7 gode grunner til å koble ERP og CRM sammen

Med Dynamics 365 har Microsoft laget en skyplattform for forretningsapper og fjernet skillet mellom ERP og CRM. Her får du syv gode grunner til at det er smart og gjør din virksomhet mer lønnsom og dine kunder mer fornøyde.

Sommeren 2016 lanserte Microsoft skyplattformen Dynamics 365. Med skyversjonen av forretningssystemet Dynamics, endret IT-giganten måten ERP-systemer leveres på. Her er to av de største endringene:

  • Med Dynamics 365 har Microsoft laget en plattform hvor data kan utveksles mellom en rekke funksjoner, systemer og løsninger – ikke bare innad i forretningssystemet.
  • Med Dynamics 365 bryter Microsoft også ned det kunstige systemskillet mellom ERP og CRM.

– Vi bryter ned det det kunstige skillet mellom ERP og CRM, og vi vil koble sammen data på tvers av forretningsenhetene. Det er ikke bare finans, produksjon eller logistikk som har behov for data fra ERP-systemet. Dataene er relevante for absolutt alle i selskapet, sier Andreas Dolven, direktør for Microsofts forretningsapplikasjoner.

Datautveksling gir mersalg

Mange bedrifter har ikke koblet sammen data fra produksjon med data fra salg. Det fører for eksempel til at selgerne ikke vet hvilke produkter man har på lager, hva som er i produksjon eller hva som skal lages fremover.

– Det betyr at man mister salg. Mange sier at man har leveringstid på opptil åtte uker uansett hvilke produkter det gjelder. Når selgerne får innsikt fra informasjon i ERP-systemet, kan man gi nøyaktig leveringstid på alle produkter – fra “i morgen” til “om åtte uker”. Dermed kan man også foreslå alternative produkter om kunden ikke kan vente, fortsetter Dolven.

Dataplattform for forretningsapper

I skrivende stund er det løsninger for syv ulike funksjonsområder for Dynamics 365 i Norge: Sales, Customer Service, Field Service, Project Service Automation, Finance and Operations, Talent, Business Central, Marketing og Retail.

Flere apper kommer fortløpende til etter hvert som løsningen tilpasses de ulike landene.

Dynamics 365 omfatter funksjonalitet fra gamle Dynamics CRM (Sales og Customer Service), fra gamle AX 2009/2012 (Finance and Operations) og fra HR-området (Talent).

På denne måten bryter Microsoft ned det kunstige systemskillet som har vært mellom CRM og ERP samt andre systemer. Dynamics 365 er en dataplattform for forretningsapper.

Under får du Microsofts syv gode grunner til hvorfor det er smart å bryte ned de gamle siloene mellom CRM og ERP.

Les mere: Kundefrafall koster milliarder

1. Raskere og smartere prosesser på tvers av organisasjonen

Med én felles forretningsplattform blir det enklere å jobbe sammen på tvers av avdelinger, på tvers av vertikaler. Arbeidsprosesser gjøres raskere fordi de blir enklere å strømlinjeforme, og alle avdelinger kan ha tilgang til de samme dataene.

For eksempel kan veien fra tilbud til ordre automatiseres eller skje ved få tastetrykk, mens det i den gamle systemverden ofte tok mange minutter, for ikke å si timer, å flytte et tilbud fra CRM-systemet til en ordre i ERP-systemet.

Flere manuelle arbeidsprosesser kan forvises til historiebøkene når organisasjonen får én forretningsplattform. Integrerte prosesser fjerner mye dobbeltarbeid, og åpner samtidig for styrket produktivitet og automatisert arbeidsflyt.

2. Bedre samarbeid og lønnsom innsikt

Én felles forretningsplattform gir større innsikt og et helhetlig bilde av hele virksomheten. Selgere kan hente ut lagerstatus, eventuelt med automatikk innbakt i systemet, for å vurdere om det kan være formålstjenlig for bedriften å gi et prisavslag for om mulig å få et salg i havn. Selgerne kan også få enklere tilgang til status i forskjellige deler av forretningen.

Med sanntidsoppdatert informasjon som ordrestatus, lagerbeholdning, betalingshistorikk og liknende, får selgerne bedre forutsetninger til å handle proaktivt. Tilgang til servicehistorikk kan sette dem i stand til å kontakte kunder som kan være mottakelige for å oppgradere til en nyere modell. Med tilgang til statistikk om gjennomsnittlige intervaller mellom gjenkjøp, kan de kontakte kunder med et tilbud om å bytte til en nyere modell før kundene har rukket å vurdere alternative leverandører.

Dynamics  365 gjør det enklere å gi innsyn i kundenes utestående fordringer, kredittgrenser og betalingshistorikk. De kan da bedre tilpasse tilbud til kundens betalingsdyktighet, som for eksempel å kreve hele eller deler av beløpet betalt på forhånd.

3. Dere får alt om kunder og kontakter på ett sted

De tradisjonelle CRM- og ERP-systemene inneholder store mengder kundedata, som kontaktinformasjon, ordrehistorikk med mer. Med Dynamics 365 og Common Data Service utveksles dataene mellom de ulike forretningsappene. Det gir bedre datakvalitet, færre feilkilder og man sparer tid på å bare trenge å holde én kundedatabase oppdatert.

4. Raskere levering og raskere betaling

Det å ha bare én plattform hvor kundedata og ordredetaljer er oppdatert, gjør at selskaper kan ekspedere bestillinger raskere og mer effektivt. Det er noe kundene verdsetter.

Samtidig gjør én plattform det mulig å automatisere prosesser som fakturautsendelse i det leveransen gjøres. Dermed reduseres tiden fra leveransen er gjort til du får betalt, noe som bedrer likviditeten i selskapet.

5. Det blir enklere å se hele kunden

Når man har full oversikt over alt bedriften vet om kunden på en plattform, blir det enklere både å skreddersy kundeopplevelsen og respondere raskere på forespørsler eller bestillinger. Det gir lojale, fornøyde kunder.

6. Det åpner for bedre mobilitet

Mange arbeidstagere forventer å kunne løse arbeidsoppgaver på farten, gjerne på sin smarttelefon. Da holder det ikke at bedriften kjøper de riktige enhetene til sine ansatte – de må ha de riktige appene og den rette plattformen i bunnen. Tradisjonelt har CRM-systemene vært mer mobile enn ERP-systemene. Med Dynamics 365 blir hele forretningsplattformen mobil.

7. Det sparer rett og slett penger

Med én skybasert forretningsplattform reduseres antall systemer som de ansatte trenger opplæring i. Det gir også IT-avdelingen færre utfordringer knyttet til, bygge integrasjoner til og levere brukerstøtte på.

Les mer: Optimaliser kundeopplevelsen

Les mer: Alle bedrifter trenger nettbutikk

Si din mening

*