3 grunde til at overveje LS Central for Retail

For at være konkurrencedygtig i dagens detailhandel kræves et integreret forretningssystem. Med end-to-end-løsningen LS Central for Retail får du netop det.

En af de større udfordringer for detailhandlere, navnlig dem med flere butikker og salgskanaler, er manglen på en centraliseret database. Hvis man har flere IT-systemer til at administrere de forskellige dele af sin virksomhed, vil der før eller siden opstå problemer. Forskellige softwareløsninger vil sandsynligvis ikke kunne kommunikere med hinanden, de data, der genereres, bliver inkonsekvente og uanvendelige, og samtidig udebliver kundernes loyalitet. Et scenarie, som igen resulterer i både mistet tid og unødige omkostninger.

Her ser vi nærmere på tre grunde til, at LS Central for Retail (tidligere LS Nav) kan være præcis det, din virksomhed har brug for nu, hvor digital transformation er vigtigere end nogensinde.

1. Fuld kontrol med unified commerce

På et marked, som er præget af hård konkurrence, indsamler mange detailhandlere brugbare data med henblik på at udvikle deres virksomhed. Det kan være data om alt fra kundeadfærd og markedskampagner til salgshistorik og lagerstatus. Men alt for ofte anvendes der systemer, som lagrer dataene forskellige steder. Det betyder, at disse vitale data ikke er ensartede og derfor giver et utydeligt billede af virksomheden. I værste fald direkte misvisende. Johnny Milbak, som er Market Manager for Retail hos DXC Eclipse Denmark, forklarer, hvorfor dette er så vigtigt.

”Med unified commerce i LS Central for Retail får du fuld kontrol over alle dine forretningsprocesser i realtid. Ved at centralisere kritiske forretningsdata i én samlet løsning har alle led, på tværs af hele virksomheden, altid adgang til pålidelig og opdateret viden. Fra markedsføring, e-handel, POS og CRM til ordreopfyldelse, lagerhåndtering, CRM, bogføring og rapportering. Hvis man formår at anvende denne information på en intelligent måde, skaber man et godt grundlag for at optimere sin værdikæde og sine forretningsprocesser i en stadig mere krævende og konkurrencepræget virkelighed.”

2. Skræddersyede shoppingoplevelser

At kunne tilbyde de shoppingoplevelser, som kunderne ønsker sig, er lettere sagt end gjort. Tidens hurtige udvikling hen mod en mere digital virkelighed med stadig større fokus på nethandel samt ændrede købs- og leveringsmuligheder som vitale dele af shoppingoplevelsen stiller nye krav til detailhandlerne. Og det bliver ikke mindre svært af, at købsoplevelserne skal holde det samme høje niveau i samtlige salgskanaler. Men hvis dette lykkes, kan man se frem til større kundeloyalitet, større salg og ikke mindst konkurrenter, der er sejlet agterud.

Du ligger sikkert allerede inde med store mængder værdifulde data om dine kunder. Data, som du takket være den integrerede database i LS Central for Retail nemt kan analysere med henblik på at spotte kundetendenser og udvikle nye forretningsstrategier. Johnny forklarer:

”Ud over at samle alle generiske forretningsprocesser i én løsning omfatter LS Central for Retail også en række fordelagtige branchetilføjelser med unikke funktioner, som kan hjælpe dig til at få et bredere og mere specifikt indblik i dine kunders adfærd i alle kanaler.”

Han understreger dog også den vigtige pointe, at løsningen i første omgang blot giver adgang til alle disse muligheder. For at investeringen kan give fuldt udbytte, er det op til hver enkelt virksomhed at prioritere ressourcerne og mulighederne på en passende måde.

”I årenes løb har jeg desværre set mange virksomheder, som ikke har haft tilstrækkelig fokus på denne del af investeringen. Så tager det længere tid at få det ønskede udbytte, og man begynder at tvivle på, om den digitale transformation er omkostningerne værd. Derfor er mit råd at alliere sig med en IT-partner, som ikke blot er verdensmester inden for detailhandlen, men som også ved, hvordan man anvender og behandler de data, som systemerne genererer.”

3. Med Microsofts styrker i ryggen

End-to-end-løsningen LS Central for Retail er baseret på Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidligere Dynamics NAV). Det betyder, at den udvider funktionaliteten i Dynamics 365 BC og er specifikt udviklet til dig som detailhandler. LS Central og Dynamics 365 Business Central fungerer sammen som én software og i et konformt miljø med en ensartet brugeroplevelse. Informationen samles i en database og kører sømløst frem og tilbage mellem LS Central og BC.

Den sømløse integrering sikrer, at du kan drage nytte af alle afgørende fordele med Dynamics 365’s indbyggede ERP-løsning. LS Central har desuden særdeles gode skalerings- og tilpasningsmuligheder, og yderligere tilføjelser kan integreres sømløst i dens centraliserede system. Via Dynamics 365’s intelligente cloudservice kan du nemt tilføje en lang række forretnings- og produktivitetsløsninger fra Microsoft, f.eks. Office 365 og PowerApps. Idéen er, at du skal få så meget ud af dine data som muligt. LS Central for Retail er baseret på Azure og kan køres enten on-prem, i skyen eller i hybridform.

Johnny lader ingen tvivl om, hvad han synes om samarbejdet mellem LS Central og BC:

”Der findes helt sikkert mange vigtige selvstændige løsninger, men efter min mening er Dynamics 365 uden tvivl den bedste integrerede helhedsplatform til digital transformation.”

Vær på pletten

Savner din detailhandelsvirksomhed en softwareløsning, som binder hele virksomheden sammen via en enkelt brugerplatform, både back- og front-end samt online og i fysiske butikker? Er du ude efter et integreret system – baseret på det bedste fra Microsoft – som giver dig fuld kontrol over alle forretningsprocesser og gør det muligt for dig at levere bedre kundeoplevelser? Så kan LS Central for Retail være præcis det, du har brug for. Med i købet får du også innovativ teknologi, som gør det nemmere for dig at bevare konkurrenceevnen for din virksomhed. Eller som retaileksperten Johnny udtrykker det:

”Gang på gang har jeg oplevet, at de detailhandelsvirksomheder, som kan se værdien i digital udvikling – og samtidig løbende investerer sine ressourcer i denne – også er de aktører, der klarer sig bedst på lang sigt.”

Læs mere: 8 fordele med Unified Commerce

Læs mere: Sådan kommer du i gang med LS Central for Retail

Sig din mening

*