5 måder at appellere til moderne forbrugere og øge salget i din butik

Der er mange ting som I kunne gøre for at tiltrække og fastholde kunder. Her er 5 måder jeres brand kan tale til det, jeres kunder virkelig vil have.

Der snakkes meget om, hvordan moderne forbrugere og detailbranchen som helhed er i forandring. Der går tretten på dusinet af ekspertforudsigelser om de seneste trends, og hvordan de vil udspille sig i de kommende år.

Som forhandler kan det føles som om, I navigerer i et minefelt. Der er så mange ting som I kunne gøre for at tiltrække, fastholde og imponere kunder, men vil de alle sammen betale sig?

Her er fem måder hvorpå, I kan holde jeres brand aktuelt og med på noderne og appelere til det jeres kunder virkelig vil have.

1. Bæredygtighed

Den moderne forbruger går op I, hvilken social og miljømæssig påvirkning deres forbrug har.

Antallet af ‘bevidste forbrugere’ er stigende og de belønner brands, der gør dem i stand til at forbruge på mere miljøvenlig og bæredygtig vis.

Her er nogle ideer til at kickstarte jeres bæredygtighedsstrategi:

  • Undersøg andre muligheder for fragt: I kan give kunderne muligheden for at få rabatpoint eller en rabatkode, hvis de er villige til at vente et par ekstra dage ved levering. Det giver jer mulighed for at fragte varen med en mere miljøeffektiv rute og fragtplan med færre udledninger som følge.
  • Reducer emballage og brug genanvendlige/genanvendte materialer: Forbrugerne vil gerne tilbage til det basale. Med mange alternativer til engangsplast, kan I udforske muligheder for genbrugt pap/papir eller tilmed emballage af organisk materiale, der gør brug af majsstivelse, svampe og tang.
  • Hav varer fra bæredygtige brands og produkter lavet af bæredygtige materialer på hylderne: Allbirds og Veja, to fodtøjsbrands, har fået viral opmærksomhed på grund af deres brug af naturlige fremfor syntetiske fibre, hvilket appelerede til forbrugere, der gerne ville tage hensyn til både mode og etik. Vejas sportssko gør brug af økologisk bomuld og gummi fra vilde gummitræer i Amazonas. Brandet har for nylig lanceret en vegansk sportsko, der er helt bionedbrydelig, lavet udelukkende af voksbehandlet lærred.

2. Overvej design-styrede, Instagram-venlige butikskoncepter

Det lyder måske som en gimmick, men ved at indarbejde sjove og fotovenlige øjeblikke, kan I tiltrække kunder og opbygge kendskabsgrad. Instagram har bekræftet, at mere end halvdelen af deres brugere har opdaget nye produkter ved at bruge det sociale medie.

Skønhedsbrandet og forhandleren Glossier har skabt Instagram-venlige butikker, der understøtter deres kunders ønske om at tage den perfekte selfie. Deres flagskibsbutik i New York består af pink vægge, en trappeopgang i rød kvarts og cylindriske podier fyldt med produkter, der opfordrer kunderne til at knipse og dele billeder, mens de handler.

Det handler dog ikke kun om at skabe beliggenheder, der er værdige til Instragram. Det vigtige er at skabe mindeværdig oplevelser, der taler ind i jeres målgruppes interesser. Gør det rigtigt og I vil kunne være meget mere end blot et pludseligt interfænomen.

3. Hjælp kunderne med at føle velbehag

Moderne forbrugere sætter pris på velvære – mental, fysisk og følelsesmæssig sundhed – og det vil de også have afspejler sig i deres købsoplevelser.

En undersøgelse fra JLL viste, at 41 procent af forbrugere gerne vil have åbne rum med græsplaner eller anden bevoksning i shoppingcentre, og over en tredjedel har lyst til at handle i butikker med sunde fødevarer.

Der er flere måder, at forhandlere kan imødekomme denne trend. Da den amerikanske friluftskæde L.L. Bean lancerde deres “Be an Outsider”-kampagne, byggede de samtidig et udendørs fællesarbejdsområde i Madison Square Park i New York City for at promovere sundhed og velvære, hvilket opfordrede forbrugerne til at leve en sund friluftslivstil.

4. Skab fællesskaber

Selvom venner og familes holdninger stadig er vigtige, når det kommer til produktanbefalinger, har forbrugerfællesskaber stigende indflydelse, påpeger analyseinstituttet Forrester.

Forbrugere er i stigende grad tilbøgelige til at læne sig op ad et større fællesskab af ligesindede, hvor de kan benytte sig af et brands kundevidenbase og indgå i dialog med ligesindede.

Motionscykelbrandet Peloton er et godt eksempel. Selvom motionscykler har været på markedet i mange år, er forbrugerne villige til at betale en merpris for en Peloton-cykel, fordi den tilbyder meget mere end blot produktet selv.

Forbrugeren bliver en del af fællesskabet og kan tage del i direkte hold, konkurere mod folk fra hele verden og deltage i udfordringer.

5. Bliv en del af deleøkonomien

Et element i interessen i bæredygtighed er en stigende efterspørgsel efter dele-produkter og -tjenester. JLLs undersøgelse kom frem til at over halvdelen af forbrugerne er villige til at leje moderne, vellavede produkter og mere end 70 procent er villige til at være en del af deleøkonomien.

I detailbranchen har virksomheder som Rent the Runway, Chic by Choice og Girl Meets Dress blevet kendte for deres lej-en-kjole koncepter, hvilket har gjort det muligt for kunder at have nyt og dyrt tøj på uden at skulle bruge en markant sum penge.

I takt med at konceptet med udleje varer bliver mere almindeligt, kan forhandlere i forskellige industrier udnytte dette ved at eksperimentere med deres egne dele-services.

I sidste ende vil det være de forhandlere, der kan forudse forandringer og komme ombord på de seneste trends, som har de bedste muligheder for success.

For at gøre dette, må I starte med at kigge på jeres egen kundekreds og fokusere på, hvad de vil have. Når I ved det, kan I introducere spændende nye koncepter, der matcher deres ønsker, og i samme ombæring skærpe kundeservice, personalisering og bekvemmelighed.

Læs mere: Optimer din detailvirksomhed fra hovedkontor til butik

Læs mere: Sådan får du kunder for livet

Sig din mening

*