Sådan styrker du din marketing med Dynamics 365

Slut med spredehagl! Dynamics 365 for Marketing er et effektivt værktøj, som trækker på alle virksomhedens data og giver kunderne den perfekte, personificerede kundeoplevelse.

Dynamics 365, Microsofts cloudbaserede forretningssystem, har betydet store omvæltninger og nye muligheder for virksomheder, der hidtil har været vant til vedligeholdelsestunge on premises-ERP-systemer.

Tilpasning og udvidelse af forretningssystemet kunne tidligere være en bekostelig og langsommelig affære, men med applikationsstrukturen i Dynamics 365 er det blevet nemt for virksomhederne at tilføje ny funktionalitet, der skaber øget værdi for forretningen.

Ønskede features og funktioner, som varetager specifikke opgaver og arbejdsgange, kan føjes til Dynamics 365 i form af såkaldte apps. En sådan løsning vil typisk udvide eller åbne nye muligheder i arbejdsprocesser, som i forvejen udføres i selve Dynamics 365, og applikationen bliver dermed en integreret del af virksomhedens samlede forretningssystem.

Microsoft Dynamics 365 for Marketing styrker kunderelationen

Det gælder også for Microsofts egen Dynamics 365 for Marketing-app, der sømløst kan integreres med den eksisterende Dynamics 365-løsning og har som overordnet mål at hjælpe virksomheden med give kunderne en bedre kundeoplevelse.

Man kan også sige, at med Dynamics 365 for Marketing flytter vigtige dele af CRM-platformen sammen med ERP-systemet i skyen. Det er en væsentlig strategisk beslutning, som hjælper virksomheden med at opnå de gevinster, der er det ønskværdige resultat af et målrettet og effektivt kundefokus, herunder loyale og mere tilfredse kunder, øget omsætning og mulige besparelser.

Integrationen med resten af forretningssystemet gennem Dynamics 365 gør hele forskellen. Det giver nemlig virksomheden mulighed for at følge kunderne og tilpasse markedsføringen helt fra kundens første besøg på websiden og gennem hele salgsprocessen frem til det endelige salg.

I stedet for blot at lave masseudsendelser på en måde, som svarer til at skyde med spredehagl mod en ladeport, kan man med automation-mulighederne i Dynamics 365 for Marketing tage udgangspunkt i alle virksomhedens kundedata og derigennem gøre markedsføringen målrettet, relevant og interessant.

Læs mere: Skab mere sammenhængende kundeoplevelser via Dynamics 365 for Marketing

De 3 vigtigste fordele

Det giver en række konkrete fordele for den virksomhed, som udvider sit Microsoft-baserede forretningssystem med Marketing for Dynamics 365. Herunder:

  1. Effektiv kampagnestyring, som sikrer konstant overblik over alle kampagner og deres marketing return on investment (MROI).
  2. Let anvendelig segmentering, hvilket skaber grundlag for langt mere målrettede kampagner, som kan designes og eksekveres lynhurtigt.
  3. Integration med andre dele af Dynamics 365 sikrer “single source of information”, hvorved virksomhedens evne til systematisk at identificere leads og følge op på dem optimeres.

Kampagnestyring

Dynamics 365 for Marketing indeholder intuitive dashboards, som gør det muligt for marketingmedarbejderne hele tiden at have det fulde overblik over alle kampagner og flows og at overvåge effekten af dem.

Dermed kan ledere og ansvarlige hele tiden følge MROI (marketing return on investment) og få værdifulde input til pipelinen og planlægningen af ressourcer og produktion.

Segmentering og kunderejser

Muligheden i Dynamics 365 for Marketing for at anvende både statiske og dynamiske lister over potentielle kunder sikrer, at alle målgrupper og leads altid er tilgængelige og opdateret. Inden for listerne får man en række unikke søgemuligheder, som gør den enkelte marketingmedarbejder i stand til skabe effektiv segmentering og målrettet kommunikation.

Ud fra modtagernes behov kan virksomheden så designe vidt forskellige kunderejser. Når rejserne er defineret, tager de automatiserede marketingprocesser over, så marketingmedarbejderne kan bruge deres tid på at skabe nye kreative løsninger og tænke nyt i stedet for at bruge tid på manuelt at overvåge og udsende mails.

Integration

Dynamics 365 for Marketing arbejder sømløst sammen med andre dele af Dynamics 365, herunder Sales-appen, og dermed skabes ét sted med opdateret og præcis information om kunder og leads (single source of information).

Det muliggør integrerede processer, så salgsaktiviteter som fx opfølgning koordineres med marketingaktiviteter, ligesom personificerede marketingaktiviteter bygges på kundens konkrete aktiviteter og købshistorik. Din virksomhed får altså et omfangsrigt 360-graders billede af hver kunde og hvert lead og deres interaktion med både kampagner og salg.

Læs mere: Microsoft Dynamics 365 sikrer Verdo en ensartet pipeline

Download guiden: Sådan indfrier du dit digitale potentiale

Sig din mening

*