Dynamics 365-apps til Sales & Marketing styrker producents salgsafdeling

Mobil adgang til data og systemer har givet sælgerne hos NHP indsigtsfuld realtidsinformation om kunderne lige ved hånden.

NHP Electrical Engineering Products har 50 års erfaring inden for elektro- og maskinindustrien og samarbejder med et omfattende netværk af globale partnere om at tilbyde skræddersyede, integrerede løsninger, der fokuserer på at gøre elektriske systemer smartere, mere sikre, pålidelige og effektive.

Af NHP’s 800 medarbejdere er ca. 250 sælgere, der er afhængige af, at virksomhedens CEM-system (Customer Experience Management) forsyner dem med nøgleinformation om kundeemner, muligheder og kundedata.

Selv om NHP var bruger af en række Microsoft-værktøjer, gav deres eksisterende løsning ikke det niveau af integration, der var nødvendigt for at opfylde deres voksende forretningsbehov. Desuden gav det forældede system ikke medarbejderne mulighed for at bruge mobilforbindelse. Som konsekvens var det vanskeligt og tidskrævende for sælgerne at få de præcise oplysninger, de havde brug for.

Robbie Attard, Information Technology Manager hos NHP, siger:

“Det CEM-system, vi brugte før Dynamics 365, tilførte vores forretning stor værdi, men sakkede bagud og gav ikke vores sælgere mobil adgang til data. De blev nødt til at finde et sted, hvor de kunne logge på for at få adgang til systemet, hvilket ikke altid var nemt, når de var på farten.”

“Desuden havde vi adskillige dataindlæsninger, som undertiden kunne gøre det svært at få adgang til de rette informationer. For at være mere effektiv havde NHP behov for et system, der gav et 360-graders overblik over kunden og garanterede, at den information, sælgerne så, var præcis og aktuel.”

Fandt den højt eftertragtede mobilitet i Dynamics 365 Sales & Dynamics 365 Marketing

Som eksisterende Microsoft-bruger havde NHP allerede en Microsoft Dynamics ERP-løsning på plads, så det gav god mening at vælge endnu en Microsoft-løsning, der supplerede virksomhedens eksisterende miljø.

Microsoft anbefalede, at NHP arbejdede sammen med DXC om at implementere Dynamics 365 Sales & Dynamics 365 Marketing: Robbie Attard siger:

“NHP var i fuld gang med at udrulle Office 365-produkter, så det var et naturligt valg at inkorporere Dynamics 365 i vores nye CEM-løsning. Pga. DXC’s erfaring med Microsoft-løsninger valgte NHP at samarbejde med DXC ikke kun om Dynamics 365-implementeringen, men også om at levere løbende support til vores ERP.”

Dynamics 365’s evne til at fungere på mobilenheder var en af de primære grunde til, at NHP valgte løsningen. Sælgerne var på et tidligere tidspunkt blevet udstyret med iPads og bærbare computere, men havde ikke brugt deres iPads til CRM-opgaver, da funktionen ikke var tilgængelig for dem.

NHP havde behov for mobilitet i sin CEM-løsning, hvilket Dynamics 365 leverede. Implementeringen var relativt gnidningsløs på grund af beslutningen om at anvende en agil tilgang uden at låse sig fast på en 100 % agil projektmetode.

“Vi delte projektet op i mindre dele og forsøgte at holde os til installationsklare funktioner, hvor det var muligt. Vi fokuserede på de vigtige ting, som vi udskiftede i det gamle system, som f.eks. sporing af aktiviteter og logning af muligheder. Den tilgang betød, at vi gennemførte den indledende udrulning til salgsteamet på 18 uger,” siger Robbie Attard.

“At migrere værdien af mange års data fra det gamle system var en udfordring, men vi klarede den og overførte dataene med succes. Uddannelse var også vigtigt – vi måtte rejse til otte forskellige lokationer for at uddanne 250 sælgere, og det blev vi nødt til at gøre hurtigt.”

