Sådan får du flest muligheder med teknologi

Spørgsmålene står i kø, når virksomheden skal vælge teknologi . Heldigvis får du svarene her, så du kan bruge it-systemerne som et strategisk værktøj.

Det kan være overvældende for virksomheder at håndplukke de helt rigtige teknologier og it-systemer. For hvordan passer de til virksomhedens arbejdsprocesser, branche, kunder, medarbejdere og strategi?

Det kan gøre det til en besværlig og forvirrende proces. Men teknologi skal ikke begrænse virksomheden fra at opnå sine mål. Tværtimod.

Her får du svarene på, hvad teknologi er, hvad man skal fokusere på, og hvilken værdi den giver for virksomheder.

Teknologi er et multifunktionelt værktøj

Når teknologi fungerer optimalt i en virksomhed, bliver den taget i brug som et multifunktionelt værktøj, der støtter virksomheden i processen med at opnå virksomhedens mål. Det sker i form af specifikke forretningssystemer udviklet til at håndtere en eller flere dele af virksomhedens arbejdsgange. Dermed er teknologi både et praktisk og pragmatisk værktøj.

Teknologi er også et strategisk og målbaseret værktøj. Den støtter og hjælper virksomheden med at opnå fremtidige strategiske mål. Det kan fx være at producere 100 procent mere eller at ekspandere virksomheden med en vis størrelse inden et specifikt tidspunkt. Her spiller it en afgørende rolle.

Faktisk vil det nærmest være umuligt at opnå virksomhedens mål, hvis de ikke er understøttet af it.

Sådan får du det optimale ud af teknologi som strategisk værktøj

Spørgsmålet er så bare, hvad skal virksomheden have fokus på for at få det optimale ud af teknologi som strategisk værktøj?

For det første skal du naturligvis vælge it-systemer, der hjælper jer med arbejdet i jeres branche. Et godt råd er at modstå fristelsen for at vælge de nyeste teknologier. Vælg hellere modne og testede teknologier, der passer til virksomheden og branchen, og som med stor sandsynlighed er på markedet om 5-10 år. Du kan eventuelt spørge it-leverandøren, om de har prøvet teknologierne på andre i samme industri som jeres.

Strategi handler jo om at planlægge for at nå et langsigtet mål. Derfor kommer du godt fra start ved at vælge it-systemer med én fælles database. Det gør, at data kan bruges på tværs af virksomheden til at dokumentere, analysere, planlægge og spå om fremtiden.

Dermed kan du bruge dataene til at gå realistisk til værks, når virksomhedens mål og strategier skal på plads, eller de foreløbige resultater skal analyseres. Du kan nemlig dykke dybere ned i dataenes gemte guld for at se virksomhedens præstationer i specifikke tidsperioder, afdelinger og meget andet.

En anden fordel ved at bruge it-systemer med fælles database er, at de er bygget til at fungere sammen. Dermed er dataene ikke låst til et enkelt system, men kan tilgås fra alle systemerne i it-platformen. Det strømliner arbejdsprocessen, hvilket gør medarbejderne mere effektive.

Dataene er også konstant opdaterede og optimerede, hvilket gør, at du bliver mere agil og omstillingsparat til at ændre kurs for at følge med og handle på de seneste trends.

God teknologi giver gladere medarbejdere og bedre bundlinje

Velfungerende, brugervenlig og moderne it skal ikke undervurderes. Den kan i sig selv være afgørende for, at virksomheden tiltrækker og fastholder de bedste medarbejdere. De bliver nemlig gladere, mere produktive og meget mere velinformerede, når virksomhedens it fungerer uden problemer. Og det bliver it-afdelingen også.

Cloudbaseret it giver også virksomheder evnen til at handle hurtigt og effektivt, når en chance opstår. Det kan være at udvikle og lancere nye produkter eller services eller at etablere sig på nye markeder eller geografiske områder. Den mulighed har man, når sammenhængskraften og agiliteten er til stede i it-systemerne.

Virksomheden kan også skalere op og ned med it alt efter behov. Et skalerbart system sikrer, at man kan tilpasse det efter det reelle behov. Det påvirker bundlinjen, fordi man ikke betaler for mere, end man bruger.

It er altså meget mere end bare nogle systemer, der får virksomhedens arbejdsprocesser til at gå op i en højere enhed. Når du bruger it som et praktisk og strategisk værktøj til at opnå virksomhedens mål, bliver virksomheden mere adræt.

Kort sagt bliver virksomheden i stand til at navigere hurtigere og bedre i markedet end konkurrenten. Og det er jo egentlig et ret godt udgangspunkt.

Download whitepaper: Er du stadig i tvivl om teknologi og it? Her får du 5 praktiske råd og 10 konkrete cases til at overbevise dig

Sig din mening

*