Derfor skal du bruge Microsoft HoloLens

En af de mest modne Industri 4.0-teknologier er HoloLens. Mixed reality-brillen reducerer nedetid, øger dine medarbejderes produktivitet og opkvalificerer arbejdsstyrkens kompetencer. Se den i aktion her.

Industri 4.0 har været på alles læber i adskillige år nu, men mange produktionsvirksomheder er stadig usikre på, hvor og hvordan de kan implementere teknologierne i det daglige arbejde. Det er en skam, fordi nogle af teknologierne er modne og klar til at tage i brug.

En af dem er Microsoft HoloLens, der gør din virksomhed i stand til at arbejde smartere, sikrere og mere skalerbart. Her kan du læse meget mere om, hvad HoloLens er, hvordan du kan bruge den, og hvem der bruger den lige nu.

Hvad er HoloLens?

HoloLens er et par mixed reality-briller, hvor der er en computer integreret i stellet og brilleglasset er halvgennemsigtigt. Mixed reality vil sige, at objekter fra den fysiske verden bliver blandet sammen med objekter fra den digitale verden i et mix mellem augmented reality og virtual reality. Dermed kan brugere røre ved, gribe og flytte hologrammer på den samme naturlige måde, som hvis de var rigtige genstande. Det skyldes brillens fire indbyggede kameraer, der bruger billeder af miljøet omkring dig til at definere objekter og tjenester. Derfor kan HoloLens:

  • Forstå din bevægelse ved at analysere dataene fra kameraerne
  • Finde ud af, hvor rum og overflader i den virkelige verden er, så alt passer sammen
  • Se brugerens hænder gennem kameraer for at behandle bevægelser og interaktioner
  • Genkende stemmekommandoer gennem indbyggede mikrofoner og stemmegenkendelse.

Du vil fx kunne stå ved en maskine og se instruktionsvideoer i brillen, samtidig med at du udfører instruktionerne på maskinen. Det giver en helt anden grad af fordybelse, end vi er vant til med augmented reality.

Hvordan kan du bruge HoloLens?

Produktionsvirksomheder får en masse spændende muligheder med HoloLens. Alene det faktum, at den er håndfri, giver medarbejderen en masse frihed og fleksibilitet til at udføre opgaverne rundt om på fabrikken.

Hvis din produktionslinje er nede, eller dit produkt ikke fungerer som det var designet, kan du udstyre dit Field Service-team med HoloLens for at reducere nedetid og sikre problemet bliver løst første gang. Du kan også give dem kritisk dokumentation og servicevedligeholdelsesdata direkte i deres HoloLens. Skulle uheldet være ude, og teamet ikke kan løse problemet, kan du forbinde dine frontlinjeteknikere med eksperter overalt i verden for fjernhjælp i realtid.

HoloLens forøger også dine medarbejderes produktivitet. For mens automatisering har øget effektiviteten af dine maskiner, er nutidens produktionsprocesser stadig meget afhængige af menneskelige medarbejdere. Du kan øge medarbejdernes produktivitet med visuel vejledning med mixed reality. Det kan fx være tjeklister og trinvise instruktioner. Du reducerer også risikoen for fejl, ligesom du også forbedrer produktkvaliteten med HoloLens, når du informerer dine medarbejdere med realtidsindsigt, der giver et komplet billede af den aktuelle opgave, så alle medarbejdere præsterer på samme høje niveau.

Din onboarding af nye medarbejdere bliver også bedre med HoloLens. Det er nemlig muligt at få dem hurtigere ind i opgaverne ved at lave simuleret træning. Du kan også sørge for, at værdifuld viden ikke går på pension, når virksomhedens veteraner forlader arbejdsmarkedet. Brug deres viden i simulerede træningsprogrammer, der opkvalificerer hele din arbejdsstyrke.

HoloLens gør det også muligt at tale interaktivt med andre i et samarbejdsområde. Du kan nemlig forbinde din HoloLens-enhed til andre vigtige Microsoft-værktøjer som fx Teams. Det gør det lettere at få adgang til værktøjer og delte informationer, når du arbejder på projekter med kolleger. Det er endda muligt at arbejde med 3D-design og lignende opgaver i samarbejde med andre kolleger.

Hvem bruger HoloLens i dag?

ScaleAQ er en af de virksomheder, der bruger HoloLens i dag. Den norske virksomhed etablerer, optimerer og opgraderer udstyr og faciliteter til fiskeribranchen. ScaleAQ bruger digital teknologi til at levere løsninger på en pålidelig, bæredygtig og innovativ måde.

En af teknologierne er netop HoloLens, som de er i gang med at teste med henblik på at bruge den til installation, support og service af kundernes udstyr.

Herunder kan du se en demonstration af ScaleAQ’s HoloLens i aktion:

Vil du også i gang med HoloLens?

 HoloLens er altså et godt bud, hvis du søger en moden Industri 4.0-teknologi til at reducere nedetid, øge produktiviteten og opkvalificere arbejdsstyrkens kompetencer. Er du interesseret i at høre om mulighederne for HoloLens i din virksomhed, kan du kontakte os her.

Download guide: Sådan påvirker Industri 4.0 din virksomhed

Læs mere: Giv dine feltmedarbejdere bedre arbejdsbetingelser

Sig din mening

*