3 udfordringer for CTO’s

CTO’s skal løse tre udfordringer for at opfylde kundernes forventninger og for at skabe digitale serviceydelser, der er baseret på en moderniseret digital forretningsplatform.

I den digitale tidsalder er kundernes forventninger høje. Det kræver en it-strategi, der tager højde for processer og dataflows i forbindelse med en kundes rejse og skaber digitale serviceydelser til rejserne, baseret på en moderniseret digital forretningsplatform.

Her giver JP Morgenthal, DXC Technologys Chief Technology Officer, et overblik over de udfordringer og muligheder, CIO’s står overfor, og han dykker dybere ned i emnet i et oplæg om forbedring af digitale applikationsoplevelser.

1. De vigtigste udfordringer for CIO’s

CIO’s sidder ikke længere med alle kortene. De deler ofte ansvarsområder med Chief Digital Officers og Chief Marketing Officers. Og den stadigt større bredde i kunderejserne betyder, at flere elementer i kundens oplevelse stammer fra et økosystem af leverandører – systemer, som CIO’en slet ikke ejer.

CIO’s kæmper med fragmenteringen af deres egne it-miljøer, hvor aktiverne er spredt ud over monolitiske transaktionssystemer, cloudbaseret SaaS-ressourcer (Software-as-a-Service) og helt nye, løst sammenkoblede applikationer, der er bygget til cloud og drevet af kontinuerlig levering og andre moderne metoder.

CIO’erne siger: “Jeg har alle de her problemer og kun en vis mængde penge til at håndtere dem. Jeg har en eksisterende basis af styringskrævende aktiver, der koster mig penge. Der er helt nye teknologier, som virksomheden gerne vil have, jeg undersøger og indpasser i strategien, og de koster alle sammen penge. Vi har et landskab under forandring, i forhold til hvordan vi tænker på forretningen og nødvendigheden af at blive digital. Jeg har brug for en måde at håndtere alle de her apps på.”

2. Fremtiden for det digitale og hvordan vi kommer derhen

Virksomhedens kerne vil blive maskindrevet og vil handle om at gøre data tilgængelige og om at offentliggøre dem, frem for at behandle dem.

Forbrug vil være drevet af serverløs arkitektur og multimedieinterfaces, inklusive web, mobil og udvidet virkelighed samt virtuel virkelighed.

Virksomheden skal forstå flowet af information mellem systemerne, mellem enkeltpersoner, og mellem systemer og enkeltpersoner

Vejen frem mod det digitale kræver konstant udvikling af kernesystemer fra menneskeafledte regler til maskinafledte regler. De teknologier, der vil være fremherskende i denne udvikling, er blandt andet kunstig intelligens, maskinel indlæring, serverløshed, blockchain, NoSQL, HTTP og containere.

3. Spring af hamsterhjulet

Indtil du forstår, hvad der driver behovet for nye applikationer og forstår informationsflowet, reagerer du på alles informationsbehov én sag ad gangen.

Du er nødt til at springe af hamsterhjulet, ellers kommer du aldrig på forkant med efterspørgslen. Du leverer bare den næste app, og så den næste app.

Den eneste måde at komme på forkant på er at gøre brug af styrkerne i kunstig intelligens og maskinel indlæring, så de gør arbejdet for dig – det vil sige hjælper dig med at finde frem til mening-og-reaktion-mønstre, der fører til de rigtige resultater.

I sidste ende er dit mål at samle applikationer fra en portefølje af digitale serviceydelser, genbruge serviceydelser og opkoble data, så du får de ønskede informationsflows og resultater.

Læs mere: CIO: Derfor bør du tale mindst to sprog

Læs mere: Nye teknologier giver konkurrencefordele

Sig din mening

*