Smarte fabrikker: Deres tid er kommet

Tidlig automatisering, Lean og computersoftware løftede produktionsindustrien til nye højder. Næste skridt er den smarte fabrik.

Forøgelse af produktionskapaciteten. Levering til tiden og vækst af forretningen. Reducering af produktions- og beholdningsomkostninger. Det er blot nogle af fordelene ved den digitale – eller smarte – fabrik. Men hvorfor er virksomheder nød til at digitalisere deres fabrikker for at få disse fordele?

Fremstillingsindustrien har gennemgået tre revolutioner over de sidste 200 år. Den tredje revolution så elektronisk automation og softwaresystemer øge produktionseffektiviteten, mens produktionsomkostnngerne blev reduceret.

Brugen af Lean-filosofien, baseret på fremstillingssystemerne som Toyota introducerede i 1950erne, var også en markant forandring. Ved at bruge disse fremgange, har industrien kunnet leve op til de forøgede krav fra både slutbrugere og aktionærer i flere årtier.

Men i stigende tempo fortsætter kravene med at blive større. Konkurrencen fra såvel eksisterende som nye konkurrenter der gør brug af banebrydende teknologier er stigende, strengere regulering bliver løbende implenteret og arbejdsstyrken bliver ældre. Behovet for fornyelse er afgørende for at sikre den fortsatte succes for mange produktionsvirksomheder.

Så hvorfor ikke bare øge produktionen og reducere omkostninger ved hjælp af eksisterende automation, softwaresystemer og Lean-tilgange?
De fleste virksomheder har udtømt brugen af Lean-tilgange i deres processer, mest af alt på grund af manglen af opdateret, korrekt og multi-dimensionel data.

Eksisterende sofwaresystemer er blevet dyrere, mere ufleksible og isolerede, og er ikke i stand til at imødekomme yderligere datafangst, big data og avancerede analyseværktøjer.

Systemerne er derfor ude af stand til at forsyne den multidimensionelle information, som intelligent automation og intelligent beslutningstagen kræver. Samtidig er den næste generation af industrielle maskiner er endnu ikke modnet nok til at retfærdiggøre en komplet udskiftning af det eksisterende produktionsapparat.

Det leder os til, hvad der er blevet beskrevet som den fjerde industrielle revolution eller Industri 4.0. Begrebet dækker over trenden med automation og dataudveksling indenfor produktionsteknologier.

Industri 4.0-begrebet går udover selve fabrikken og ind i forsyningskæden, ingeniørarbejdet, vedligehold/reparation/drift og ind i produkterne, der bliver brugt af slutbrugerne.

Industri 4.0 gør producenter i stand til at øge produktion og kvalitet til en overskuelig pris, samtidig med at man kan reducere omkostningerne i stigende grad. Det kan fjerne begrænsninger og øge mulighederne indenfor eksisterende lean-teams og automationsprocesser.

Udtrykket ‘den smarte fabrik’ bliver brugt til at beskrive brugen af Industri 4.0 i fabrikkers produktion eller samlebåndsanlæg. Det ultimative mål for en smart fabrik er at fuldstændigt automatisere al drift og i yderste potens skabe muligheden for, at en forbruger klikker på købs-knappen derhjemme, hvorefter produktet bliver produceret og sendt uden nogen form for menneskelig indblanding.

Du har måske hørt om ‘lights out’ fabrikker, som er fuldstændigt automatiserede og ikke kræver mennesker på stedet. I de fleste tilfælde vil der dog stadig være brug for mennesker i en smart fabrik, men deres roller vil udvikle sig fra maskinoperatører og samlere til vedligeholdere og vidensarbejdere.

De fleste producenter er ved den spænde begyndelse af denne rejse og har til gode at forstå, hvordan Industri 4.0 og konceptet om den smarte fabrik kan skabe værdi for dem. Nogle har taget den fulde pakke af Industri 4.0-teknologier til sig, men kun få drager fordel i det omfang, at de oplever forbedret fabriksrentabilitet og øgede markedsandele.

Hvorfor tage konceptet om en smart fabrik til sig nu? Svaret ligger specikke teknologiers fremskridt, såsom industrial internet of things (IIoT), sensorer, analyseværktøjer, robotteknologi, augmented reality (kombinationen af den virkelige og den virtuelle verden), 3D-printning og cloudcomputing.

Disse teknologier er ikke bare banebrydende for produktionsindustrien, men er også gjort til en handelsvare og har derfor fået en meget overkommelig pris.

IIoT platforme udfordrer også traditionelle MES(Manufacturing Execution System)-softwarepakker og nogle fabrikanter har valgt disse nye platformer fremfor traditionel MES-software til at monitorere og kontrollere komplekse produktionssystemer og datastrømme.

Markedet bliver konstant bedre til at designe nye processer, integrere disse og vigtigst af alt at rådgive omkring, hvordan fordelene bliver realiseret. Det betyder, at Industri 4.0 er en reel nytænkning. Uden den, vil producenterne blive ladt tilbage.

Download gratis guide: Se alle dine muligheder med Industri 4.0

Læs mere: Vil du optimere din produktionsvirksomhed?

Sig din mening

*