Skab fremtidens produktion i dag

Her får du essentielle råd, hvis du har ambitioner om at gøre din virksomhed klar til fremtidens produktion.

En revolution er undervejs i produktionsindustrien. Tidligere arbejdsgange bliver forkastet for nye, smartere måder at fremstille og tænke produkter på. Verden over er trenden nemlig, at producenter i højere grad har fokus på at levere produkter som ydelser. Men hvordan skifter man så fokus fra at være fikseret på produkter til at sætte kunden i fokus?

Her får du tre råd til at transformere din produktionsvirksomhed, så du forbliver konkurrencedygtig, mens du også imødekommer kundernes behov.

Sådan leverer du nye ydelser til kunderne

Hvordan sørger man for at være et skridt foran kundernes behov? Det er et af de mest essentielle spørgsmål at stille sig selv, hvis man vil skabe fremtidens produktionsvirksomhed.

Tidligere var det sådan, at arbejdet stoppede for en produktionsvirksomhed, når man havde leveret et færdigt produkt, der blev solgt. Sådan er det ikke længere. Nu har mange produkter adgang til skyen, hvilket gør, at producenten konstant får værdifuld feedback om produktet fra kunden.

Den forbindelse gør det også muligt for producenten at tilbyde bedre ydelser til kunden. Det kan fx være proaktiv vedligeholdelse af produktet, hvilket skaber nye indtægtskilder for produktionsvirksomheder.

Hvis du proaktivt kan interagere med dine kunder gennem hele dit produkts livscyklus, kan du få ny indsigt og oprette AI-drevne arbejdsgange, der er målrettet mod kundernes ønskede resultater. Gør du det, adskiller du dig fra konkurrenterne og får kunder for livet.

Her er to strategier til at levere nye ydelser til kunderne og skabe ny forretningsværdi:

  • Skab større engagement gennem produktets livscyklus ved at levere nye ydelser
  • Tilpas salg og ydelser for at styrke forholdet til kunderne og opbyg loyalitet til jeres brand.

Levér produktet eller servicen på det helt rigtige tidspunkt

Timing er alt, siger et ordsprog. Sådan er det også for producenter. Det handler om at komme i markedet med det helt rigtige produkt på det helt rigtige tidspunkt til den helt rigtige kunde. Men det er en svær disciplin, når man opererer i et kompetitiv marked med masser af produkter til meget konkurrencedygtige priser.

Derfor er flere og flere producenter begyndt at udforske nye måder til at skabe forretningsværdi på. Vi ser en opblomstring af digitale værktøjer, der hjælper producenterne med at opbygge et stærkere forhold til deres kunder. Og det er en fornuftig vej at gå, fordi der er et voksende behov fra kundernes side om at lave personlige tilpasninger af produkter. Derfor kræver det, at jeres virksomhed arbejder agilt, så I hele tiden imødekommer kundernes ønsker og behov. På den måde kommer I ud i markedet, hvor timing, produkt og kunde går op i en højere enhed.

Det kræver dog, at I digitaliserer jeres fabrik og gør jeres forsyningskæder intelligente. Her får du to strategier til at opnå det:

  • Skab fremtidens fabrik: Fremskynd produktionen ved hjælp af industriel IoT og anden smart teknologi til at forbinde dine medarbejdere, enheder og processer
  • Intelligent forsyningskæde: Udnyt en optimeret forsyningskæde til at producere de rigtige produkter på det rigtige tidspunkt til den rigtige pris.

Fremtidens produktion er her allerede  

Opmærksomheden på bæredygtighed er eksploderet blandt forbrugere i de senere år. Det er også tilfældet i produktionsindustrien. Alligevel er estimatet, at industrien i 2050 kommer til at forbruge 400 procent mere vand end nu.

Dermed står producenter over for en stor udfordring med at bruge ressourcerne effektivt, begrænse spild og reducere omkostningerne. Her vil fremtidens intelligente produktion være en stor hjælp for producenter.

Teknologier som digital twins, kunstig intelligens & IoT kan være en stor hjælp til at spare på naturens ressourcer gennem bæredygtige fremstilling, der reducerer forsyningskædens omkostninger og øger virksomhedens integritet. Det kan fx være ved at monitorere, kontrollere og spare på forbruget af vand og energi.

Det er altså muligt at komme fremtidens produktion i møde allerede i dag. Her får du en strategi til at innovere din virksomhed med avancerede teknologier, der skaber en bæredygtig fremtid.

  • Spar på fysiske ressourcer, og øg din innovationshastighed med digitale produkt- og proces tvillinger.

Vil du i gang med fremtidens produktion?

Vi hjælper produktionsvirksomheder med at løse udfordringerne på vejen mod fremtidens intelligente produktion, så de hver dag leverer de bedste og mest bæredygtige produkter til deres kunder. Skal vi også hjælpe dig?

Læs mere: Smarte fabrikkers tid er kommet

Sig din mening

*