Slik møter du kravene fra internasjonale kunder

Polarn O. Pyret gir oppskriften på hvordan man lykkes i møtet med internasjonale kunder.

Ifølge Nordisk Råd økte kinesiske overnattinger i Norden med 27 prosent fra 2014 til 2017. I Norge blir det om lag en halv million kinesiske overnattingsdøgn i 2018.

Det betyr at både reiselivsnæringen og handelsbransjen må innfri kinesernes krav og forventninger. Vi har intervjuet Johanna Rath, IT- direktør i RNB Retail and Brands. RNB står bak butikkonsepter som Polarn O. Pyret, Brothers, Man of a kind og Departments and Stores.

Her forteller Rath hvordan man på best måte møter økte kundestrømmer fra land som Kina.

Globaliseringen krever nye betalingsløsninger

Handelens utvikling med økt globalisering og flere turister fra land som Kina, gir flere fordeler for konsumentene. De får tilgang til et større vareutvalg samt at den pågående tilbudskrigen gir rimeligere varer. For butikkene betyr ovenstående at man må leve opp til økte forventninger og krav, samt lavere marginer. Betalingsløsninger én viktig del av kundeopplevelsen.

– I løpet av de siste årene har merket en økning i antallet utenlandske turister. I første rekke handler det om besøkende fra Kina og Russland. Økningen er spesielt merkbar i butikkene som ligger i større byer, forteller IT-direktør Rath i RNB.

– Hoveddelen av turistene foretrekker å betale med kredittkort, men de kinesiske turistene vil helst bruke Alipay eller WeChat Pay. Da må vi imøtekomme deres ønsker. De forutsetter at vi kan tilby kinesiske betalingsløsninger. Gjør vi ikke det, blir kundene ofte mistenksomme og noen avbryter til og med kjøpet. Når vi tilbyr kundenes foretrukne betalingsmetode, skaper det trygghet og styrker vårt varemerke, fortsetter Rath.

Les også: Dette betyr Amazons etablering i Norden

Viktigheten av en smidig betaling

For å møte utviklingen legger RNB vekt på å gi en konkurransekraftig kundeopplevelse. Siden brorparten av salget skjer gjennom fysiske butikker, legger man stor vekt på det personlige møtet.

– Vi vil tilby en kundeopplevelse i verdensklasse. Det handler om å gi det lille ekstra og å gi merverdi. Det re også viktig at den gode kundeopplevelsen er lik på tvers av alle våre kanaler. Det kan blant annet handle om å kunne tilby samme betalingsløsninger både i fysiske butikker og på nettet, forteller Rath og fortsetter:

– Hos oss er det fysiske møtet helt sentralt, men vi vet at kundenes krav til de fysiske butikkene endrer seg. Det kan være selvbetjente kassaløsninger. I dag er mye av aktiviteten i butikken fokusert rundt kassapunktet, men fremover vil det bli vanligere med mobile POS-terminaler, som gjør det enkelt å møte kunden i butikk, samt å ta seg betalt. Det skal være like enkelt å handle i fysiske butikker, som på nettet. Lykkes man med dette, vil man garantert få høyere konverteringer.

Styrk konkurranseevnen gjennom unike kundeopplevelser

Tre råd fra Johanna Rath

  1. Utviklingen innen betalinger går raskt i dag. Vær oppdatert på de siste teknologiene og trendene.
  2. Ha en gjennomarbeidet omnikanalstrategi og tilby de samme betalingsløsningene i butikkene som på nettet.
  3. Vær rask på labben og hopp på teknologitoget selv om det er tidlig. Man har ikke råd til å være treg i avtrekkeren. Å integrere nye løsninger må gå raskt fremover.

– Nå står vi ovenfor Amazons etablering i Norden. Da blir konkurransen enda hardere og kravene blir enda større. Derfor må man vøre rask på labben, tilpasningsdyktig og fleksibel, slutter Rath.

Les DXCs guide til valg av ERP-løsning her.

Åtte trinn til lønnsom netthandel.

Si din mening

*