Microsoft Dynamics 365 CRM sikrer Verdo en solid vekst

Nytt CRM-system gir kryssalg.

Verdo er et energiselskap som ønsker å være noe mer enn en strømleverandør. Målet er i bli en teknologibedrift innen energibransjen. Samtidig har Verdo en tøff vekststrategi med mål om å omsette for 3 milliarder danske kroner i løpet av 2018. Det tilsvarer ne topplinjevekst på 10 prosent fra foregående år.

For å nå dette ambisiøse målet, var det nødvendig å styrke ordreinngangen – pipeline om du vil – og etablere den digitale kundereisen. Dessuten ønsket Verdo å forbedre kundeservicen med økt personalisering, samt styrke samarbeidet mellom salgsavdelingen og markedsavdelingen.

Verdo valgte Microsoft Dynamics 365 CRM-porteføljen. Målet var å få på plass KPI-styrte prosesser, som sikrer en likeartet og gjennomsiktig pipeline på tvers av avdelingene og dermed få bedre muligheter for kryssalg. Dessuten ville Verdo sikre seg solid forankring i organisasjonen med implementering og utvikling i tett samarbeid med brukerne.

Her i videoen kan du høre direktør for digital markedsføring, Trine Lind, snakke om resultatene Verdo har fått med Dynamics 365 CRM. I tillegg forteller Lind om hvordan Verdo knuste sin egen prosjektplan og landet implementeringen problemfritt før tiden.

Les mer: Med Dynamics 365 spiller ERP og CRM på samme lag

Les mer: Kundefrafall koster milliarder

Si din mening

*