Under implementeringsprocessen opdagede NHP, at nogle af sælgerne stadig brugte det gamle system til en rapporteringsfunktion, som kun nogle få personer havde kendskab til. Teamet blev derfor nødt til at finde på en løsning hurtigt for at erstatte denne funktion.

DXC anbefalede NHP at bruge Power BI, som ikke kun ville gøre det muligt at bruge den rapporteringsform, der havde været tilgængelig i det gamle system, men som også kunne integreres uden problemer på tværs af Dynamics 365, så sælgerne ubesværet kunne få information fra alle kilder.

Indsigtsfuld information medfører bedre og hurtigere beslutninger 

Efter implementering af Dynamics 365 opnåede NHP den mobilitet, der var nødvendig for virksomhedens sælgere. Den information, de skulle bruge, har de nu adgang til lige ved hånden, uanset hvor de befinder sig.

Robbie Attard siger:

“For første gang har NHP været i stand til at integrere data vedrørende salg og muligheder i realtid. Dette har også medført, at vi har kunnet hente indsigtsfulde analyser ud af systemet, hvor vi tidligere havde folk til manuelt at knuse tal i regneark. Førhen ville dette have taget meget længere tid end nødvendigt. Nu klikker sælgerne blot på en knap for at få adgang til denne information med det samme.

“Løsningen har også muliggjort bedre samarbejde og bedre arbejdsgange. Når vi får et nyt kundeemne, kan vi f.eks. sikre, at det spores korrekt gennem hele systemet, og hvis en anden afdeling som f.eks. økonomi, skal træde til, modtager de en automatisk besked og inkluderes uden problemer i processen. Det er meget mere effektivt end den måde, vi plejede at arbejde på, og det giver bedre synlighed gennem hele organisationen.”

“Power BI er også blevet særligt varmt modtaget i teamet, fordi løsningen giver sælgerne information, som de tidligere har kæmpet for at få adgang til. Løsningen sammensætter salgs- og driftsdata, og sælgerne kan tilgå disse data via deres telefon, iPad eller på kontoret. Vi havde oprindeligt ingen planer om at bruge Power BI, men nu udruller vi løsningen mere og mere, fordi de fordele, den giver, er så stærke.”

“Den nye Dynamics 365-løsning har også gjort det muligt for NHP’s ledere at få adgang til den præcise realtidsinformation, de skal bruge for at kunne træffe bedre beslutninger hurtigere.”

Nu er sælgerne mobile

Baseret på succesen ved vores implementering af Dynamics 365 er NHP ivrig efter at opnå flere fordele, når det gælder cloud-baserede løsninger. Robbie Attard siger:

“Vi var en lille smule forbeholdne over for at bruge denne applikation i skyen, men det har været utrolig nemt at håndtere. Hvis vi har haft brug for en kopi i et miljø for at udføre en test, har det været virkelig enkelt; vi har ikke skullet bekymre os om at konfigurere servere eller anden infrastruktur. At vi ikke har nogen infrastruktur på stedet fungerer utrolig godt.”

“Fordi vi lancerede Office 365 på samme tid, er sælgerne nu mobile i ordets sande betydning. Vi vil fortsætte med at bygge videre på dette ved også at rulle løsningen ud til vores serviceteam i marken og implementere flere af funktionerne som f.eks. gamification, hvor dashboards viser en grafik over de bedst præsterende sælgere. Vi vil inkorporere andre områder som f.eks. sagsstyring og digitale markedsføringsværktøjer for at få maksimal værdi ud af løsningen.

Samarbejdet med DXC har været en positiv oplevelse for NHP på grund af teamets dybe forståelse af Microsofts komplette tilbud og deres evne til at komme med strategiske råd.

“Teamet var utrolig fleksibelt og hjælpsomt. Hvis det sommetider var nødvendigt for os at følge en anden vej, samarbejdede DXC ganske enkelt med os om at finde løsninger.”

Læs mere: Hvorfor gætte, hvad kunderne vil have?

Læs mere: Succesrig verdensomspændende producent genopfinder rapportering med Power BI

Sig din mening

*