Succesrig verdensomspændende producent genopfinder rapportering med Power BI

Microsoft Power BI gjorde rapportering nemmere end nogensinde for den verdens førende producent Russell Mineral Equipment. Nu har de ansatte de oplysninger, de skal bruge for bedre at kunne analysere fakta, besvare spørgsmål og træffe evidensbaserede beslutninger.

Russell Mineral Equipment (RME) er en af de førende i verden inden for design, produktion, levering, servicering og drift af teknologier til nybelægning på møller samt serviceydelser.

I 2018 besluttede australsk baserede RME at gennemføre et data warehousing-projekt for at forbedre virksomhedens rapporteringsfunktioner.

Salgs- og driftplanlægningsteams havde traditionelt brugt en række komplekse regneark til at styre salgsprognoser og kapacitetsplanlægning.

Rapportering blev opbygget manuelt med data fra mange forskellige kilder, og der var ingen centraliseret Business Intelligence-løsning for analyser og indsigt.

Generering af rapporter om salgspipeline var en tidskrævende proces, der krævede, at brugere brugte forskellige pivot-tabeller og datasæt for at trække indsigt ud, som derefter blev gennemgået manuelt gennem en cyklus af møder med globale interessenter.

Mark Jocumsen, lederen af RME365-programmet, siger:

“Vi skulle bruge et centraliseret data warehouse, der kunne gøre det muligt for os at bevare historiske data og fylde nye data på og dermed give os et stærkt og sammenhængende overblik på tværs af vigtige datasæt i virksomheden. Vi havde også behov for ensartethed i rapporteringsformater. En enkelt sandhedskilde til de data, der blev brugt til rapportering og analyser, var afgørende, og det samme var en metode, som vores teams kunne bruge til sikkert at finde data på daglig basis.”

Microsoft Power BI: En enkelt sandhedskilde

Efter en streng leverandørudvælgelsesproces under ledelse af RME’s CIO, Jonathan Hooper, valgte RME at samarbejde med DXC Eclipse, Microsoft-enheden inden for DXC Technology, om at implementere Microsoft Power BI som virksomhedens nye rapporteringsløsning.

DXC Eclipse blev valgt som RME’s teknologipartner til projektet baseret på deres indgående viden om Microsoft-datastrukturer og ekspertise inden for data warehousing ved brug af Microsoft Azure-cloudtjenester.

RME valgte Microsoft Power BI som deres nye data- og rapporteringsløsning, fordi virksomheden identificerer sig stærkt med Microsofts vision.

Her er Microsoft Power BI en kernekomponent, idet systemet leverer en forretningsanalyseløsning, der gør det nemt for brugere at visualisere data og hurtigt dele indsigt på tværs af en organisation.

“DXC Eclipse er kendt for sin teknologiske ekspertise inden for Microsoft, datastrukturer og data warehousing og medbragte denne stærke kompetence i vores projekt. DXC Eclipse-teamet var konstant professionelt, omhyggeligt, lydhørt og engageret i deres samarbejde med os og leverede suveræn træning. DXC Eclipse-teamet var afgørende for, at vi kunne levere Microsoft Power BI-projektet til tiden og inden for budgettet,” siger Jocumsen.

Rapportering har aldrig været hurtigere eller nemmere

RME’s Microsoft Power BI-projekt gik i luften efter 22 ugers indsats.

Oprindeligt erstattede den nye løsning forskellige regnearksbaserede rapporter i salgs- og drifts planlægningsteams. Datavirtualisering og automatiseret dataintegration gjorde det muligt for brugere at generere selvbetjeningsrapporter sikkert og hurtigt.

Hurtig og nem adgang til rapportering om muligheder i salgspipeline øgede også teamets produktivitet. Data blev opdateret automatisk og regelmæssigt fra det nye warehouse, hvilket reducerede ventetiden på resultater på tværs af hele netværket. Og den automatiserede løsning gjorde det også muligt for RME at reducere omkostningerne.

“Straks efter, at vi var gået i luften, fik vi rigtig god og positiv respons fra brugerne. De forskellige teams var vilde med Microsoft Power BI’s nemme og intuitive grænseflade til analyse af information. Da de så potentialet for indsigt og analyse, bad de om mere detaljerede produktionsrapporter til styring af den daglige drift. Nu kører de rapporter på lagerbeholdninger, produktionsordrer og en lang række andre KPI’er som hjælp til at optimere driften. Rapportering har aldrig været hurtigere eller nemmere,” siger Jocumsen.

Microsoft Power BI er tilrettelagt til at fortsætte med at gøre rapportering mere tilgængelig og nyttig for alle brugere på tværs af RME’s forretning.

Ensartede rapporteringsformater baseret på et enkelt fælles underliggende datasæt har medført forbedret kommunikation og ansvarlighed på tværs af forretningens inden- og udenlandske regioner.

Microsoft Power BI har også gjort det muligt for RME at forbedre datasikkerheden, hvilket er et primært mål for virksomhedens voksende internationale forretning.

De næste skridt for RME-teamet inkluderer en udvidelse af virksomhedens data warehouse, så rapportering udvides yderligere til forretningens produktions- og økonomiteams.

Microsoft Power BI muliggør problemfri rapportering fra mange forskellige datakilder, så RME undersøger også muligheden for at introducere andre datasæt som fx information om produktlivscyklusstyring, for at forbedre deres analyser og indsigt yderligere.

“Microsoft Power BI gør rapportering virkelig effektiv for vores brugere. Brugere behøver ikke længere at være regnearksguruer for at hente data eller oprette pivot-tabeller. Øget synlighed af data i meningsfulde formater betyder, at vores brugere har den information, de skal bruge, lige ved fingerspidserne for bedre at kunne analysere fakta, besvare spørgsmål og træffe evidensbaserede beslutninger. Microsoft Power BI er et værktøj, vi kan udnytte virkelig godt uden at skulle modtage overdreven løbende rådgivning.” slutter Jocumsen.

Læs mere: Vi kan også få jeres medarbejdere til at blive forelsket i rapportering

Læs mere: Business Intelligence gør produktionen konkurrencedygtig

Sig din mening

*