Automatisering overalt: Fra fabrikken til kontoret

Automatisering er endnu mere udbredt end hvad vi kunne have drømt om, mere nyttig end vi kunne have forventet, og gør fremskridt på områder, vi slet ikke forventede, særligt i virksomhedernes kontorgange.

Automatisering er kommet langt. Når vi tænkte på automatisering i fortiden, tænkte vi sandsynligvis på robotter, der samlede biler i produktionssamlebånd.

I dag er automatisering kommet tættere på steder vi aldrig forventede. Især i virksomheders kontormiljøer.

Ifølge undersøgelsen “WorkMarket 2020 In(Sight) Report: What AI & Automation Really Mean For Work”, mener 53 procent af respondenterne, at de kan spare op til to timer om dagen ved at automatisere opgaver; 78 procent af virksomhedsledere mener, at de kan spare op til tre timer om dagen ved at automatisere opgaver.

Lægger vi de timer sammen, kigger vi på 100 timer sparet hver måned per person, en net sum af 1.200 timer hvert år. Udfra den amerikanske arbejdsstyrke på 160 millioner taber virksomhederne mere end $1 billion om året ved at holde automatisering på afstand.

Hinsides IT

Når vi tænker på automatisering i kontormiljøer, vil tankerne oftest falde på IT. Fremadtænkende IT-afdelinger har allerede automatiseret ting som data-backup; system-, applikations og konfigurationsstyring; lageropbevaring og tilmed trusselshåndtering. Det er alt sammen godt.

Men hvad med regnskab? En række regnskabssoftwares lader dig i stigende grad automatisere dagligdagsopgaver som udgiftsspring, kundefakturaer, registrering af betalinger og afstemning af betalinger.

Flere virksomheder genopfinder deres forretningsprocesser med Robotic Process Automation (RPA). Med RPA samler og analyserer en række software robotter information, manipulerer af data, og udløser så svar, der kommunikerer med andre digitale processer.

Finansielle institutioner var blandt de tidligste brugere af RPA, da det dramatisk kan begrænse menneskelige fejl og samtidig reducere medarbejderstaben. Ifølge analysefirmaet Gartner, Inc., er RPA det hurtigst voksende segment af det global marked for virksomhedssoftware, hvis værdi forventes at ramme $1,3 milliarder i omsætning i år.

Der er selvfølgelig også software til styring af kundeforhold (CRM). Vidste du, at du kan bruge CRM som en automationsplatform til marketing og social media arbejde?

Eksempelvis kan din CRM-platform hjælpe med at generere kundeudtalelser. Identificerer tilfredse kunder, og lad systemet sende en automatiseret mail, der efterspørger en udtalelse – inklusive en formular, der kan behandles automatisk. Lad systemet sende en mail, hvis kunden ikke svarer inden for et bestemt tidsrum. Lignende automatisering bliver brugt hos virksomheders service desks og til arbejdsgange, der understøtter indkøb af IT-udstyr.

HR og sikkerhed

Human Resource (HR) kan med sit fokus på den menneskelige side af virksomheden umiddelbart virke som den mindst oplagte kandidat til at blive automatiseret. Alligevel er det HR-folk, der ser nogle af de største fordele.

Tag ansættelsesprocessen. Ifølge Society for Human Resource Management (SHRM) tager det cirka 42 dage at besætte en ledig stilling. For hver åben stilling modtager HR-holdet mere ende 250 ansøgninger. Forestil dig tiden og pengene, som HR-folkene kan spare med CV-bedømmelsesværktøjer, der kan gennemgå tusindvis af CV’er på blot få minutter.

Selv jobsamtalerne er ved at blive automatiseret. Kandidaternes gennemfører første samtale via en automatiseret, optaget videosamtale med en chatbot i stedet for tage på kontoret til en personlig samtale med et rigtig menneske.

Responsen er, at folk nyder oplevelsen. Der er mindre pres på, og man kan gennemføre samtalen på hvilket som helst tidspunkt på dagen. Og HR-holdet skulle ikke tage tid ud af deres dag til en personlig samtale og kunne se videoen, når det passede dem. En win-win situation.

Automatisering er ikke længere blot for fabrikker. Advokatfirmaer automatiserer også due diligence-processen, medicinske konsultationer automatiserer check-in processen.

Som systemerne er i stand til at samle endnu mere data, vil automatisering være nødvendigt for at spare tid og penge, og til at reducere den stigende sandsynlighed for menneskelige fejl.

Læs mere: Vil du også automatisere dine arbejdsgange?

Læs mere: Et digitalt boost til produktiviteten på arbejdspladsen

Sig din mening

*