Han fremhæver de to vigtigste punkter for at bruge data rigtigt:

• Find de forretningsmodeller eller brugsområder, som giver værdi til kunderne eller internt.

• Databaserede beslutninger – integrer beslutningsstøtte som en del af ledelses- og beslutningsstrukturen.

Find din branchetilpassede løsning til projektindustrien

Business intelligence vs. analytics – hvad er forskellen?

Digitalisering uden buzzwords? Her får du et gratis whitepaper med 5 gode råd og 10 konkrete erfaringer

Sig din mening

*