5 tydelige tegn på, at du har brug for business intelligence i din detailvirksomhed

Business intelligence kan hjælpe dig med at opnå forbedringer i din detailvirksomhed på alle områder, så du er klar til at gribe mulighederne, når de er der.

Business intelligence beskrives ofte som en “magisk krystalkugle”, der kan hjælpe virksomheder med at se nærmere på deres egen fremtid og give bud på de kommende trends, inden andre kan.

Sagt helt enkelt så handler business intelligence om processen med at forvandle rå og ofte ustrukturerede data til meningsfuld information.

Din detailvirksomhed indsamler sandsynligvis allerede masser af data om kunderne, men uden et system til at gøre de mange data tilgængelige og informative, er de ikke andet end netop dét: rå data.

Tænk på det som en mine med rådiamanter, hvor business intelligence er det værktøj, du har brug for til at raffinere de værdiløse ædelsten til noget ufatteligt værdifuldt.

Vi har samlet 5 tydelige tegn på, at du har brug for business intelligence i din detailvirksomhed.

1. Du har tonsvis af data, men går glip af relevant information

Din virksomhed kan drukne i et hav af data, der er mere eller mindre ubrugelige, hvis du ikke er i stand til at udlede nøjagtige og attraktive informationer af dem. Forskellen på de to ting er, at information er data, der er konverteret ind i en brugbar sammenhæng.

Det giver dine analytikere og medarbejdere mulighed for at høste indsigt, baseret på deres behov. Du har måske for eksempel indsamlet i tonsvis af data om dine kunders købsadfærd, plus deres personlige statistikker, men hvis alle de data bare er gemt væk et eller andet sted, er der ingen, der får nytte af dem.

Magien i business intelligence handler om at analysere og konvertere data til indsigt. I vores eksempel ville det indebære automatisk konvertering af kundeadfærd og statistikker til mønstre, tendenser og potentielle udfordringer, som kan hjælpe dig med at forberede din detailvirksomhed bedre på fremtiden og opnå al den værdi, du kan, af de indsamlede data.

Læs mere: Baserer du dine beslutninger på data eller mavefornemmelser?

2. Det er ikke nemt at få adgang til data og information i din virksomhed

Måske har din detailvirksomhed allerede vigtige rapporter såsom salgsstatistikker eller data om regionale markeder, men de er svære at finde.

Hvis dine medarbejdere, specielt dem, der er involveret i beslutningstagningsprocesser, ikke er klar over, at specifik information findes, ikke ved, hvor de skal finde den, eller er nødt til at kæmpe sig vej gennem forhindringer for at fremskaffe informationerne (for eksempel hvis informationsflowet bliver blokeret af en specifik afdeling), så kunne du lige så godt slet ikke have de informationer.

En moderne og fokuseret business intelligence-løsning kan hjælpe dig med at gøre vigtige informationer tilgængelige for alle, som har brug for at have adgang til dem, og med at gøre det nemt for alle at få adgang til informationerne.

Det vil spare dine medarbejdere for både tid og frustrationer, og de kan være mere produktive, fordi de kan bruge informationerne til at gøre en forskel i stedet for at bruge tiden på at lede efter informationerne.

3. Dine data er spredt ud over mange forskellige kilder og kræver manuel bearbejdning

Det gælder specielt, når forskellige afdelinger indsamler forskellige datasæt, fordi din organisation så kan ende med at have adskillige applikationer og datakilder.

Som nævnt ovenfor resulterer det ofte i tidskrævende manuelt arbejde at skulle finde dataene, samle dem og bearbejde dem til værdifuld information.

Fordi informationsflowet stammer fra forskellige kilder, er det ofte op til de enkelte at fortolke dataene, hvilket ofte resulterer i ineffektivitet og dårlig beslutningstagning.

En skræddersyet business intelligence-løsning hjælper alle i din virksomhed med at få de specifikke informationer, de leder efter, eliminerer unøjagtigheder og sætter generelt fart på processen med at finde data og tage velunderbyggede beslutninger hos alle de involverede.

4. Beslutningstagningen i din virksomhed er langsom eller er begrænset til et par enkeltpersoner

Når relevant information er let tilgængelig og filtreres via et business intelligence-system, vil beslutningstagningen ikke kun blive hurtigere – det vil sætte din virksomhed på sporet mod fremtidig succes, fordi beslutningerne er baseret på faktiske og relevante data.

Når informationerne er tilgængelige for mange i din virksomhed, eliminerer det også den flaskehals, der opstår, når en enkelt person er beslutningstageren – selvom vedkommende måske stadigvæk vil være ansvarlig for beslutningen, kan andre bidrage og gøre opmærksom på relevante informationer, der måske ville være blevet overset.

5. Du arbejder stadigvæk med Excel-ark og lagkagediagrammer i stedet for med softwareløsninger og KPI’er

Misforstå os nu ikke; der er ikke noget i vejen med et velorganiseret Excel-ark eller farverige diagrammer til illustration af data.

Men når din detailvirksomhed vokser ud over et vist punkt, vil de to ting ikke længere kunne konvertere nok pålidelige informationer, og de kan ende med at blive en forhindring for fremtidig forretningsmæssig vækst.

Rapporter er et fantastisk udgangspunkt for forretningsanalyser, men når du opgraderer til KPI’er, får du mulighed for at fokusere på adskillige kernemålinger for forskellige områder af din virksomhed.

Det vil både gøre det muligt for dig at spore og nå dine mål for din detailvirksomhed, og hjælpe dig med fremtidige forretningsmæssige beslutninger.

Læs mere: Unified Commerce strømliner din detailvirksomhed – se hvordan her

Gør business intelligence til videnscentret i din virksomhed!

Hvis mindst ét af punkterne ovenfor trænger til at blive forbedret i din detailvirksomhed, bør du se nærmere på de muligheder, en business intelligence-løsning kan tilbyde.

Og der er såmænd intet magisk ved det; det er bare en taktisk tilgang, hvor du konverterer de data, du allerede indsamler, til værdifuld information, så du kan forbedre forskellige områder af din virksomhed.

Download whitepaper: Sådan vælger du business intelligence-løsning

Download guide: Holder du øje med de rigtige KPI’er?

Sig din mening

*