3 teknologier som kan forbedre arbejdet i detailhandlen

Sammenhængen mellem de ansattes arbejdsglæde og kundernes tilfredshed er indlysende. Alligevel undlader mange i detailhandlen at investere i deres personale.

Gang på gang er det bevist, at tilfredse medarbejdere er mindre tilbøjelige til at skifte job, og at der er en klar sammenhæng mellem personalets arbejdsglæde og kundernes tilfredshed. På trods af dette undlader mange virksomheder inden for detailhandlen at investere i deres personale.

I stedet for at udvikle både personalet og virksomheden er butikschefer alt for ofte optaget af at slukke brande. Ikke overraskende resulterer dette i operative problemer i butikkerne, hvilket igen fører til dårlige kundeoplevelser. Som detailhandler bør du fokusere på at gøre butikspersonalets arbejde mere inspirerende og tilfredsstillende. På den måde kan du både holde på dine mest værdifulde medarbejdere og skabe bedre oplevelser for kunderne.

Her er tre teknologier, som fremadrettet har potentiale til at forbedre arbejdet i detailhandlen, og som du kan implementere allerede i dag med henblik på at øge dit personales kompetencer, engagement og arbejdsglæde.

1. Øget fleksibilitet med internettet

2020 var et vanskeligt år, hvor det ikke var muligt at forudse ret meget, men for skyen var det et rigtigt godt år. Den digitale transformation accelererede, og en migrering fra on-prem er nu blevet mere eller mindre et must. At outsource sin IT til skyen kan give mange fordele, f.eks. en større arbejdsfleksibilitet og muligheden for ikke altid at skulle arbejde fra kontoret.

Trenden med distancearbejde kan blive det nye normale i fremtiden. Stadig flere virksomheder planlægger at åbne mulighed for hjemmearbejde mindst et par dage om ugen. Men hvis en sådan satsning skal lykkes, er det nødvendigt at der er implementeret teknologi, som gør det nemmere at samarbejde og sikrer en hurtig og sikker deling af data. Og det mest egnede sted til at køre disse systemer og digitale værktøjer er skyen.

2. Gennemsigtighed med unified commerce

 Med unified commerce kan virksomheder inden for detailhandlen få fuld kontrol over deres forretningsprocesser i realtid. Fordi kritiske forretningsdata er centraliseret i én samlet løsning, har alle led, på tværs af hele virksomheden, altid adgang til pålidelig og opdateret information. Fra markedsføring, e-handel, POS og CRM til ordreopfyldelse, lagerhåndtering, bogføring og rapportering.

At arbejde med én enkelt softwareløsning i stedet for mange separate er gode nyheder for medarbejderne. Det indebærer nemlig færre manuelle og repetitive arbejdsopgaver, hvilket igen medfører mindre risiko for fejl, mindre tidsspilde og større effektivitet. Unified commerce sikrer en helhed og transparens, som gør det muligt for personalet at give et velinformeret svar på alle kundespørgsmål og levere gode kundeoplevelser.

3. Enklere arbejdsdag med AI

 At forstå, hvad kunderne vil have, og hvornår de vil have det, er guld værd. Takket være AI-drevne analyseværktøjer kan forhandlere omsætte data, der indsamles fra flere kanaler, til anvendelig viden om kundernes nuværende og fremtidige behov. Det gør, at medarbejdere, som arbejder med markedsføring, kan forstå, hvornår og hvordan kunderne handler via den respektive kanal, og hvilke produkter der fanger deres opmærksomhed.

Ved hjælp af AI-drevet software kan detailhandlere desuden lette arbejdsopgaverne betydeligt for det indkøbs- og lageransvarlige personale. Derved mindskes usikkerheden og risikoen ved beregninger, der påvirkes af forskellige salgscykler. Ved at indsamle data om salgshistorik fra alle kanaler, steder og kilder får virksomheder ikke kun et korrekt og omkostningseffektivt billede af lagerbeholdningen, men også mulighed for at forudsige kundernes købsbehov.

Glade medarbejdere er lig med gode kundeoplevelser

 Medarbejdernes kompetencer, engagement og arbejdsglæde afhænger i højere grad af den herskende virksomhedskultur end af, hvilken teknologi der anvendes (det første er desuden sværere at ændre på end det sidste). Men intelligent teknologi, som inkluderer transparent kommunikation i alle led, og en sund balance mellem arbejde og privatliv vil i kombination med en god kultur øge både medarbejdernes arbejdsglæde og kundernes tilfredshed.

Denne artikel er baseret på en tekst af vores samarbejdspartner LS Retail.

Læs mere: 8 fordele med Unified Commerce

Læs mere: 3 grunde til at overveje LS Central for Retail

Sig din mening

*