3 gode råd før Black Friday 2020

Årets store tilbudsdag vil være helt forskellig fra alle tidligere udgaver. Hvordan ruster du bedst muligt din onlinebutik til Black Friday i et år som dette?

Tendensen med, at kunderne i større og større udstrækning vælger at shoppe online – på bekostning af de fysiske butikker – har varet i flere år. En udvikling, der formentlig accelererer yderligere på Black Friday den 27. november. Årsagen tilskrives ikke overraskende “det nye normale” med opfordringer til forsigtighed og sociale restriktioner. Det betyder igen, at stigningen i e-handlen på årets travleste udsalgsdag formentlig bliver den største nogensinde.

Her får du 3 gode råd før Black Friday 2020:

1. Forbered webshoppen

At den webshop, dine kunder besøger, er brugervenlig og teknisk funktionel, er naturligvis en god idé året rundt. Men på årets Black Friday bliver den tekniske del særlig vigtig, da din hjemmeside sandsynligvis vil opleve øget trafik. Det kan desværre føre til en forringelse af dens ydeevne, hvilket oftest skyldes bl.a.: tredjepartsapplikationer, for mange grafikelementer, overbelastet API og ikke-skalerbare servere, der ikke er tilpasset stor trafik.

Hvis kunderne mødes af en meddelelse om overbelastning, havner deres elektroniske penge i stedet hos dine konkurrenter. Tag derfor højde for den potentielle trafikstigning så hurtigt som muligt. Og vær opmærksom på, at trafikken og omsætningen i e-handlen sandsynligvis ikke falder efter Black Friday. Sørg også for, at kunderne tilbydes god mobilfunktionalitet og problemfrie transaktioner med flere betalingsmetoder. Vær også forberedt på en stigning i antallet af kundehenvendelser.

2. Prioriter med ABC-analyse

Måske er du ikke klar over, at visse varer bør prioriteres højere end andre. Som en konsekvens af dette bruger du lige meget tid og lige mange ressourcer på to produkter, selv om det ene giver betydeligt flere indtægter end det andet og utvivlsomt burde få meget mere af din virksomheds opmærksomhed og fokus. En såkaldt ABC-analyse (eller produktklassificering) gør det muligt at tage et ordentligt kig på udvalget og begynde at prioritere de produkter, der skal have en større del af opmærksomheden.

Ud over at være et godt værktøj til lagerstyringen generelt kan du ved hjælp af ABC-analysen få mere ud af din satsning på Black Friday specifikt. Ikke alle produkter skal markedsføres før Black Friday, og ved at segmentere varerne (og kunderne) i tre kategorier, der er lette at skelne imellem, får du bedre styr på, hvilke produkter der skal prioriteres. Lad os sige, at Klasse A-produkterne står for så meget som 75 % af dine indtægter, Klasse B for 20 % og Klasse C for kun 5 %. Black Friday er en perfekt anledning til at tilbyde Klasse A-produkter med rabatter, men også til at sælge ud af hyldevarmere i Klasse C. Usolgte varer er et irritationsmoment, som mange forhandlere slås med, og når kunden alligevel ser sig om i din webshop, er der gode muligheder for mersalg.

3. Brug søgemaskiner og rabatter på den rigtige måde

Mange forbrugere ser utålmodigt frem til Black Friday, selv om de fleste er usikre på, hvad de skal købe, når kalenderen viser den 27. november. Optimer derfor de produkter, du vil sælge på Black Friday 2020, til søgemaskiner. Mind samtidig dine kunder om, at tilbuddet er tidsbegrænset. Præsenter også rabatterne ordentligt på hjemmesiden. Kunderne vil gerne vide, hvor meget de sparer, og at der er tale om specialtilbud.

Hver sektion på din hjemmeside bør have rabatvarer, der eksponeres på en tydelig måde. Streg normalprisen over, og vis, hvor mange procent man sparer. De fleste kunder går efter mindst 20 % rabat i forbindelse med Black Friday, men ønsker ikke at skulle lede aktivt efter guldkornene. Gør det nemt for dem med filtre, der kun viser de aktuelle tilbud. Det giver desuden indtryk af, at hele udvalget er nedsat.

Det nye normale

I løbet af dette år har forbrugerne allerede tydeligt vist en ændring i, hvordan de interagerer med detailhandlere – lige fra hvem de køber ind hos til den måde, de gør det på – samtidig med, at verden fortsætter med at tilpasse sig “det nye normale”. Navnlig for forhandlere online er det på høje tid at udforske alle de mulige strategier, der tiltrækker kunderne. Black Friday er en udmærket måde at få mere trafik og øget salg på.

Hent gratis vejledning: Sådan optimerer du din lagerstyring

Læs mere: Sådan lykkes du med Black Friday

Sig din mening

*