Derfor er data jeres største aktiv

Data er nøglen til en succesrig fremtid for detailvirksomheder, men under 30 % af forretningsledere kan konvertere data til indsigt, de kan handle på. Her er nogle tips til, hvordan I kan udnytte jeres data.

I Londons Westfield-indkøbscenter sælger en pop op-butik produkter, der trender i realtid. Butikkens lager sammensættes vha. data indsamlet fra sociale medier.

Butikken, der styres af kunstig intelligens (AI), sporer over 400.000 konti på sociale medier, der er kendt for at være tidlige trendsættere og stærke influencere, og tilgår mere end tre milliarder datapunkter på tværs af internettet for at fastslå, hvilket tøj, tilbehør og fodtøj der er mest populært og vil sælge bedst.

Stylister indkøber derefter disse varer fra andre butikker, både i indkøbscentret og online, for at skabe et kurateret udvalg på 100 produkter ad gangen.

Kunne dette være fremtidens detailhandel? Det mener Myf Ryan, der er CMO for Europa og koncerndirektør for brand- og strategisk marketing i Westfields moderselskab.

“Shoppere bliver inspireret af online influencere og er vant til at blive guidet af AI, når de shopper online, hvor de får foreslået produkter baseret på deres adfærd,” siger han.

Ved at udnytte fordele ved data på denne måde demonstrerer butikken, hvordan sociale medier kan tilgås og bringes til live i et fysisk shoppingmiljø, så kunder kan få fingre i de hotteste produkter fra ét sted.

Data er nøglen, men mange mangler at udnytte det

Detailvirksomheder er begyndt at indse, at den måde, de udnytter og drager fordel af data på, vil afgøre deres fremtidige succes.

I Incisivs undersøgelse Retail C-Suite Survey siger over to tredjedele af CEO’er, at den primære differentierende faktor i fremtiden vil være, hvordan firmaer administrerer data.

Og dog finder samme rapport, at under 30 % af forretningsledere kan konvertere data til indsigt, de kan handle på, og dermed påvirke fremtidige resultater. Og endnu mere bekymrende har halvdelen af dem ikke tillid til deres data.

Hvorfor? Mange siger, at de ikke har de rette platforme og værktøjer på plads til at understøtte dem. De anerkender også, at de ikke har rystet gamle vaner af sig endnu, og at de i stedet for at omfavne et meget tiltrængt holistisk syn på detail stadig er groet fast i en forældet, kanalcentreret tankegang.

Men brugen af cloud og AI er i gang med at ændre dette. I samme rapport siger lederne, at de tror på, at skyen har mere end dobbelt så stor effekt på forretningsagilitet end nogen anden teknologi. De ser det også som en primær drivkraft for den “intelligente virksomhed.”

I mellemtiden har kunstig intelligens (AI) både den højeste frekvens af aktuel eksperimentering gennem pilotprojekter og af forventet fremtidig implementering, idet respondenter svarer, at de planlægger en femdoblet stigning i teknologien over de næste to år.

“Disse undersøgelsesresultater er yderligere med til at validere den strategiske vigtighed af AI og cloud som transformerende teknologier, der gør det muligt for detailvirksomheder at få konkurrencefordele gennem reel udnyttelse af kundedatas værdi,” siger Greg Jones, der er direktør for forretningsstrategi for detail hos Microsoft.

“Detailvirksomheder skal kende deres kunder bedre, end de kender sig selv, og de stærke teknologier, som i stigende grad er tilgængelige for digital transformation, er måden at opnå dette på.”

Sådan får I valuta for jeres data

Data er måske nok den nye valuta, men det gælder naturligvis ikke, hvis man ikke kan trække dem ud og lære af dem.

Som start skal I finde en måde at konsolidere alle jeres data på. En effektiv måde at gøre dette på er at implementere et system, der lagrer alle data på ét centraliseret sted. For mange ligger svaret i en Unified Commerce-platform.

En Unified Commerce-platform samler problemfrit alle kunderettede kanaler, lige fra onlinekanaler til de lokale butikker. Den nedbryder siloer på tværs af jeres virksomhed, så I kun har én sandhedskilde tilbage. Med alle data på ét sted kan I trække de oplysninger ud, I skal bruge, og få mening ud af dem.

Resultatet er evnen til at levere et ensartet højt serviceniveau på tværs af hver enkelt af de kanaler, jeres kunder bruger for at komme i forbindelse med jeres brand.

Deres oplevelse er personlig og problemfri, og deres indkøbsrejse er ensartet og uforstyrret, også selv om de skifter kanaler.

Men Unified Commerce bringer endnu mere end det her på bordet. Denne platform gør det muligt for jer at reagere meget hurtigere på markedsmuligheder og -trusler og gør det i sidste ende muligt for jer at betjene jeres kunder bedre.

Hvordan cloudbaserede Business Intelligence-værktøjer kan transformere jeres forretning

Som vores CEO Magnus Norddahl diskuterede på conneXion, vores årlige partner- og kundekonference, er Unified Commerce et nøglekoncept for detailvirksomheder i dag og er er data- og intelligensdrevet.

Med en Unified Commerce-platform understøttet af de nyeste cloudbaserede intelligensværktøjer kan detailvirksomheder transformere data til information, de kan handle på, og bruge denne information til at pleje deres kunder korrekt og støtte dem, når de vandrer rundt på nettet og i verden.

Marketing kan også bruge intelligente værktøjer til at danne sig et enkelt overblik over forbrugere på tværs af transaktioner, kanaler, sociale medier m.m. Resultatet er en bedre forståelse af deres indkøbsmønstre og præferencer samt en forbedret evne til at fastslå, hvilke kunder de skal tage sig af, og hvordan de bedst når dem. Intelligens kan også understøtte jeres logistik og forretningsområder med nøjagtige prognoser for, hvad der skal være på lager, hvor og hvornår.

Disse Business Intelligence-værktøjer i skyen gør det så nemt som muligt for jer at tilgå de meningsfulde forretningsindsigter, I har brug for. I får al den information, I skal bruge, via intuitive dashboards og rapporter, og takket være skyen kan I være oppe at køre hurtigt, med minimal afbrydelse.

Det er meget langt fra de måneders arbejde og den specialviden, denne type Business Intelligence-værktøjer krævede for blot få år siden!

I sidste ende vil detailvirksomheder med intelligent teknologi og robust levering af tjenester være dem, der er bedst positioneret til at møde kundernes behov og opskalere.

Hvor forberedte er I?

Hvis I har behov for at forstå, hvordan I bedre kan udnytte data til jeres fordel, og hvordan Unified Commerce i skyen kan hjælpe jer med at blive en intelligent detailvirksomhed, så kontakt os.

Download guide: Unified Commerce leverer enkelt sandhedskilde og kundeoplevelser i verdensklasse

Læs mere: 8 fordele ved Unified Commerce

Sig din mening

*