Sådan tiltrækker du talenter til din detailvirksomhed og fastholder dem

Her er 5 tips til at tiltrække talenter til din detailvirksomhed.

Hvad gør dine medarbejdere tilfredse?

I den amerikanske supermarkedskæde Trader Joe’s, der for nylig blev kåret som Amerikas bedste arbejdsgiver af Forbes, siger medarbejderne, at de værdsætter den afslappede dress code, en løn over gennemsnittet, de generøse fordelspakker, frynsegoder som f.eks. produktsmagsprøver to gange om ugen og en team-orienteret atmosfære, hvor ledelsen endda giver en hånd med, når der er travlt ved kasserne.

Siden virksomhedens grundlæggelse for over 50 år siden har den været engageret i medarbejdernes trivsel.

“Vi er tro mod det, vi ved fungerer for Trader Joe’s og vores medarbejdere,” siger Jon Basalone, direktør for Trader Joe’s-butikkerne, til Forbes.

“Dette kombinerer du med lønnen, goder og et støttende og humoristisk miljø, og det gør, at folk har en tendens til at blive hængende.”

Glade medarbejdere giver os ægte forretningsværdi

Fordelene ved glade medarbejdere rækker dog meget længere end fastholdelsesrater. Detailhandlere som Trader Joe’s ved, at motiverede, tilfredse medarbejdere er mere produktive og succesfulde, og at du derfor også får gladere kunder. Det er således ikke noget tilfælde, at Trader Joe’s også topper listen i kundetilfredshedsundersøgelser.

En anden amerikansk butikskæde, Publix Super Markets, blev kåret som bedste arbejdsgiver af Fortune.

“De interesserer sig rent faktisk for vores liv uden for arbejdspladsen, dine kort- og langsigtede mål, dine overbevisninger, din familie, dine kampe og succeser,” siger en medarbejder.

“Vi bliver ikke behandlet som robotter, som kun har et enkelt formål; vi behandles med stor respekt og anerkendelse.”

Da The Times i en undersøgelse bad 28.497 medarbejdere om at udpege de bedste arbejdspladser i Storbritannien, viste undersøgelsen, at de klare vindere var dem, som havde mindre præstationspres, og som fremmede en god balance mellem arbejde og privatliv.

I de fleste tilfælde viste det sig, at foretrukne arbejdsgivere belønnede succes og viste medfølelse over for medarbejdere i svære tider.

Uanset hvor du kigger hen, er kvaliteter som disse fremherskende i succesfulde, blomstrende organisationer, hvor medarbejderne føler sig værdsatte og behandles som de individer, de er. Det er noget, vi virkelig tror på, hos LS Retail.

Ja faktisk blev vi for nylig kåret som den bedste arbejdsgiver i Island af den største fagforening, VR. Dette er en pris, som udelukkende er baseret på medarbejderfeedback fra de mest omfattende arbejdspladsanalyser i landet, og som tager højde for holdninger til forskellige forretningsfaktorer, herunder ledelse, arbejdsmoral, løn, arbejdsforhold, jobfleksibilitet, virksomhedsimage og lige muligheder.

Hvis du gerne vil forbedre fastholdelsesraterne og booste arbejdsmoralen, får du her nogle tips fra vores HR-direktør, Bergthora Hrund Olafsdottir, til, hvordan vi håndterer talent hos LS Retail, hvad vi gør for at holde medarbejderne motiverede, og hvordan vi opmuntrer dem til at blive hos os.

1. Tiltræk de rette personer fra starten

Et godt ry er den bedste marketingstrategi for rekruttering, og dine nuværende ansatte har en tendens til at være de bedste rekrutteringsmedarbejdere. Det skyldes, at dygtige folk tiltrækker dygtige folk. Vi tager stort hensyn til de forslag til nye medarbejdere, der kommer fra vores nuværende medarbejdere, og beder dem om at hjælpe os med at finde nye medlemmer, som vil passe ind i teamet.

Samtidig prøver vi også at nå ud til nyuddannede med det mål at sætte tidligt ind med at pleje og anerkende talent. Vi deltager i arrangementer på universiteter og videregående uddannelser som f.eks. Girls in Tech, rekrutteringsdage og besøg af studerende.

Vi tilbyder også praktikpladser og erhvervspraktik, når vi har mulighed for det. Mange af de studerende, der har arbejdet hos os i sommerpraktik, ender med at blive hos os eller kommer tilbage til os, hvilket er et godt tegn: Vi skaber et arbejdsmiljø, som folk ikke vil væk fra.

2. Giv dine medarbejdere en følelse af formål

Vi er meget stolte af, at vi tilvejebringer et suverænt arbejdsmiljø, hvor alle omgives af højtkvalificerede mennesker, som er motiverede til at yde deres bedste hver dag. Medarbejdere ved, at godt teamwork er højt værdsat, og at alle har noget at skulle have sagt.

