Sikkerhedsteams kan være heltene i den digitale transformation

Dit sikkerhedsteam er en facilitator for transformation og en ægte helt for virksomheden, fordi de kan beskytte den digitale transformation og svare på trusler, der konstant forandrer sig.

Lige så hurtigt som sikkerhedsteams lukker døre for at beskytte mod angreb, lige så hurtigt åbner virksomheder andre via initiativer i skyen, IoT (Internet of Things) og driftsteknologi (OT), robotisk procesautomatisering med mere.

Disse træk eksponerer de interne arbejdsprocesser i den digitale transformation for cyberkriminalitet under overfladen, hvilket skaber nye sikkerhedsrisici via øget kompleksitet og en udvidet angrebsflade.

Alt for ofte beskrives sikkerhedsorganisationen som en forhindring for digital transformation – en umedgørlig skurk, der er imod ændringstiltag. Sikkerhed er dog som en facilitator for transformation og en ægte helt for virksomheden.

Med den rette sikkerhedsarkitektur og med systemer og personale på plads kan sikkerhedsorganisationer beskytte disse nye teknologier og forretningsmodeller – og svare på trusler, der konstant forandrer sig.

Sådan her kan organisationer gøre sikkerhedsteams til heltene i den digitale transformation.

Forbedre sikkerhedsopsætningen i din digitale kerne

It-sikkerhedsfolk og beslutningstagere er, som de bør være, mest optaget af malware, målrettet phishing og ransomware.

Ifølge en undersøgelse foretaget af CyberEdge Group har mere end 50 procent af organisationer rent faktisk været ofre for ransomware, hvor 45 procent har betalt beløbet for at gendanne deres data, mens 19 procent nægtede at betale og tabte deres data.

Det er derfor, at det er tvingende nødvendigt at indføre en sikkerhedsplatform inde i din digitale kerne.

Sikkerhedsplatformen giver robuste systemer, som ikke kun kan modstå cyberangreb, men som også kan udføre driftskritiske forretningsopgaver efter et angreb.

Byg sikkerhed ind i softwarens udviklingslivscyklus

Mens DevOps sætter fart på markedsintroduktionen med innovativ software, er ustabil kode af og til et biprodukt ved de hurtigere udviklingscyklusser.

Dette er blot én måde, hvorpå DevOps’ indtog har skabt nye udfordringer i sikkerhedsprocesserne. I mange tilfælde kan skrøbelighederne i sikkerheden, som er fundet ved test eller i produktionen, resultere i store forsinkelser og arbejdsgentagelser.

For at overvinde denne udfordring kan virksomheder integrere sikkerheds- og risikohåndtering i hele udviklingslivscyklussen med en omfattende DevSecOps-model med henblik på en sikker digital transformation.

Få en dybere indsigt i trusler

Der findes i dag mange forskellige, fremragende værktøjer til sikkerhedsovervågning, men det almindeligste klagepunkt fra sikkerhedsudøvere er, at der er for mange data at analysere.

For mange kan avanceret sikkerhedsanalyse hjælpe med at “skære igennem udenomsstøjen” ved sikkerhedsrelaterede data. Og når dybdegående analytiske løsninger også udnytter maskinel indlæring (ML) og kunstig intelligens (AI), kan de effektivt bearbejde data, opdage trusler og reducere hyppigheden af falske positiver.

Automatisér hændelsessvar og andre sikkerhedsarbejdsgange

Sikkerhedsorganisationer overalt står over for en længerevarende mangel på kvalificerede personer. En måde at overvinde manglen på talenter inden for sikkerhed kan opnås med planlægningsløsninger for sikkerhed, automatisering og svar (SOAR).

Disse egenskaber, som er integreret i sikkerhedsplatformens digitale kerne, kan automatisere sikkerhedsopgaver, processer og arbejdsgange, så svartid, nøjagtighed og standardisering forbedres – hvilket hjælper dit personale til at udrette mere med den talentmasse, du har til rådighed.

Adressér industrispecifik sikkerhed og krav til overholdelse

Ud over de udfordringer og bekymringer, som cyberangreb forårsager, og som alle brancher står overfor, har hver sektor specifikke problemstillinger og overholdelseskrav, der skal adresseres.

For at kunne opbygge et effektivt program er der behov for dybdegående viden om branchen og branchespecifikke løsninger, så detailhandlere beskyttes mod kortbedrageri og militærleverandører beskyttes mod nationalstatslige angreb.

En avanceret sikkerhedsplatform muliggør sikker levering af industrispecifikke platforme og løsninger såsom digitale sundhedsplatforme og den opkoblede transportplatform.

Disse platforme binder mikroserviceydelser sammen, der muliggør nye oplevelser på tværs at et opkoblet økosystem af partnere, hvor sikkerhed er integreret i platformen og serviceydelserne.

Uanset branche vil integration af sikkerhed i din digitale transformation hjælpe dig med at opnå dine mål hurtigere med en lavere risiko, og sikkerhedsteamet bliver heltene i virksomheden.

Læs mere: Er ledelsen den største trussel mod it-sikkerheden?

 

Sig din mening

*