Hvad er Clienteling, og hvorfor skal du have det på din POS?

Clienteling er, når du bruger dine data om kundens præferencer til at skræddersy præcis den oplevelse, kunden ønsker i din fysiske butik. Det bringer smil på læberne af dine kunder og dit personale.

Du ved, hvordan det er. Kunderne er mere krævende end nogensinde før. De er intelligente, de har høje forventninger, de ved, hvad de vil have, og de er villige til at shoppe rundt for at få det.

Så hvordan giver du din tilgang et ryk fremad, så du kan give dem den oplevelse, de vil have og forventer?

For mange ligger svaret i at bruge teknologi til at genskabe den magi, der er i at handle i en lokal butik, hvor ejeren kender dig, behandler dig som en gammel ven og kan hjælpe dig med at vælge det perfekte tøj til en speciel anledning. Det er en tilgang, der kaldes clienteling.

Omdefinering af kundeservice

Forestil dig, at du er ude at shoppe, og at du går ind i en ny butik, der sælger elektronik og elapparater til hjemmet.

Idet du kommer ind ad døren, bliver du mødt af venlige, kyndige salgsassistenter, som alle er udstyret med tablets eller smartphones, der giver dem mulighed for at få adgang til de oplysninger, de har brug for, så de kan hjælpe dig bedst muligt.

Hvis du har et spørgsmål, vil de kunne svare på det – og hvis de ikke kan, slår de det op eller finder en anden, som kender svaret. Og når du er klar til at købe, kan du betale hvor som helst i butikken, når som helst.

Det, der gør oplevelsen fantastisk, er det faktum, at det føles så personligt og ubesværet. Og hvis butikken er en del af en kæde, bør du kunne få samme serviceniveau, uanset hvilken butik du besøger.

Årsagen er, at den teknologi, personalet har lige ved hånden, giver dem mulighed for at få et 360 graders overblik over kunden, og de får vist oplysningerne på så intuitiv en måde, at det ikke kommer i vejen for, at de kan fokusere på deres vigtigste opgave – at betjene dig.

Derfor bør clienteling være vigtig for dig

Clienteling henter det personlige tilbage i indkøb i fysiske butikker. Det betyder, at når dine kunder gerne vil have lidt direkte hjælp, så har dit personale de bedste forudsætninger for at give dem det.

Det giver dem mulighed for nemt at identificere værdifulde, tilbagevendende kunder. Og det giver dem de redskaber, de har brug for, for virkelig at være velinformerede, ikke kun om deres kunder, men også om de varer, de sælger for dig.

Kunderne vil også have den her teknologi. En undersøgelse påpegede, at næsten halvdelen af respondenterne gerne ville shoppe i en fysisk butik, hvis de havde mulighed for at snakke med kyndige salgsassistenter, som kunne foreslå varer på grundlag af kundens købshistorik.

Det er på tide at klæde dit personale godt på

Det problem, mange detailhandlere står over for i dag, er, at de fleste af deres kunder ved mere om deres varer, end personalet gør. Det skyldes, at de har det værktøj til rådighed, som de skal bruge til at udføre den nødvendige research, inden de kommer ind i butikken.

Hvordan gør du det så på den rigtige måde? Du skal udstyre dit personale med det samme værktøj, som dine kunder har. De skal kunne hente produktoplysninger frem på kasseapparatet (POS) og fortælle kunderne om alle de valgmuligheder, de har.

De skal kunne sammenligne produkter, slå specifikke funktioner op og udføre prissammenligninger. Hvis de kan det, har de større sandsynlighed for at lukke salget og samtidig sikre butikken en værdifuld, loyal kunde.

Læs mere: Sådan sælger du til moderne forbrugere

Læs mere: 6 tips til gnidningsfrie oplevelser for dine kunder

Sig din mening

*