Dette kommer tydeligt til udtryk i vores arbejdspladsanalyse: Vi scorer højest på punkter, der vedrører vores medarbejderes engagement. Med andre ord føler vores medarbejdere, at det team, de arbejder i, engagerer sig i at udføre kvalitetsarbejde.

Mange af vores medarbejdere siger også, at de har fået venner, som bekymrer sig om dem på arbejdet, at de føler sig stolte over at arbejde for virksomheden, og at de ved, at deres mening tæller.

3. Hold en høj arbejdsmoral med transparent kommunikation

Hos LS Retail har vi medarbejdere, der arbejder på tværs af 21 lande, og mange af dem arbejder hjemmefra. Når du har et team, der er fordelt over flere steder, er god informationsdeling afgørende.

For at sikre dette skal du kommunikere tydeligt fra top til bund og give dine folk de rette værktøjer for at gøre informationsdeling og samarbejde så nemt som muligt.

Samtidig er det også vigtigt at have en inkluderende HR-politik. Det betyder, at når du afholder kurser eller møder for medarbejdere på hovedkontoret, skal al information gøres tilgængelig for dem, der ikke har mulighed for at deltage.

Da vi f.eks. forberedte vores årlige partnerkonference, conneXion, præsenterede vi alle sessions for vores medarbejdere på forhånd. Vi ønskede at sikre, at alle medarbejdere kunne se med, uanset hvor de befandt sig i verden, så vi endte med at streame alle præsentationerne online.

Vi hostede også en innovationsevent online, hvilket gjorde det muligt for alle at deltage i et projekt og samarbejde med andre medarbejdere globalt. Dette er en fantastisk måde at opbygge forbindelser på tværs af regioner.

Vi fremhæver også vigtigheden af at lytte til vores medarbejdere og arbejde med de ting, der rapporteres som forbedringsmuligheder. I stedet for traditionelle medarbejdersamtaler har vores ledere løbende dialog med deres medarbejdere.

Disse dialoger, som vi kalder “kvartårlige samtaler”, er fremadskuende og fokuseret på at støtte vores medarbejdere i at nå deres mål. Vi sikrer også, at vi har det sjovt sammen, og organiserer teambuilding-arrangementer, fester og udflugter på tværs af vores kontorer.

4. Tilbyd fleksible arbejdsforhold, når det er muligt

Fleksible arbejdsforhold er lige så vigtige for dine medarbejdere, som de er for din virksomhed. Hvis du som arbejdsgiver beder dine medarbejdere om at være fleksible, skal du også være villig til at være fleksibel den anden vej.

Vores virksomhedspolitik er at tilbyde en god balance mellem arbejde og privatliv. Det indebærer, at vi er åbne over for alle forespørgsler om fleksible arbejdstider, som f.eks. fjernarbejde uden for de normale arbejdstider, når der er behov for det. Vi gør, hvad vi kan, for at tilpasse os vores medarbejderes behov, herunder at give dem værktøjer, så de har adgang til alle de ressourcer, de skal bruge, når de arbejder væk fra kontoret.

Vi tror også fuldt og fast på at gøre det tydeligt for medarbejderne, hvad der forventes af dem. Det gør deres arbejde nemmere – og garanterer bedre resultater for alle.

5. Lyt til dine medarbejdere

Føler du, at din virksomhed kæmper med at fastholde medarbejdere? Måske skyldes det, at du ikke rigtig lytter til dine medarbejdere. Hvis du ikke lytter til, hvad dine medarbejdere siger, kan du ikke reagere – eller som minimum give dem en god forklaring på, hvorfor du ikke kan gøre noget i en given situation.

Tag dig tid til at høre, hvad dine medarbejdere har at sige: Du vinder deres respekt, og risikoen for at miste talent falder. Plus, du ved aldrig, hvor den næste gode idé til din virksomhed kommer fra!

Naturligvis skal begge parter lytte. Sørg for, at du giver dine medarbejdere tydelig og solid feedback på deres præstationer (når de gør det godt, og når de har behov for vejledning). Hvis du bruger ikke-dømmende ord og tydelige eksempler, vil de være mere tilbøjelige til at tage din feedback til sig.

I sidste ende skal du skabe muligheder for, at dine medarbejdere kan udrette fantastiske ting, du skal vise tillid og give dem bemyndigelse til at handle i virksomhedens bedste interesse. Og begynd aldrig at pege fingre. Alle laver fejl. I stedet for at pege fingre skal du gøre det muligt for dem at lære af tidligere fejl.

At fastholde engagerede, kompetente medarbejdere er en udfordring i mange sektorer. I denne henseende er IT-branchen ikke så forskellig fra detailbranchen. En fantastisk måde at udvikle langvarige relationer på er at sikre, at du behandler dine medarbejdere med respekt og giver dem de muligheder og værktøjer, de skal bruge for at yde deres bedste hver dag.

Læs mere: Optimer din detailvirksomhed fra hovedkontor til butik

Læs mere: Har du de rigtige kompetencer?

Sig din mening

*