Få styr på din salgsproces med Microsoft Dynamics 365 Sales

Microsoft Dynamics 365 Sales forløser potentialet i din salgsorganisation.

Er din salgsafdeling vokset til mere end et par håndfulde sælgere? I så fald vil du sandsynligvis kunne genkende, at manglende overblik og/eller ineffektiv koordinering begynder at komme i vejen for det gode salg.

Michael Weis er Vice President for Digital Solutions i DXC Danmark. Han forklarer, at Dynamics 365 Sales kan være værktøjet, der gør, at man får grundlæggende styr på sin salgsproces. Strukturen i systemet sørger for at udfordre dig og dine processer, så du kan få styr på flowet fra potentielle kunder i den ene ende til underskrevne kontrakter i den anden.

Ingen quick-fixes

Han advarer dog mod at tro, at systemer som Dynamics 365 Sales kan give quick-fixes:

”Der er ingen virksomheder, der bliver bedre til at sælge udelukkende ved at købe et nyt salgssystem. Det handler om, hvordan man bruger systemerne til at udfordre egne processer og finde nye inspirerende måder at arbejde på,” siger Michael Weis.

Han fremhæver, hvordan Dynamics 365 Sales kan hjælpe dig og dine sælgere ved at foreslå proaktive opkald til leads, inden de bliver kolde, men han understreger:

”Det er stadig den enkelte sælger, der skal ringe til kunden, skabe og fastholde relationen og i sidste ende lave salget. Salget stiger ikke, hvis du ikke ændrer din måde at arbejde på. Det kræver en modenhed og engagement fra salgsledelsen,” siger han.

Tydelige gevinster

Hvis I har Dynamics 365 Sales rigtigt implementeret, får salgsledelsen et bedre overblik over, hvad der er på vej ind, og hvordan pipelinen ser ud. Det giver ifølge Michael Weis langt bedre muligheder for forretningen:

”Dynamics 365 Sales hjælper med at give salgsledelsen overblikket og til at se fremad. Et salgssystem skal kunne hjælpe med at vise, hvad det er for en fremtid, din virksomhed kigger ind i. Dynamics 365 Sales hjælper dig med at svare på, om du for eksempel er nødt til at ansætte flere sælgere, om produktionsaktiviteten er for stor i forhold til salget.”

Men Dynamics 365 Sales er ikke kun et godt værktøj for ledelsen. Også de enkelte sælgere står bedre rustet. Michael Weis fortæller, at de enkelte sælgere får et bedre overblik over, hvor de står med deres kunder, så de bedre kan planlægge, hvilke kundevendte aktiviteter, de skal lave, og hvornår der skal følges op.

”Microsoft giver med funktioner som Sales Insights og Sales Navigator den enkelte sælger langt bedre mulighed for at udvikle sig selv og sine salgskompetencer,” fortæller han.

I store salgsorganisationer eller i virksomheder, hvor sælgerne ikke sidder samlet i ét kontor, kan Dynamics 365 Sales også være et værktøj, der skaber bedre overblik på tværs og gør vidensdeling nemmere. Når man ikke blot kan prikke sidemanden på skulderen, giver Dynamics 365 Sales et hurtigt og nemt svar på, hvem der har haft fat i en potentiel kunde før, og hvad der blev talt om.

Styrken fra Microsoft-økosystemet

For Michael Weis er en uomgængelig styrke ved Dynamics 365 Sales, at det ikke blot er et enkeltstående salgssystem, men at man samtidig får adgang til alle de muligheder, der findes i resten af Dynamics 365 og Microsoft-økosystemerne.

”Med blandt andet Customer Service til kundeservice, Field Service til kørende teknikere og Finance til økonomistyring har du en samlet platform, hvor enkeltapplikationerne taler effektivt sammen og kører i et flow. Data kører på kryds og tværs og sørger for én virkelighed,” forklarer han og uddyber:

”Det starter allerede i Microsoft 365 (tidligere Office 365, red.), hvor du i Outlook får en mail, der udtrykker købsinteresse, og med få klik kan du med integrationen mellem Outlook og Dynamics 365 Sales oprette den mulige kunde i systemet.”

Hvad vil du opnå?

Inden du implementerer Dynamics 365 Sales i din salgsorganisation, opfordrer Michael Weis dig til at forholde dig til, hvor I skal hen som (salgs)-organisation, og hvad I gerne vil opnå, inden du fokuserer på tekniske egenskaber.

”En god implementering vil for mange være kendetegnet ved at starte småt og tænke stort. Hvis du samtidig har en åben indstilling overfor at gøre brug af standardiserede elementer, og er indstillet på at tilpasse dine egne arbejdsgange fremfor systemerne, kan du for alvor drage fordel af den viden om bedste praksisser, der lægger bag Dynamics 365 Sales.” slutter Michael Weis.

Læs mere: Sælg mere, og styrk kunderelationerne

Læs mere: Dynamics 365-apps til Sales & Marketing styrker producents salgsafdeling

Sig din mening

*