Virksomheders transformation vil fortsætte det meste af 2020’erne

Virksomheders transformation kommer til at vare langt ind i 2020’erne, konkluderer en undersøgelse. Men det afhænger af strategien.

Selvom it-modernisering er i fuld gang, vil forretningstransformation – den mere strategiske form for forandring – tage tid.

En undersøgelse foretaget af Leading Edge Forum (LEF) viser, at eksempler på forretningstransformation i stor skala i dag er sporadisk, og at indsatsen for at opnå fuld transformation vil fortsætte langt ind i 2020’erne.

LEF segmenterer faktorer, der ofte kaldes “digital transformation” i tre brede kategorier: it-modernisering, forretningstransformation og branchemæssig disruption.

Selvom it-modernisering er den mest udbredte, ligger forretningstransformation helt inde i hjertet af det, der får det 20. århundredes virksomheder til at køre mere som nutidens ledende virksomheder i det 21. århundrede.

Forretningstransformation handler om, hvordan virksomheder får succes med at tilpasse sig store omskiftninger på markedet, uanset om det er ved hjælp af ændringer af strategi, forretningsmodel, organisation eller kultur (modsat handler branchemæssig disruption om, hvordan teknologiledede rivaler erstatter de eksisterende virksomheder).

It-modernisering og forretningstransformation er de ægte digitale transformationer, hvor de eksisterende virksomheder står med sejren. Branchemæssig disruption handler om total udskiftning, hvor de nye aktører vinder.

Lad os fokusere på forretningstransformation. LEF definerer blandt andet følgende vigtige strategier for forretningstransformation:

• En erklæret forpligtelse til digitalt lederskab
• Brugen af “brændende platforme” (krisesituationer, der tydeligvis kræver store forandringer)
• Et skarpere fokus på markeder, der er digitale i sig selv
• Brugen af kuvøser og målrettede opkøb
• Investering af it-omkostningsbesparelser i fremtidsorienterede digitale initiativer

Transformation samtidig med fortsatte resultater

I undersøgelsen bemærkede LEF, at nogle af de stærkeste eksempler på forretningstransformation forekommer i den teknologiske sektor. Microsoft ændrede sit fokus fra Windows til cloud-computing.

AT&T var nødt til hurtigt at transformere forretningen fra en ledningsforbundet til en trådløs leverandør af telekommunikation. Dell skiftede fra forbruger-PC’er til hovedsageligt at fokusere på store virksomheder.

Men uden for den teknologiske verden er bredt anerkendte forretningstransformationer i stor skala et sporadisk fænomen. Få virksomheder føler, at de er dybt inde i processen og siger, at de kun er nået omkring 10-20 % af vejen.

Det understreger LEF’s synspunkt om, at vi for nuværende står med forretningstransformationsinitiativer og -processer, der kommer til at køre i størstedelen af 2020’erne.

En virksomhed, der er godt på vej i forretningstransformationen, er Philips, der har givet slip på sine traditionelle forretningsområder for at fokusere på teknologi til sundhedssektoren.

Og tilgangen med at justere det digitale i forhold til et skarpere strategisk fokus ser ud til at fungere. Som Jeroen Tas, Royal Philips’ Chief Innovation & Strategy Officer, udtrykte det i et interview med LEF:

“Det handler om at gennemføre transformationen, samtidig med at vi fortsætter med at levere resultater. Hvis man kun gør enten det ene eller det andet, bliver det ikke en succes. Hvis ledere kun fokusere på resultater, har man en ubalance i lederskabet. Man skal kunne lave tydelige byttehandler mellem næste kvartal og resultaterne over 3-4 år.”

Mere datadrevet

Et almindeligt tema i forretningstransformation er at blive mere datadrevet. Folk ser, hvordan nutidens digitale ledere bruger data, algoritmer og maskinel indlæring til at automatisere, forudsige og problemløse på måder, som traditionelle organisationer ikke kan eller gør.

Eksempelvis fortalte en af Facebooks teknikere os i forbindelse med et nyligt LEF Study Tour-besøg hos Facebook, at omkring 80 % af de tekniske medarbejdere nu bruger maskinel indlæring som en del af deres daglige opgaver.

Det er helt klart et langsigtet mål i den digitale transformation at få lukket hullet mellem nutidens digitale giganter og de traditionelle store virksomheder, men indtil videre bliver hullet kun større. Som en af LEF’s kunder bemærkede:

“Vi har forsøgt at være mere datadrevne i et årti, og vi føler, at vi kun er nået omkring 20 % af vejen.”

Scenen er sat i forhold til at blive en datadrevet virksomhed. Virksomheder, der tror på en digital fremtid, skal forberede sig og gå i gang.

Læs mere: Sådan minimerer CTO’s risikoen under transformationer

Læs mere: Nye teknologier giver konkurrencefordele

Sig din mening

*