Sådan sikrer du et gnidningsfrit skifte fra Dynamics AX 2012 til Dynamics 365

Fra 2023 er det slut med support af Microsoft Dynamics AX 2012.  Hvad gør man så? Her får du svar på, hvordan du forbereder din virksomhed til livet efter Dynamics AX 2012.

Supporten af Microsoft Dynamics AX 2012 R2 og R3 stopper i henholdsvis 2021 og 2023. Det efterlader mange med spørgsmålet: ”Hvad gør man så?”

Svaret er at vælge Microsoft Dynamics 365. Her får du blandt andet en fleksibel cloudløsning, der altid er opdateret, og dermed et langtidsholdbart fundament for din digitale transformation.

At flytte sit forretningssystem til skyen kan virke overvældende for nogen, men det er forudsætningen for, at I som virksomhed kan fremtidssikre jeres IT-infrastruktur.

Med afslutningen på support af Dynamics AX 2012 er det samtidig ikke en reel mulighed at blive på platformen, da der er store forretnings- og sikkerhedsrisici ved at blive på en platform, der ikke bliver supporteret.

Du behøver ikke at frygte for kompleksiteten ved et skifte fra Dynamics AX 2012 til Dynamics 365. Med cloudversionen af Dynamics-forretningssystemet har Microsoft ændret den måde, ERP-systemer leveres på.

Her er nogle af de største ændringer, som i årene siden Dynamics 365 blev lanceret, har sat gang i utallige virksomheders digitale transformation:

  • Med Dynamics 365 tager Microsoft ansvar for den løbende udvikling og opdatering af løsningen.
  • Med Dynamics 365 har Microsoft oprettet en platform, hvor data kan udveksles mellem forskellige systemer og løsninger – ikke kun inden for forretningssystemet.
  • Barrieren mellem ERP og CRM nedbrydes.

Kun ved at bruge data på tværs af virksomheden kan der skabes nye, innovative tjenester.
Andreas Dolven, Microsoft-direktør

Herunder er en liste med de vigtigste punkter for at tage din virksomhed fem trin tættere på en cloudløsning og dermed opnå et fremtidssikret grundlag for en kraftfuld digital transformation.

Trin 1: Prøv Dynamics 365

I skrivende stund er funktionsområder for Dynamics 365 defineret som, blandt andet Salg, Marketing, Kundeservice, Finans, SCM, Handel og HR. På tværs af funktionerne bliver du understøttet i at træffe klogere beslutninger, der sætter gang i din virksomhed.

Allerede i dag kan du sammen med din partner downloade og prøve de forskellige apps, så du får indblik i, hvad Dynamics 365’s funktionsområder kan gøre for din virksomhed.

Få et supplerende overblik over, hvorfor du bør skifte fra AX til Dynamics 365.

Trin 2: Planlæg din implementering

Planlæg implementeringen af Dynamics 365 og de apps, der giver størst værdi for din virksomhed, sammen med en partner, der har erfaring fra Dynamics 365-implementeringer, og som kender din virksomhed og din branche.

En god partner både forstår din forretning og kan levere og implementere den nødvendige teknologi efter fastsatte procedurer, som aftales på forhånd.

Find en partner med en forståelse af de processer, der er karakteristiske for og kritiske i din branche, og som har en struktureret proces til at definere, hvordan standard Dynamics 365-funktioner kan imødekomme dine daglige behov uden dyre tilpasninger.

Trin 3: Vælg det rigtige abonnement

Dynamics 365 vokser med din virksomhed. Du behøver kun betale og implementere de værktøjer, du har brug for i dag. Når dine behov udvikler sig, tilføjer du blot yderligere funktionalitet i form af flere apps og tilføjer brugere i takt med at virksomheden vokser. Køber du dit abonnement via en partner, er du sikker på, at du kun betaler for, hvad din virksomhed rent faktisk bruger – uanset om du skalerer op eller ned.

Trin 4: Få organisationen med

Microsoft har en detaljeret liste over, hvordan du får hele organisationen med på rejsen med Dynamics 365. Her et par eksempler på centrale punkter på listen:

  • Få kendskab til dit abonnement.
  • Indtast brugere, og definer sikkerhedsniveauer for dem alle.
  • Opsæt et datalagringsprogram og en “sandkasse”, hvor du kan eksperimentere.

Skal Dynamics 365 for alvor blive digitaliseringsmotoren i din virksomhed, skal du automatisere processer og procedurer. En partner, der har erfaring med både din branche, de teknologiske muligheder, implementering, change management og accept blandt de daglige brugere, sikrer størst mulig effekt af investeringen.

Trin 5: Få brugerne ombord

Som nævnt i trin 1 har Dynamics 365 mange separate apps til fx salg, kundeservice og en lang række andre funktioner. At have funktionerne som separate apps gør, at brugerne kun skal forholde sig til de apps og funktioner, som de er vant til at bruge. Gå yderligere i dybden med vores migration e-bog.

Endvidere kan de i en periode med stor travlhed fortsat bruge det tidligere system. Denne fleksibilitet sænker den traditionelle modstand mod nye systemer og gør dermed overgangen til Dynamics 365 lettere. Din partner bør kunne levere manualer og strukturerede træningsprogrammer, der kan sikre udbredelse og brugen af det nye system.

Med bistand fra en ekstern partner kan du ved hjælp af en platform som Power Platform gøre det lettere at definere dashboards eller skabe automatiske rapporter og skemaer til tilbagemelding fra kunderne. Partnere, der har erfaring med værktøjerne i Power Platform, kan hjælpe dig med at til udvikle, implementere og supportere nye processer på en kodefri eller lavkode basis, så det ikke kræver en tung IT-indsats at komme i gang. Læs mere hvordan du gør her.

Bliv fremtidssikret med Microsoft Dynamics 365

Dynamics 365-checklisten: Sådan vælger du den rigtige IT-partner

Kontakt os og bliv klogere på, hvordan du nemmest skifter til Dynamics 365

Sig din mening

*