LS Retail: 8 fordele med Unified Commerce

Der er 8 fordele ved at bruge Unified Commerce, mener LS Retail. En af dem er, at du får et system, hvilket reducerer tiden og pengene på at integrere flere forskellige systemer. Læs om alle fordelene her.

Mange detailhandlere har i dag forskellige systemer for Point of Sale (POS), e-handel, CRM og lagerstyring. De er ofte et stort kludetæppe af forretningssystemer, som ikke er koblet op til hinanden.

Det er også udbredt, at løsningerne er skræddersyede eller endda relativt hjemmelavede. Dermed er det ikke muligt at kommunikere sømløst og tilbyde en personlig omnichannel-oplevelse.

I dag samler detailhandlere data i store mængder gennem forskellige salgskanaler, fra e-handelsplatformen til loyalitetsprogrammet og POS. For at kunne skabe personlig kommunikation og personlige tilbud skal detailhandlere have software, der gør det muligt at organisere, analysere og omforme data til brugbare indsigter for hele virksomheden.

Derfor skal detailhandlere opgive forretningssystemer, der ikke kan forbindes. Ellers er det ikke muligt at tilbyde kunderne en sømløs oplevelse, at forstå, hvem kunderne er, og følge med i virksomhedens aktiviteter.

Læs videre for at finde ud af, hvad de 8 fordele ved Unified Commerce er.

1. Mindre tid og penge på integrationer

Når du bruger separate systemer til at håndtere dit salg og e-handel, er det svært at skabe sømløs kommunikation mellem platformene. At integrere separate systemer kræver, at du finder eksperter, der er bekendt med alle relevante softwareløsninger. Ofte skal du ansætte flere personer som eksperter i et af systemerne. Når du bruger et system, reducerer du dine omkostninger og sparer tid.

Læs mere: Omnichannel og Unified Commerce: Hvad er forskellen?

2. Reduceret risiko for fejl

Separate systemer kan bidrage til forsinkelser i kommunikationen, hvilket fører til data, der ikke er synkroniseret. Så risikerer du at sælge en vare, der ikke længere er på lager, eller at den sælges til en forkert pris. I værste fald taber du indtægter og i sidste ende kunder. Med et ensartet system til hele virksomheden gemmes al information i en enkelt database og distribueres derefter til forskellige salgskanaler. På denne måde undgår du afvigelser eller unøjagtigheder mellem kanalerne.

3. En enkelt version af sandheden

Når hele virksomheden styres på en platform, har alle afdelinger adgang til de samme data. En centraliseret database garanterer en enkelt version af sandheden. Ved hjælp af konsekvent og pålidelig information kan detailhandlere forenkle regnskabet, følge op på KPI’er på en bedre måde, analysere produkters og kampagners præstationer samt træffe beslutninger, der gavner virksomheden, på et hurtigere og mere troværdigt grundlag.

Læs mere: 3 råd til en god start på året for detailhandlere

4. Hurtigere uddannelse af personalet

Med flere separate systemer kan introduktionen af nyt personale være tidskrævende. En række forskellige softwareløsninger betyder også, at du ikke kan flytte medarbejdere over afdelingsgrænserne på en enkel måde, da de skal introduceres til et nyt system hver gang. Dette undgår du med et ensartet system.

5. Ledelsen får informationerne i realtid

Når man bruger en enkelt platform i hele virksomheden, får hovedkontoret et komplet overblik over processerne, fra salg til indkøb, allokering, prissætning og lagerstyring. Denne gennemsigtighed i realtid giver ledelsen mulighed for at handle hurtigt.

6. En sand omnichannel-oplevelse

Kunderne ønsker en sømløs oplevelse og præcise, konsekvente informationer og services, uanset om de handler online eller i fysiske butikker. De ønsker at kunne se lagerstatus i butikkerne, bruge ‘click and collect’, bestille i butikken og få varerne leveret hjem. De forventer også at kunne returnere varer købt online i fysiske butikker. Derudover skal købsrejsen være gnidningsfri og skræddersyet til kundens behov. Det kan du opnå med et ensartet system.

Læs mere: 4 indsigter til detailhandlen: Fra skrivebordet til butiksgulvet

7. Et helhedsbillede af dine kunder

Traditionelt set uploader kædernes butikker normalt filerne til hovedkontoret i slutningen af dagen. Med denne type opsætning er det almindeligt, at kundeoplysninger mangler eller er ufuldstændige. Og for de virksomheder, der ikke har en integreret kundedatabase, er situationen endnu værre.

Ved at lagre al information i én enkelt database og tillade kolleger på forskellige steder at få adgang til data i realtid kan detailhandlere skabe større værdi. Med et samlet overblik over kunden er det muligt at oprette mere effektive loyalitetsprogrammer, tilbyde personlige anbefalinger og producere nøjagtige kampagner.

8. Kun én leverandør

Når du bruger flere forskellige systemer, skal du håndtere separate leverandører, hvilket kan komplicere og forsinke dine projekter. En samlet platform betyder, at du kan styre hele processen ved hjælp af en enkelt leverandør. Hvis du vælger den rigtige (en person, der kan din industri, kan forstå dine behov og kommunikere effektivt med dig), kan håndteringen af én leverandør i stedet for flere mindske kompleksiteten – og de samlede omkostninger.

Læs mere: Ønsker du Unified Commerce?

Læs mere: Derfor bør den nordiske detailhandel satse på kinesisk nytår

Sig din mening

*