Derfor har din virksomhed brug for en CIO 2.0 til jeres digitale transformation

Fremtidens IT-chef bygger bro mellem serverrum, udviklere og forretningsgange.

DXC’s Michael Weis lægger ikke fingrene imellem, når han sætter et hårdt skel op mellem en traditionel (1.0) og moderne (2.0) CIO:

”Perspektiverne i de to roller er grundlæggende forskellige. Hvor en CIO 1.0 har fokus på servere, opgradering, performance, IT-infrastruktur, hosting og drift, kigger en CIO 2.0 i en helt anden retning. Her er fokus på processer, dynamik, værktøjer, platforme og på at gøre en aktiv forskel for brugerne,” fortæller Michael Weis, der er DXC Technologys Vice President for Digital Industry Solutions i Nordeuropa.

Hvor en CIO 1.0’s vigtigste rolle er at sikre driften, ligger en CIO 2.0’s opgave i at transformere og udvikle virksomheden. Evnen til at udvikle sker takket været CIO 2.0’s forståelse af både IT- og forretningssiden af virksomheden og evnen til at se mulighederne, som digitaliseringen skaber for forretningen. Samtidig er en CIO 2.0 i stand til at forstå, hvilke forretningsbehov teknologien er i stand til at adressere.

Forståelsen skal gå begge veje

Nikolce Stojcevski arbejder hos DXC Technology med Digital Solution Strategy for kunder i hele Europa. Han understreger, at det er vigtigt, at forståelsen går begge veje mellem forretningsudviklere og IT-udviklere:

”Det er ikke nok at sige, at IT-afdelingen skal forstå forretningen bedre. Forretningen er også nødt til at få en bedre, grundlæggende forståelse af IT og digitale værktøjer. IT-siden skal blive bedre til at udvikle og skaffe løsninger, der passer til forretningens behov, men nye digitale løsninger fungerer kun ordentligt, hvis forretningssiden forstår teknologien og ikke skaber datasiloer, eller på anden vis devaluerer værdien af data.”

Med andre ord er ressourcerne altså spildte, hvis forretningssiden ikke lærer at bruge de værktøjer, som IT-afdelingen anskaffer. Hvad der er de rigtige værktøjer, afhænger altså ikke blot af hvilke tekniske muligheder de skaber, men også af hvor let brugerfladen lader medarbejderne lave deres arbejde på den nye platform. Det er med andre ord afgørende, at værktøjet nemt kan integreres i medarbejdernes rutiner med en effektiv user adoption-strategi.

CIO 2.0 samler organisationen

Samtidig er det vigtigt, at forretningen forstår, hvad man kan gøre med data og med analytics, fortæller Nikolce Stojcevski. Han forklarer, at det er nødvendigt at samarbejde i agile teams med repræsentation fra både IT og forretningssiden.

”Men det er ikke nok bare at sætte folk sammen. I denne proces er en stærk, agendadrivende CIO 2.0 afgørende for at bygge bro mellem hele organisationen,” siger Nikolce Stojcevski.

Michael Weis giver Nikolce Stojcevski ret i, at en CIO 2.0 skal være stærk og agendadrivende:

”En CIO 2.0 skal være i stand til at presse, udfordre og inspirere forretningen ved at sige, ’hvorfor gør vi det på den her måde, når vi ved at digitalisere og automatisere kan eksperimentere med nye processer, samarbejdsmetoder og produkter?’”

I sidste ende er det vigtigt, at der sættes konkret handling bag de flotte ord og gode intentioner, når du som leder af en virksomhed gør din IT-chef til en CIO 2.0.

”I mange virksomheder møder den IT-ansvarlige CIO 2.0-forventninger, men har kun ansvar og mandat som en CIO 1.0. Der er en stigende forventning om, at IT-afdelingen skal kunne forstå forretningen bedre og fortælle dem, hvordan de skal gøre tingene bedre, og det kræver den rette person i den rette rolle.” afslutter Nikolce Stojcevski.

Læs mere: DXC Technology har både bred og dyb erfaring med branchespecifikke forretningssystemer. Start din digitale transformation her

Læs mere: Her får du fire overvejelser, der sikrer ROI’en i dit IT-implementeringsprojekt

Sig din mening

*