Kan du tilpasse dig 4 vigtige forandringer inden for detailhandlen?

Udviklingen i detailhandlen står aldrig stille, og sætter du din lid til forældet teknik i stedet for omstilling, bliver det svært at følge med i fremtiden.

For at drive en succesrig virksomhed er det afgørende, at man har evnen til hurtigt at kunne tilpasse sig forandringer. Dette gælder i allerhøjeste grad i detailhandlen, hvor usikkerheden måske aldrig har været større, end den er i dag. Der er dog nogle trends, som har udkrystalliseret sig markant, og her gennemgår vi fire af dem og fortæller, hvad du kan gøre for at være parat til fremtiden.

1. Kunderne er lige så kyndige som butikspersonalet

 Takket være den digitale udvikling er det blevet meget nemt for forbrugere at danne sig en opfattelse om produkter, inden de køber dem. Man kan groft sige, at der er sket en magtforskydning, hvad angår tilgængeligheden af produktinformation. Og det er ikke kun ved de dyre indkøb, at kunderne laver deres research. Også produkter med lavt engagement gøres til genstand for faktaindsamling.

Derfor er det vigtigt, at du løbende uddanner dine medarbejdere og informerer dem om nye produkter. Samtidig kan de ikke forventes at have fuldt styr på hele sortimentet. Men med brug af smart teknologi kommer I langt. Hvis personalet f.eks. er tilsluttet et mobilt POS-system, kan det altid levere kyndig og hjælpsom kundeservice. Den moderne forbruger er meget vidende, og det bør dine medarbejdere også være.

2. Tilstedeværelse online er en nødvendighed

 I 2021 er det måske svært at tro på, at mere end 80 % af det samlede detailhandelssalg ikke sker online. Men med den takt, onlinesalget stiger i, er spørgsmålet ikke om, men hvornår denne salgskanal bliver lige så stor som salget i fysiske butikker. Samtidig er de fleste fremtidsforskere enige om, at løbet på ingen måde er kørt for offline-shopping. Den skal dog tilpasse og udvikle sig digitalt i symbiose med e-handelen.

Når marginalerne i fremtiden krymper, kan det være en god idé hurtigst muligt at gøre sin virksomhed kompatibel med smidige omnichannel-interaktioner. Det er nødvendigt at investere i en platform til e-handel, hvis du ikke allerede har en. Og det er ikke nok, at kunderne kan finde dig og dine produkter i søgemaskiner eller på sociale medier. Din onlinebutik skal være sikker at handle i, brugervenlig og tilbyde forskellige betalings- og leveringsmåder. Gode shoppingoplevelser på dit e-handelssite kan paradoksalt nok også lokke kunderne ind i dine fysiske butikker.

3. Bedømmelser kan være forskellen på fiasko og succes

 Den gamle devise om, at hver utilfreds kunde i gennemsnit fortæller syv venner om sine dårlige erfaringer, gælder ikke længere. Takket være internettet, eller på grund af det, kan en vred kunde i dag beskrive sin dårlige oplevelse for tusindvis af mennesker. Når potentielle kunder laver research på nettet, er formålet således ikke kun at finde produktinformation og sammenligne priser. De kan med få klik få vist andre kunders erfaringer og bedømmelser.

Disse bedømmelser er uundgåelige, men de er også vigtige at besvare. Og det gælder især de dårlige. Hvis de håndteres rigtigt, kan svarene forvandle utilfredse kunder til mere end blot tilfredse kunder, de kan blive dine største fans. Det er ikke sikkert, at du kan løse alle mishagsytringer, men det er heller ikke altid det vigtigste. Man skal nemlig ikke undervurdere følelsen af at blive hørt og respekteret. Men frem for alt: Stræb ikke kun efter at opfylde kundernes forventninger, men efter at få de bedst mulige bedømmelser.

4. Du har ikke mere end otte sekunder

Hvad enten vi ønsker det eller ej, bliver vi hver dag overdænget med reklamekampagner og annoncer. Alt for mange virksomheders kommunikation forsvinder i mængden og er i værste fald spildte penge. Der er lavet undersøgelser, som viser, at virksomheder har maksimalt otte sekunder til at få deres budskaber frem. Så hvad kan du gøre for, at netop dine produkter stikker ud i et miljø, hvor konkurrencen om kundernes korte opmærksomhed er benhård?

Det fungerer ikke længere med budskaber, der ikke er skræddersyede, eller det samme tilbud til alle. Hver enkelt kunde skal have træfsikker information, der passer præcis til kundens smag og behov. Hvis du allerede ligger inde med værdifulde kundedata, kan disse anvendes til at udsende annoncer og kampagner, som er relevante for den enkelte forbruger. For at kunne opnå et bredere og samtidig mere specifikt indblik i dine kunders adfærd i alle kanaler er du nødt til at optimere alle berøringspunkter ved hjælp af unified commerce. Det vil sige én enkelt forretningsplatform, som håndterer hele din virksomhed.

Udviklingen i detailhandlen står aldrig stille, og samtidig genererer forbrugerne flere data end nogensinde. Sætter du din lid til forældet teknik i stedet for omstilling, bliver det svært at følge med i fremtiden.

Denne artikel er baseret på en tekst af vores samarbejdspartner LS Retail.

Læs mere: 3 grunde til at overveje LS Central for Retail

Læs mere: Sådan kommer du i gang med LS Central for Retail

Sig din mening

*