Albert Heijn sikrer standardisering, bedre kvalitet og høj sikkerhed med selvbetjeningsportal

Albert Heijns brugere kan nu bestille servere nemt og hurtigt takket være en ny selvbetjeningsportal. Automation muliggør også hurtigere levering af serverne med forbedret standardisering, kvalitet og sikkerhed.

Detaillisten Ahold Delhaize er en verdensomspændende virksomhed med supermarkeder, døgnbutikker, onlineleveringstjenester og specialbutikker i Europa, USA og Indonesien.

Virksomheden omfatter brands som Albert Heijn, Etos, Food Lion, Gall & Gall, Hannaford og Peapod. Selskabet servicerer omkring 50 mio. retailkunder om ugen, så den overordnede forretning er stor – og vokser.

Ahold Delhaizes løfte om at gøre livet “lidt nemmere, sundere og til at få råd til” for deres kunder kræver digital transformation sammen med selskabets pålidelige partnere for at fastholde positionen som kundernes foretrukne supermarked.

Et af Aholds lokale hollandske brands, Albert Heijn, havde brug for en agil tilgang til løsningslevering, som gik væk fra en manuel proces for bestilling af nye servere.

Med den manuelle proces tog det normalt flere dage at levere en enkelt ny server, som var sikker og i fuld overensstemmelse med virksomhedsregler.

En stærk portal

For at speede tingene op foreslog, byggede og implementerede DXC Technology en selvbetjeningsportal til Albert Heijns IT-afdeling.

Portalen drives af DXC’s Managed Services for VMware-platformen (MSV), der er en nøglekomponent i DXC’s program for digital transformation. MSV er en skalerbar og omfattende platform til levering af netværks-, beregnings- og lagerressourcer.

Brugere kan tilpasse og bestille servere fra selvbetjeningsportalen. Tilsvarende kan de nemt købe infrastruktur- og platformstjenester (IaaS and PaaS) og skalere dem op eller ned med blot nogle få klik.

Brugere kan også tage snapshots af servere og bestille databackups og gendannelser ved hjælp af selvbetjeningsportalen. Systemet er integreret med DXC’s back-end IT-systemer til overvågning og administration.

Hurtigere, lavere omkostninger, mere sikkert

Albert Heijn har allerede oplevet væsentlige fordele. Selvbetjeningsportalen muliggør enkel og hurtig implementering af infrastrukturservice, hvilket giver serveradgang på bare få timer. Automation eliminerer alle manuelle fejl.

Virksomheden opnår også større fleksibilitet, øget tilgængelighed i forhold til næste generation af teknologi, større overensstemmelse med standarder og endnu bedre overholdelse af lovgivningen.

Fordi det nye setup er baseret på en prismodel, hvor man betaler for brug, betaler Albert Heijn kun for det, de rent faktisk bruger, og det gør det nemt at forudsige omkostningerne.

Sikkerhed er en nøglefordel. Hver enkelt server konfigureres ens ved at anvende skabeloner og automation. Dette sikrer også, at alle servere leveres i overensstemmelse med de politikker, der gælder i Albert Heijns sikkerhedsafdeling.

MSV-platformen gør det muligt for Albert Heijns IT-afdeling at få innovationer hurtigere ud på markedet – og det gør det muligt for teamet at bruge mere tid på at levere bæredygtige løsninger til deres virksomhed.

Læs mere: Vi optimerer jeres detailvirksomhed fra hovedkontor til butik

Læs mere: Hurtigere og bedre service med selvbetjeningsteknologi

Sig din mening

*