Transformation i tappeanlægget hos en af USA’s største producenter af øl

Molson Coors skulle realisere USD 35 mio. i IT-besparelser på 3 år, integrere en afdeling og håndtere transformation, mens forretningen skulle køre videre. Og det gjorde de.

Byg, humle, gær og vand. En enkel opskrift, som er blevet fulgt i årtusinder til brygning af en af verdens mest populære drikke: øl. At drive en forretning som bryggeri er dog alt andet end enkel.

Konkurrencen på markedet for drikkevarer eksisterer globalt, regionalt og selv på naboniveau. Skiftende smag hos forbrugerne dikterer, hvilke øltyper der er på mode i øjeblikket, hvilket betyder, at bryggerier skal være konstant tunet ind på markedet og klar til at adressere de nye tendenser.

Denne tilpasningsevne er blevet påvirket af konsolidering, som har omformet branchen i løbet af de seneste par årtier. Fusioner og opkøb blandt bryggerier har skabt ægte globale foretagender.

Med 17.000 medarbejdere og anlæg rundt i hele verden er Molson Coors Brewing Company en af kæmperne i denne branche. Ifølge Joe Hageman, virksomhedens VP for IT Transformation Management, er virksomhedens investeringer i digitale systemer målrettet mod at hjælpe virksomheden med at realisere sin vision.

“Vores formål er at glæde verdens øldrikkere, og vores ambition er at være forbrugernes og kundernes førstevalg,” siger han.

 

Et solidt grundlag

Hageman leder bryggeriets indsats for at integrere virksomhedens MillerCoors-afdeling, en forretningsenhed, som først blev dannet i 2008, og som blev 100 % overtaget i 2016.

Generelt har virksomheden forpligtet sig til at reducere udgifter med USD 600 mio. fra besparelser ved fusion, og Hagemans afdeling er ansvarlig for en stor bid.

“For mig er det succes, der driver vores synergier fra dette IT-program med integrationen af MillerCoors. Vi havde 3 år, fra 2017 til 2019, til at hente USD 35 mio. i besparelser ud af IT,” siger Hageman.

En kritisk komponent var integrationen af ældre applikationer og ERP-applikationer. Der er særlige udfordringer ved at påtage sig sådan et job, fordi man kan ikke lige holde op med at lave øl pga. en opgradering, siger Hageman.

“Den kritiske udfordring, vi står over for, har drejet sig om det faktum, at forretningen ikke stopper, så vi bliver nødt til at lave hele denne integration samtidig med, at forretningen kører videre. En større systemimplementering er stadig i gang hos MillerCoors, hvor alle vores forhandlere skal over på samme ordresystem,” siger Hageman.

“Så vi har skullet arbejde virkelig hårdt på at sikre, at vi ikke påvirker denne store opgave, mens vi udfører vores integration.”

For at gennemføre projektet så gnidningsløst som muligt oprettede virksomheden et kontor for håndtering af overgangen, som Hageman leder. Denne gruppe er ansvarlig at følge projekternes status, spore og kommunikere problemer og identificere og løse risici, før de skaber større problemer.

Skiftet til administreret cloud

Gruppen har nået meget, siger Hageman.

“Vi er gået over til én service desk overordnet for hele virksomheden, hvilket inkluderer desktopsupport, PC-opdatering og ét IT Service Management-system, som er ServiceNow. Vi har migreret alle vores Molson Coors-systemer fra den gamle infrastruktur til de nye DXC Managed Services for VMwares Private Cloud,” siger han.

For at sikre et solidt digitalt grundlag for forandring valgte Molson Coors at flytte sin forældede infrastruktur til DXC Managed Services for VMware, en komplet cloudløsning, der integrerer hardware, software og tjenester i en cloud, der er dedikeret til virksomhedsbrug.

Vi har flyttet al MillerCoors’ support til DXC Technology,” siger Hageman.

“Vi har flyttet alle vores SharePoint- og e-mailmiljøer til den DXC-administrerede cloud. Vi har opdateret alle vores Active Directory-domænemiljøer til de nyeste udgivelsesniveauer. Vi migrerer alle vores MillerCoors-systemer til det nye VMware-miljø.”

DXC guider digital transformation på vej

Ifølge Hageman er en anden betydelig faktor for transformationens succes det samarbejde, de har med virksomheder som fx DXC.

Som en vigtig integrationspartner siden 2001 har DXC’s ydelser inden for digital transformation ifølge Hageman været medvirkende til at hjælpe med at holde arbejdet inden for det planlagte.

“DXC har givet os troværdigheden på daglig basis til at supportere vores forretning og vores systemer, hvilket så igen har hjulpet os med arbejde med vores forretning på mere strategiske punkter. Det har hjulpet os med at holde forretningen fokuseret på at fremstille, transportere og sælge øl,” siger han.

Fordi de to virksomheder har samarbejdet i næsten to årtier, føler Hageman, at DXC kender virksomhedens behov lige så godt som virksomheden selv.

Det betyder, at DXC kan hjælpe virksomheden med at identificere de rette ressourcer til hvert skridt i transformationen og kan hjælpe virksomheden med effektiv planlægning og implementering. Belønningen, siger Hageman, er en omstilling, der er gået godt indtil videre uden nogen større problemer.

Selv om integrationen nu er Hagemans primære fokus, mener han, at effekten af digitale teknologier mærkes i hele branchen, og det er en af grundene til, at han er så vild med at beskæftige sig med det. Især at teknologien genopfinder forholdet mellem forbrugere og virksomheder; en realitet, som Molson Coors skal tage højde for, når virksomheden skal nå sit mål om at “glæde” kunderne.

“Der sker en hel masse omkring online bestilling og levering af øl, så vi skal sikre os, at vi spiller med på disse områder. Og så er der hele området med AI, Analytics og robotteknologi. Her skal vi sørge for at følge med, for det kan hjælpe os med vores effektivitet og vores fremtidige vækst,” siger Hageman.

“Jeg ser for mig, at DXC samarbejder med os om næsten hvert eneste store projekt, vi har.”

Læs mere: Opnå øget effektivitet med DXC Managed Services

Læs mere: 5 gode grunde til outsourcing

Sig din mening

*