Detailkæde forbedrer kundeengagementet med ERP-migrering til skyen

National Pharmacies ønskede at konsolidere deres ERP-applikationer og flyttede dem til skyen, hvilket medførte mange fordele som blandt andet at målrette personlige specialtilbud til kunderne.

National Pharmacies blev grundlagt i 1911 og driver mere end 40 apoteker og 20 brillebutikker i den sydaustralske region.

For bedre at kunne servicere sine 300.000 medlemmer gik virksomheden i gang med at udarbejde en strategi for digital transformation, der havde fokus på at opdatere virksomhedens teknologi, så det var muligt at møde skiftende kundeudfordringer i form af bedre engagement gennem mobile og sociale kanaler.

Med hjælp fra DXC Technology konsoliderede virksomheden sine ERP-applikationer og flyttede dem til skyen. Det resulterede i en masse fordele.

Målretning mod kunder

National Pharmacies ønskede at videreføre sin mere end 100 år gamle tradition for at hjælpe forbrugere i Sydaustralien med at forbedre deres helbred og var derfor på udkig efter teknologiske forbedringer, der kunne skabe innovation og bedre engagement hos kunderne.

For at opnå dette skal detailvirksomheden ifølge Ryan Klose, direktør for Corporate Services i National Pharmacies, blive en bedre innovator og levere teknologier hurtigt og til en lav pris.

“Mange af vores forbrugere benytter mobiler i dag, uanset om de køber ind, eller snakker om, hvad de har købt ind, eller hvad de skal købe ind næste gang,” siger Klose. “Vores teknologi skulle ændres for at være konkurrencedygtig.”

Innovation er grundstenen i National Pharmacies’ strategiske plan, siger Klose.

“Vi ser innovation som noget, der differentierer os fra vores konkurrenter, og tiltrækker vores kunders opmærksomhed.”

Klose siger, at han ser transformationsprojektet som en katalysator for forandring i virksomhedens forretningsstrategi.

“Det har gjort det muligt for os at omskrive vores næste fem år, så vi nu reelt kan målrette indsatsen mod vores kunder. At gøre det nemt for vores kunder er vores primære mål.”

Ved at konsolidere ERP-applikationer og placere dem i skyen kan National Pharmacies nu meget nemmere udvikle forbrugervenlige applikationer og tjenester, samtidig med at de engagerer sig med kunderne på en mere ensartet måde.

Ét eksempel er lanceringen af en nedtællingsfunktion i apotekernes app, som viser den resterende tid, før en kunde modtager personlige specialtilbud baseret på deres tidligere indkøb.

Ud over at flytte applikationerne til skyen var en vigtig faktor for forbedringen af forbrugernes engagement en større opgradering af National Pharmacies’ backend- forretningsprocesser og -planlægningssystemer.

Detailvirksomheden oprettede et bibliotek over standardforretningsprocesser og -praksisser, der var nemt at tilgå. Genbrug af standardprocesser har ikke alene gjort funktioner som fx opfyldelse af kundeordrer mere effektive, men det har også hjulpet virksomheden med at strømline den overordnede forretningsdrift.

Forbedret integration

Blandt mange fordele muliggør den nye applikationsplatform bedre integration med medarbejderes og kunders mobilenheder. Eksempelvis kan apotekernes medarbejdere nu bruge en iPad-tablet til at tilgå lagerordrer, og chefer kan godkende disse ordrer i realtid.

Efter at være gået live, fortsætter DXC med at levere administrerede tjenester og support. Klose fortæller, at DXC også har hjulpet National Pharmacies med at udnytte sine eksisterende investeringer i teknologi optimalt.

En vigtig succesfaktor var det utrolig gode samarbejde, National Pharmacies opbyggede med DXC. Klose fortæller:

“DXC er nu en partner, vi har tillid til. Vi drøfter idéer, og vi tager derefter disse idéer sammen og udarbejder handlingsplaner for levering af projekter på samme måde, som vi leverede vores oprindelige projekt.”

Fremadrettet ønsker Klose at fortsætte samarbejdet.

“Vi vil utrolig gerne fortsætte med at bruge DXC med deres globale fodaftryk og den innovation, de tilførte vores projekt, og bruge denne innovation i fremtidige projekter og til de udfordringer, vi måtte have i fremtiden.”

Læs mere: Vil I modernisere jeres teknologi og samtidig blive mere kundefokuserede?

Læs mere: Digital frontløber: Sådan blev BabySam branchens bedste

Sig din mening

*