Sådan overlever fysiske butikker i en digital verden

Digitale værktøjer kan styrke fysiske butikker.

Sociale medier, handel på nettet, online møder og andre digitale værktøjer og kanaler er blevet en fast del af mange menneskers dagligdag.

Men selvom verden bliver mere og mere digital, har de fysiske butikker ikke udspillet deres rolle endnu. Tværtimod findes der mange muligheder for fysiske butikker at trives i en verden, der bliver mere og mere digital.

Unik købsoplevelse

Fysiske butikker kan gennem god betjening og den personlige oplevelse give en mere unik og anderledes købsoplevelse end onlinehandel.

En samlet handelsplatform, hvor forhandlerens hjemmeside og fysiske butikker arbejder sammen i stedet for at konkurrere, kan skabe et gnidningsfrit valg mellem fysiske butikker og onlinehandel, så kunden kan vælge en kunderejse uden sten på vejen.

Uanset om kunderne foretrækker at købe online eller i en fysisk butik, skal det digitale møde med forhandleren give kunderne mulighed for at vælge den løsning, der passer til deres personlige præferencer.

En vigtig del af dette er at undgå halvvejs digitalisering, som kan koste e-handel og fysiske butikker indtægt. Investerer man i diverse digitale tiltag, men ikke i at få mobiloptimeret hjemmesiden, sætter man en unødig barriere op for kunder, der ellers er interesserede.

Man risikerer, at kunden afbryder købet og i værste fald vælger at handle hos konkurrenten i stedet. Når købsrejsen i højere grad starter digitalt, har en hjemmeside med mangler også konsekvenser for fysiske butikker.

Understøt købsvillighed

Ved at designe en digital kundeoplevelse, der også formår at understøtte købsvilligheden hos kunder, der foretrækker den fysiske købsoplevelse, skaber man muligheder i stedet for begrænsninger, hvilket understøtter muligheden for spontanitet.

Har I ikke mulighed for at tilbyde sammedagslevering, så hjælp kunden med at finde den butik i nærheden, hvor de kan købe varen i dag i stedet for at skulle vente på, at pakken bliver leveret.

Kan du få kunderne ned i butikken, hvor de bliver mødt af vidende og servicemindede medarbejdere, giver det også ekstra muligheder for mersalg gennem en tydelig afdækning af kundens ønsker og behov.

En personliggjort digital kundeoplevelse kræver viden om kunderne. GDPR-regler og en større bevidsthed om digitalt privatliv hos især yngre generationer betyder ikke, at det er slut med indsamling og behandling og data om kunderne.

I fremtiden skal forhandleres tilgang til kundedata være, at det er en transparent og tydelig byttehandel, hvor viden om kunderne udveksles til gengæld for bedre betjening og skræddersyede produkter.

Data bliver med andre ord i højere grad en valuta, og derfor bliver beskyttelsen af de kundedata, I ligger inde med kun endnu vigtigere.

Bliv klogere med den fulde guide her.

Læs mere: Sådan forbedrer du kundeoplevelsen på tværs af platforme

Sig din mening

*