3 forudsigelser for produktionsindustrien i 2021

2020 bød på mange uventede begivenheder, der skabte store forandringer for virksomheder i produktionsindustrien. Heldigvis så vi også, at forandringerne kan forbedre produktionsvirksomheders processer og gøre dem mere omstillingsparate.

Dette år vil formentlig også styre produktionsindustrien ned ad ukendte veje. Her får du 3 forudsigelser for produktionsindustrien i 2021, så du bedre kan navigere igennem det nye år.

1. Produktionsvirksomheder opruster med digitale investeringer

Virksomhedsledere lærte i 2020, at når produktionen er truet, er redningen teknologi. Som et resultat af det vil produktionsvirksomheder omfavne digital transformation som aldrig før, viser en undersøgelse. Her svarer 76% af lederne i produktionsvirksomheder, at de forventer at investere kraftigt i digitalisering i år. Spørgsmålet er så, hvilke digitale investeringer vil dominere i 2021?

Lederne svarer, at de vil udnytte eksisterende teknologi igennem opgraderinger af ERP-systemet for at udfylde huller i funktionaliteten eller at eftermontere ældre udstyr med nye sensorer for at øge fleksibiliteten.

En revolutionerende teknologi, som vi vil se meget mere til i år, er 3D-printning. Det forventes blandt andet, at vi kommer til at se en stigning i 3D-print af værktøjskomponenter i metal. Mulighederne med teknologien har fået flere virksomheder til at overveje at tilføje denne mulighed, fordi du realiserer flere fordele på én gang:

 • Fremstilling hos tredjepart er ikke længere nødvendigt
 • Designet af produktet sker iterativt og effektivt
 • Prototype og slutproduktmateriale er identisk.

Vi kommer også til at se, at flere har fokus på at foretage varige og effektive forbedringer af processerne. Det kan fx være gennem avanceret teknologi som machine learning, robotter, 5G, edge og cloud computing. De teknologier har også den ekstra fordel, at de gør forsyningskæden mere modstandsdygtig over for udefrakommende forstyrrelser i produktionen.

2. Fjern- og virtuelle teknologiers potentiale bliver forløst

Mange af udfordringerne i 2020 blev løst med innovative fjernteknologier. Ud over at tilbyde sikrere arbejdsmiljøer giver fjernteknologi også overlegen effektivitet. 2021 kan meget vel blive året, hvor vi kommer til at bruge eksterne, virtuelle værktøjer til deres fulde potentiale:

 • Vedligeholdelsesassistance: Dine supportmedarbejdere kan blive endnu bedre, når de bruger ​​augmented og mixed reality-kompatible enheder til at oprette forbindelse eksternt og sikkert, foretage fejlfinding af problemer og endda guide reparationer over længere distancer. Virksomheder, der driver og/eller servicerer mere end et anlæg, kan se på at centralisere vedligeholdelsespersonale. Med AR kan visse procestekniske og datastyringsfunktioner endda udføres eksternt.
 • Agil træning af supportmedarbejdere: Dit supportteam kan nu blive oplært hurtigere og lettere til at løse udfordringer med virksomhedens udstyr. I stedet for at dine medarbejdere skal deles om træningsudstyret, giver AR medarbejderne mulighed for at have en 3D-replika lige foran dem til at udforske, træne og lære nye færdigheder.
 • Uendelige muligheder med digitale tvillinger: Digitale tvillinger vil genopfinde den måde, virksomheder uddanner medarbejdere, vedligeholder udstyr og forbedrer faciliteter. En anden undersøgelse viser også, at digitale tvillinger er den vigtigste investering for produktionsvirksomheder i 2021. Digitale tvillinger er et fantastisk værktøj til løsning af produktets livscyklusudfordringer og tilbyder ikke kun betydelige vedligeholdelsesbesparelser, men forenkler også innovationen med simuleringer af produkter. Det kræver en solid investering i tid og penge, fordi du skal scanne og digitalisere ethvert objekt, proces eller miljø, du har brug for at simulere, men for mange virksomheder vil ROI for digitale tvillinger være mere end tiltalende.

3. Flere skifter til lokal produktion

Sidste års udfordringer har overbevist endnu flere producenter om værdien i at producere lokalt. Det er der flere fordele ved:

 • Hurtigere produktion og mindre distribution sikrer, at dine produkter kommer hurtigere på markedet, fordi de er tættere på kunderne
 • Din arbejdskapital bliver mindre
 • Du øger din produktions modstandsdygtighed
 • Du sparer penge på logistik og bidrager samtidig til at sænke den samlede CO2-mængde på kloden, fordi produkterne ikke skal fragtes over store afstande
 • Lokal produktion giver dig også bedre kontrol over hele processen
 • Du reducerer spild og sikrer større transparens.

Tilsammen gør det din virksomhed mere relevant samt konkurrence- og bæredygtig, når du producerer og handler lokalt.

Er du klar til 2021?

Det var vores 3 forudsigelser for det nye år. Der vil uden tvivl ske uventede ting, men uanset hvad der indtræffer, står vi klar til at hjælpe din virksomhed godt på vej.

Læs mere: Se ind i produktionsindustrien fremtid allerede i dag

Læs mere: 5 trends i føde- og drikkevareindustrien i 2021

Sig din mening

*