Alle kan udvikle applikationer med Microsoft Power Platform

I 2021 vil flere og flere virksomheder opleve den værdi som hurtig udvikling og implementering af løsninger udviklet i Microsoft Power Platform kan skabe.

”Det interessante og værdifulde ved Microsoft Power Platform er, at det ikke længere er din forståelse for og evne til at kode, der lader dig udvikle automatiseringer og applikationer, men i stedet din forståelse for logikker, sammenhænge og flows. Det giver folk med begrænset eller ingen erfaring med IT adgang til at udvikle digitale løsninger på store og små forretningsudfordringer.”

Sådan forklarer Mads Raaskov, der er Principal Solution Architect hos DXC Technology, hvorfor mange virksomheder har udvist interesse for Power Platform i 2020.

I 2021 vil udviklingens hastighed ifølge Mads Raaskov øge, og de firmaer, der er med på vognen, vil opleve, hvor meget værdi hurtig udvikling og implementering kan give deres forretning.

”Vi kommer ikke og fortæller dem, hvordan de skal blive en god forretning, men vi kan præsentere en række muligheder, herunder hvor godt et værktøj Power Platform er til tage deres ønsker og digitalisere dem. I 2021 vil flere virksomheder komme til at se, hvor nemt man kan digitalisere og automatisere sine mailkorrespondancer, Excel-ark og manuelle processer,” siger Mads Raaskov.

I dybden med Power Platform

Ifølge Mads Raaskov vil 2021 blive året, hvor flere virksomheder spørger sig selv: ”Hvis vi kan automatisere vores processer, der normalt bliver lavet manuelt i Excel-ark, hvor meget tid kan vi så spare, og hvad kan vi udnytte den besparelse til?”

Koncepter som ”App in Day”, hvor virksomheder og medarbejdere får en hurtig introduktion til nogle af Power Platforms muligheder, har kørt i et par år nu. I år forudser Mads Raaskov, at langt flere virksomheder bliver interesserede i at grave endnu dybere for derigennem at kunne komme væk fra sine Excel-ark og komme i gang med projekter, hvor man kan se udbyttet af automatiseringen efter dage i stedet for måneder.

Oplagte muligheder

Blandt de lavthængende frugter som Power Platform kan hjælpe virksomheder med at plukke, nævner Mads Raaskov først og fremmest godkendelser.

”Det kan for eksempel være godkendelser til at besøge kunder eller få adgang til arbejdspladsen, men også godkendelser til udgifter eller rejser. Her kan vi hurtigt hjælpe en kunde med at implementere en funktion, der hedder ’Approvals’ i Power Automate-delen af Power Platform, som gør godkendelsesflowet meget hurtigere.”

I stedet for,at den enkelte medarbejder skal vide, hvem de skal kontakte for at få en given godkendelse, kan de få et dedikeret system, der beder om de relevante informationer og sender anmodningen til den ansvarlige person, der med få klik kan godkende, afvise eller spørge om yderligere oplysninger.

Power Platform og Teams styrker virtuelle arbejdspladser

I 2020 lærte de fleste Teams at kende primært til videomøder og chats. Men i 2021 vil flere virksomheder få øjnene op for værdien af, at Teams bliver samlingsstedet for produktivitet og samarbejde.

”Teams bliver der, man starter sit arbejde, og Power Platform kan understøtte den funktion. Man har sine opgaver defineret i Planner-fanen i Teams, og med Power Automate bliver processer, der sættes i gang andre steder, automatisk sat ind i de relevante personers opgaveliste i Planner.”

Ifølge Mads Raaskov vil de virksomheder, der vælger at gøre arbejdspladserne helt eller delvist virtuelle på baggrund af erfaringerne fra 2020, opleve en særlig gavn ved at udnytte Power Platform og Teams’ fælles styrke:

”Hvis man ikke længere har alle kolleger i samme storrumskontor, skal det være nemt og overskueligt at komme i kontakt med hinanden og at have indblik i, hvad hver isærlaver. Samtidig kan Power Apps til fx rejsegodkendelser eller bestilling af udstyr bygges ind i Teams, så det er nemt og overskueligt at søge og få svar.” slutter han.

Læs mere: Deltag på vores kursus om Power Platform

Læs mere: Forstå Power Platforms værdi på 3 minutter

Sig din mening

*