Hvorfor gætte, hvad kunderne vil have?

Det kan være en langtrukken opgave at forudsige, hvad kunderne vil have. Heldigvis er det blevet meget nemmere med dette intelligente prognosticeringssystem.

Det har altid været lige dele kunst og videnskab at forudsige efterspørgslen på et produkt. Producenter har længe kigget til historiske resultater som en guide til fremtiden. Det virker – nogle gange.

Du kan med rimelighed genkende sæsoner og andre makrotrends, men ofte vil andre begivenheder være svære at spotte: Dårligt vejr holder kunder væk fra butikker, en produktvideo bliver et onlinehit og skaber efterspørgsel, eksperterne forudså, at den smarte farve ville være grå, men nu er den blå.

For at få bedre styr på trends og at kunne forudsige overraskelser, siger Grant Norris, den globale SAP practice leader hos DXC Technology, at producenter burde kigge til intelligente leveringsløsninger, der kan skabe en automatiseret digital reaktion på kundeefterspørgsel.

Det indebærer at skabe en løsning, der bygger bro mellem markeder og store ERP-systemer. Resultatet er et system, der giver kunderne en forbedret oplevelse, men det skaber også digitale efterspørgselssignaler til producenterne, som kan bruges til at forbedre præcisionen og detaljeringsgraden af produktionskørsler.

“Vi har bygget en demo til at vise, hvordan SAP-teknology kan bruges til at køre et intelligent, efterspørgselsdrevet system, som er responsivt i forhold til kunden. Det simulerer forskellige måder hvorpå kunder afgiver bestillinger, inklusive augmented reality (AR eller forstærket virkelighed), normale online bestillinger, Amazon IoT [internet of things] knapper, og som også integrerer 16 forskellige software komponenter, der gør brug af to seperate sæt af kunstig intelligens,” siger Norris.

Denne forbedrede kundeoplevelse gennem flere kanaler bliver så forbundet til SAP-strukturen, som er udstyret med et intelligent prognosticeringssystem.

“Det giver os mulighed for at fylde lageret med varer, der så bliver leveret via et robotsystem til kunden. Det viser, at I både kan tilbyde en god kundeoplevelse, men også automatisere hele jeres forsyningskæde til at være responsivt til efterspørgslen i takt med inputtet fra kunderne kommer ind, og så bruge et automatiseret, robotstyret lagersystem, som håndterer ordrefuldførelse,” siger Norris.

For en der har været i branchen i 30 år, er det meget tilfredsstillende at se digital produktion og indfrielse af kontrakter blive forbundet med en digital kundeoplevelse, siger Norris.

“Jeg er lidt nørdet i forhold til det her. Jeg bliver begejstret for de her ting. Men man kan virkelige ændre den måde virksomheder bliver drevet, mere end vi nogensinde kunne.”

Se hele interviewet med Grant Norris og bliv klogere på mulighederne, som intelligent levering tilbyder, i den et minut lange video.

 

Læs mere: Kundeoplevelsen halter for produktionsvirksomheder

Læs mere: Hvorfor skal produktionsvirksomheder fokusere på kundeoplevelsen?

Sig din mening

*