Q&A: Hewlett Packard Enterprises CIO om digital strategi

Hewlett Packard Enterprise er en virksomhed, der leverer digitale løsninger til en værdi af 31 milliarder USD. Hvordan implementerer en virksomhed i den størrelse en ny digital strategi?

Digital transformation er et krav for at få succes i en hvilken som helst virksomhed, specielt de, der tilbyder software og serviceydelser i forbindelse med digital transformation.

I de seneste år har Hewlett Packard Enterprise, der leverer digitale løsninger til en værdi af 31 billioner USD, gennemgået en omfattende forandring og er midt i et igangværende 3-årigt projekt, som CIO Archana Deskus står i spidsen for.

Herunder svarer hun på en række spørgsmål om Hewlett Packards digitale strategi.

I betragtning af hvor dynamisk og forandringsvillig HPE er, hvordan holder IT så trit med det?

Historisk set har der været masser af kompleksitet i vores IT-miljø, og vi er i fuld gang med at arkitekttegne virksomheden forfra, faktisk helt fra bunden af.

Vi fokuserer på at forenkle den måde, vi driver forretning på, hvor vi forbedrer eksekveringen og sætter mere fokus på innovation.

Vi er i stand til at tilpasse os, fordi vi benytter en hybrid, agil metodik og mere standardiserede løsninger, og fordi vi har den rigtige ekspertise på tværs af vores forskellige teams.

Hvad er de vigtigste komponenter i HPE’s IT-transformation?

Der er mange komponenter i vores transformation, lige fra samarbejds- og produktivitetsværktøjer til forretningsapplikationer, et integreret netværk til sammenkobling af vores data samt sikkerhedsværktøjer. En af de vigtigste komponenter er en helt ny analyseplatform. Ikke bare en platform, der leverer rapportering i realtid, men en platform, der også giver større indsigt, via intelligens, i forhold til, hvad dataene leverer.

Vi investerer også i opbygning af nye kompetencer og erfaringer på tværs af hele virksomheden. I et af områderne vil vi gerne skifte til en model, hvor flere af vores salgsinteraktioner enten er fuldautomatiske eller kræver meget lidt interaktion. Et eksempel er, at når en kontrakt skal fornys, så vil vi gerne kunne generere den automatisk.

E-handel er et andet af områderne. Vi vil gerne levere en helt ubesværet oplevelse, der i højere grad er selvbetjening, og hvor samarbejdspartnere og kunder kan gå hele vejen fra at kigge på varer og serviceydelser til at få et tilbud med en pris og kunne købe online – alt sammen i én enkelt butik. Det vil også give os mulighed for at åbne op for nye forretningsmuligheder, som vi ikke tidligere havde adgang til.

Folk spørger mig, hvor meget engagement og motivation vi har. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Alle er dybt engagerede.

Hvad holder dig vågen om natten?

Primært den hastighed, det hele foregår i. Vi implementerer noget hvert kvartal. På et hvilket som helst tidspunkt har vi tre parallelle udgivelser, der er i gang med at blive ført ud i livet, på tværs af design, udvikling og implementering.

Jeg spekulerer også over, hvordan vi afbalancerer de hurtige forandringer og den daglige drift. Hvor mange forandringer kan organisationen håndtere og forstå, samtidig med at alting stadigvæk skal fungere?

Læs mere: 5 principper: Sådan lykkes du med skiftet til hybrid-it

Læs mere: CFO: Sådan bevarer du magten

Sig din mening

*