6 fordele med Managed Services i detailhandlen

Der er meget snak om at effektivisere virksomheder. Især i detailhandlen, der nu er mere konkurrencepræget end nogensinde. Men hvad er fordelene egentlig med Managed Services i retail?

Vi har interviewet John T. Hummelgaard, DXC’s ekspert på området, om hvad detailhandlen kan opnå med Managed Services.

”Forbrugerne handler mere og mere på nettet. Derfor gælder det om, at webshoppen fungerer døgnet rundt. Uden overvågning kan det være svært at opdage nedbrud. Hvis siden er utilgængelig, risikerer du at miste kunder. Desuden er det også ressourcekrævende og dyrt at sætte den interne it-afdeling til at overvåge. Derfor er det en god idé at overveje Managed Services som detailhandler,” indleder John T. Hummelgaard.

Eksperten nævner herunder de 6 mest fremtrædende fordele for detailhandlere ved at bruge Managed Services.

6 fordele med Managed Services i detailhandlen

Detailhandlere kan drage nytte af Managed Services på de følgende 6 måder:

1. Øget tilgængelighed

Samspillet mellem kunder, butikker og onlineplatform er fundamentet i detailhandlen. Det vigtigste er, at systemet er tilgængeligt. Ellers kan du ikke sælge noget til kunden. Det er afgørende, at POS-systemet præsterer i fx fødevarebutikker, fordi kundernes behov ofte er flygtigt. På nettet er kunden et enkelt klik fra næste webshop, så tilgængeligheden er særlig vigtig.

2. Sikker præstation

Vi ser flere og flere mærkedage som Black Friday, Single’s Day og julehandlen. Det stiller høje krav til, at du kan håndtere mange kunder på kort tid – både i butikken og på nettet. Derfor skal dit system præstere godt, hurtigt og uden nedbrud.

3. Skalerbar kapacitet

Behovene hos forhandlere ændrer sig hurtigere og hurtigere. Når nye butikker åbnes eller lukkes, skifter behovet for serverkapacitet. For at forblive konkurrencedygtig og omkostningseffektiv skal man kunne styre kapaciteten efter virksomhedens behov uden at foretage omfattende investeringer.

4. Sikkerhed

Antallet af cyberangreb er stigende. Det gør, at du skal være parat til at sikre kundernes oplysninger, både online og i fysiske butikker. Efter introduktionen af GDPR er bevidstheden om problemet steget, så kunderne skal føle, at deres data er i sikre hænder.

5. Det rigtige fokus

I dag skal detailhandlere beherske flere discipliner end nogensinde, og antallet af salgskanaler stiger. I dag forventer kunderne, at du er tilstede på de sociale medier, uanset om du er en opstartsvirksomhed eller en etableret gigant. Det kan være udfordrende at have alle færdigheder og viden internt i virksomheden i en verden i forandring. Sørg for, at du kan fokusere på din kerneforretning, og at du udnytter mulighederne.

6. Kontrol over omkostningerne

Detailhandel kræver omfattende investeringer i teknologi som webshop, onlineplatform, kasseapparat og forretningssystemer. Desuden kan udsving i løbet af året være store. Ved at købe disse funktioner i et abonnement er det muligt at udjævne strømmen af penge og skalere op og ned efter behov. Høj likviditet er særlig vigtig for nystartede detailhandlere.

Managed Services-eksperten afslutter med at give nogle råd med på vejen:

”Det er vigtigt at få en leverandør, som forstår din branche og virksomhed. Leverandøren skal også have forståelse for omnichannel-tankegangen og teknikken bag. Det er afgørende for, om din virksomhed kommer til at lykkes under forandringerne i markedet eller ej,” afslutter John T. Hummelgaard.

Hent guiden: Overvejer du Managed Services? Her er en række gode tips

Læs mere: 5 gode grunde til outsourcing

Sig din mening

*