Microsoft Dynamics NAV sparer Jyden Bur massevis af arbejdstimer

Før tog indtastning af fakturaer flere timer – nu tager det kun ét minut for Jyden Bur.

“Skiftet var ikke svært. Det kørte fra dag 1 af,” slår Jyden Burs it-chef, Karl Henrik Jensen, hurtigt fast om virksomhedens skifte fra XAL til Microsoft Dynamics NAV.

Jyden Bur er en næsten 100 år gammel vestjysk produktionsvirksomhed, der udvikler, producerer og indretter moderne stalde til både grise og køer. De er gennem et kontinuerligt fokus på innovation og teknologi vokset over en årrække fra en mindre til en stor, international virksomhed, der eksporterer totalløsninger og komponenter som foder- og transportsystemer samt vand- og gulvløsninger til hele verden.

Det er svært at kæmpe på markedet. Alle vil gerne have flere ordrer. Det presser prisen nedad. Så det er vigtigt, at vi kan komme hurtigt i gang, når ordren går igennem. Det kan vi nu med NAV.Karl Henrik Jensen, it-chef, Jyden Bur

Den jyske produktionsvirksomhed valgte efter nøje overvejelser og dybe branchespecifikke samtaler med deres it-leverandør at udskifte ERP-systemet.

“Vi skiftede fra XAL til Microsoft Dynamics NAV, fordi vi havde tre ERP-systemer på dét tidspunkt. Det var sket, fordi vi havde opkøbt nogle virksomheder, der kørte med vidt forskellige systemer, hvilket var en uholdbar løsning. Det gav bøvl med faktureringer, var tungt at arbejde i og tog alt for meget af vores tid, så vi ville gerne have lagt det hele sammen i én løsning,” siger Karl Henrik Jensen om Jyden Burs beslutning om at købe Dynamics NAV-løsningen.

Hurtigere arbejdsprocesser med Microsoft Dynamics NAV

Med i købet af Dynamics NAV-løsningen har Jyden Bur fået en række håndplukkede og skræddersyede løsninger, der passer specifikt til produktionsvirksomhedens branche og behov. Det indbefatter et ERP-system med løn, fakturering, ordrebehandling, salg, indkøb og lagerstyring.

Vi har fået størst udbytte af vores digitalisering i forhold til behandling af indkøbsfakturaer. Vi skal ikke røre en finger. Det hele kører automatisk.Karl Henrik Jensen, it-chef, Jyden Bur

Løsningen har blandt andet givet et bedre overblik over materialer, gjort faktureringen mere simpel og sparet en masse arbejdstimer, der nu kan gå til andre værdiskabende arbejdsopgaver. Jyden Bur overvejede AX, men valget faldt på Dynamics NAV, fordi det var lettere at arbejde i, fortæller it-chefen:

“Der er jo en del produktionsvirksomheder om buddet. Det er svært at kæmpe på markedet. Alle vil gerne have flere ordrer. Det presser prisen nedad. Så det er vigtigt, at vi kan komme hurtigt i gang, når ordren går igennem. Det kan vi nu med Dynamics NAV, fordi medarbejderne ikke længere behøver at spørge på tegnestuen, hvad det lige er for et beslag, der skal bruges til opgaven. Det kan de selv finde ud af ved at kigge på skærmen. Det gør, at vi kan komme i gang med opgaven meget hurtigere,” pointerer Karl Henrik Jensen fra Jyden Bur.

Leder du også efter nyt ERP-system? Sådan vælger du den rigtige ERP-partner

Indtastning af fakturaer tog flere timer – nu tager det ét minut

Selv om Dynamics NAV-løsningen er en anelse dyrere, end hvad de betalte for deres XAL-løsning, så høster Jyden Bur allerede udbyttet af digitaliseringen af deres forretningsprocesser.

“Vi har fået størst udbytte af vores digitalisering i forhold til behandling af indkøbsfakturaer. Vi skal ikke røre en finger. Det hele kører automatisk. Tidligere kunne det godt tage flere timer at oprette dagens indkøbsfaktura, men nu tager det kun ét minut, fordi de ryger direkte ind i Dynamics NAV, hvorefter vi så kan sende dem videre ud til godkendelse via mail. De muligheder havde vi ikke før. Det er blevet meget lettere med den her løsning,” siger Jyden Burs it-chef, Karl Henrik Jensen, om skiftet.

Dynamics NAV sørger ikke bare for hurtigere fakturering for Jyden Bur. Det giver også en masse nye, brugbare værktøjer i det daglige arbejde. Et af dem er Jet Reports, som Karl Henrik Jensen varmt anbefaler andre at komme i gang med:

“Det opsummerer en hel masse ting meget hurtigt og giver et overblik over, hvordan det går i afdelingerne. Vi kan også følge vores budgetter og planer meget nemmere. Det giver os også en ugerapport hver mandag, der fortæller os om antal ordrer og deres værdi, hvornår de er oprettet, hvad der er faktureret, og hvad vores ordrebeholdning er. Vi får også en status med statistik, der præsenterer tallene på en smart, let og præsentabel måde. Det ser bare smart og superflot ud, så det er vi utrolig glade for,” siger Jyden Burs it-chef, der også fremhæver integrationen med alle Office-programmerne som en stor bonus ved Dynamics NAV.

Ønsker du også hurtigere arbejdsgange? Så læs mere her.

Dynamics NAV-løsning glæder også medarbejdere og kunder

Jyden Burs it-chef er ikke den eneste, der glæder sig over det nye ERP-system. Skiftet er også blevet bemærket og værdsat af både medarbejdere og kunder.

“Vores medarbejdere var ikke glade den første uge, men det ændrede sig, da de så, hvad Dynamics NAV er i stand til at gøre. Det er ekstremt godt til at filtrere med, lave lister og smide dem over i et regneark eller et andet Office-program. Det har gjort deres arbejde meget lettere og overskueligt, for nu kan vi se alt derinde. Kunderne oplever også hurtigere svartider og et bedre overblik over vores lagerbeholdning.” slutter Karl Henrik Jensen.

Hent gratis whitepaper: Start transformationen og indfri dit digitale potentiale

Sig din mening

*