Derfor skal I gennemgå jeres strategi for IT-outsourcing

Det er et oplagt tidspunkt at gennemgå jeres strategi for outsourcing af IT. Her er nogle gode råd til at gøre det.

Det har været den bedste eller den værste tid nogensinde afhængigt af, hvilken branche man er i. Visse sektorer som f.eks. onlinetjenester, der leverer købmands- og fødevarer, indpakkede forbrugsvarer, logistik samt e-handel har oplevet betydelig vækst. Andre brancher som f.eks. restaurations- og hotelbranchen, live-sportsbegivenheder og fysiske detailhandlere har oplevet betydelige udfordringer.

De brancher, der har klaret sig godt i løbet af de seneste få måneder, ønsker nu at skabe en mere effektiv drift og bruge de opsparede midler, de høster, til at geninvestere i deres forretninger. De brancher, der har oplevet nedgang, har fokus på at reducere omkostningerne for at overleve.

Uanset hvilken gruppe, I tilhører, kan I nå jeres mål med større agilitet og hastighed ved at samarbejde tættere med jeres leverandør af IT-outsourcing (ITO).

Outsourcing handler om omkostningsbesparelser og om at bruge teknologi til at transformere virksomheden ved at automatisere og strømline systemer og processer, deduplikere data og optimere udnyttelsen af ressourcer.

At styrke samarbejdet med jeres outsourcingpartner kan gøre det muligt for jer bedre at udnytte teknologi som en omkostnings- og konkurrencemæssig fordel, fordi det understøtter modernisering af infrastruktur, driftsaktiviteter og applikationer, systemer og processer.

Vid, hvad I har brug for:

Virksomheder behøver ikke at outsource hele deres teknologiske portefølje. Før I træffer beslutninger om ITO, skal I undersøge, om der kan være nogle smertepunkter, som kan afholde jer fra at nå jeres mål om omkostningsbesparelser eller en forbedring af driftseffektiviteten, så I er forberedt på virksomhedens “nye normale”.

Nedenfor angives fem mulige områder, I kan gennemgå, for at se, om jeres organisation vil drage fordel af samarbejdet med en ITO-leverandør.

  1. Rationalisering af applikationer. Kig godt på de applikationer, I bruger i øjeblikket. Er de allesammen nødvendige? Hvilke kan udskiftes, sendes på pension eller konsolideres? Konsolidering af applikationer reducerer kompleksitet og redundans og sænker ejerskabsomkostningerne, men der kan være hundredvis af dem i jeres applikationsportefølje. Kan I håndtere dette arbejde internt?
  2. Konsolidering af datacentre. Dette er en af de vigtigste komponenter i forbindelse med modernisering — og også en af de måder, man kan drage flest fordele af, gennem reduktioner i driftsomkostninger og indføring af nyt og kraftigere udstyr i jeres miljø. Det er dog en enorm opgave. Ønsker I at gøre det alene?
  3. XaaS. Drager jeres organisation fordele af løsninger som Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) eller Desktop as a Service (DaaS) til applikationer og data, til lagring, backup, netværksinstallationer og arbejdspladsstyring? Er I udstyret til at skifte til en eller flere af disse platforme så hurtigt og effektivt som muligt? Hvis I ikke gennemfører overgangen, går I så glip af muligheder for at sænke omkostninger og opbygge kontinuitet?
  4. Sikkerhed. Tiltagende komplekse netværk, løbende implementering, praksis forbundet med integration samt nye typer af slutpunkter udgør hver især sikkerhedsudfordringer. Det samme gør en mangel på kompetencer inden for cybersikkerhed – 65 % af virksomheder siger, at de mangler medarbejdere inden for cybersikkerhed ifølge en undersøgelse (ISC)2. Hvis I driver virksomhed under disse betingelser, finder I det så vanskeligt at opretholde end-to-end-sikkerhed i applikationer, data og infrastruktur, adgangsstyring og overvågning samt moderne identitet?
  5. Automation. Intelligent automation underbygger en vellykket moderniseringsindsats, især i forhold til applikationsstyring og IT-leveringsoperationer, og muliggør DevSecOps. Men dette kræver opbygning af et stærkt grundlag, herunder kunstig intelligens (AI) og analyse. Kan en ITO-leverandør strømline jeres indsats og implementere en datadrevet tilgang til automation?

Dette er et optimalt tidspunkt for genovervejelse af, hvordan I kan få mere ud af samarbejdet med jeres ITO-partner, uanset om I har fokus på skrappe omkostningsbesparelser eller ønsker at drage den fulde fordel af denne uventede mulighed for at skabe et mere dynamisk og moderne IT-miljø.

Læs mere: Outsource jeres IT, og få ro i sindet

Læs mere: Outsourcing hos fiskeproducent: “Nu kan jeg sove trygt om natten”

Sig din mening

*