Sikkerhetsteams kan være den digitale forandringens helter

Ditt sikkerhetsteam er en tilrettelegger for endring og en ekte helt for virksomheten fordi de kan beskytte den digitale transformasjon og respondere kjapt til stadig nye trusler.

Like kjapt som sikkerhetsteamene lukker dører for å beskytte mot angrep, like kjapt åpner virksomheter andre initiative i skyen, IoT (Internet of Things), driftsteknologi (OT) og robotisk prosessautomatisering med mer. Disse trekkene eksponerer de interne arbeidsprosessene i den digitale transformasjonen for cyberkriminalitet under overflaten, hvilket fører til nye sikkerhetsrisikoer via økt kompleksitet og en utvidet angrepsflate.

Alt for ofte blir sikkerhetsorganisasjoner beskrevet som hindringer for den digitale transformasjonen – en umedgjørlig skurk som forhindrer initiativ for forandring. Sannheten er at sikkerhet er en tilrettelegger for endring og en ekte helt for virksomheten.

Med den riktige sikkerhetsarkitekturen samt systemer og ansatte på riktig plass kan sikkerhetsorganisasjoner beskytte de nye teknologiene og forretningsmodellene – samt respondere kjapt til stadig nye trusler. Slik kan organisasjoner gjøre sikkerhetsteams til heltene for digital forandring:

Forbedre sikkerhetsoppsettet i din digitale kjerne

IT-sikkerhetsfolk og beslutningstagere er, som de bør være, mest opptatt av malware, målrettet phishing og ransomware. I følge en undersøkelse utført av CyberEdge Group survey har mer enn femti prosent av organisasjoner vært offer for ransomware, førtifem prosent betalte beløpet for å gjenopprette sin data.

Dette er hvorfor innføring av en sikkerhetsplattform inne i din digitale kjerne er nødvendig. Sikkerhetsplattformen gir robuste systemer som kan motså ikke bare cyberangrep, men også utføre driftskritiske forretningsoppgaver etter et angrep.

Bygg sikkerhet inn i programvarens utviklingslivssyklus

Selvom DevOps setter fart på markedsintroduksjonen med innovative programvarer er ustabil kode noen ganger et biprodukt ved de raskere utviklingssyklusene.

Det er en av måtene DevOps’ inntog har skapt nye utfordringer i sikkerhetsprosessene. I mange tilfeller kan svakhetene i sikkerheten, som er funnet gjennom tester eller i produksjon, resultere i betydelige forsinkelser og gjentageler av arbeid.

For å overvinne disse utfordringene kan virksomheter integrere sikkerhet- og risikohåndtering i hele utviklingssyklusen med en omfattende DevSecOps-modell med fokus på en sikker digital transformasjon.

Få en dypere innsikt i trusler

Per idag finnes det et stort utvalg av fremragende verktøy til sikkerhetsovervåkning, men den vanligste klagen fra sikkerhetsutøvere er at det er for mye data å analysere.

For mange kan avansert sikkerhetsanalyse hjelpe med å “skjære gjennom støyen” ved sikkerhetsrelaterte data. Når dyptgående analytiske løsninger også utnytter maskinell innlæring (ML) og kunstig intelligens (AI) kan de effektivt bearbeide data, oppdage trusler og redusere hyppigheten av falske positiver.

Automatiser handlingsrespons og andre sikkerhetsarbeidsflyter

Sikkerhetsorganisasjoner overalt står ovenfor en forlenget mangel på kvalifiserte personer. En måte å overkomme mangelen på talenter innenfor sikkerhet kan være være ved planleggingsløsninger for sikkerhet, automatisering og svar (SOAR).

Disse egenskapene, som er integrert i sikkerhetsplattformens digitale kjerne, kan automatisere sikkerhetsoppgaver, prosesser og arbeidsflyter slik at svartid, nøyaktighet og standardisering forbedres. Dette hjelper ditt personale å utrette mer med den talentmengden de har til rådighet.

Addresser industispesifikk sikkerhet og krav til overholdelse

I tillegg til de utfordringene og bekymringene som cyberangrep forårsaker, og som alle bransjer står ovenfor, har hver sektor spesifikke problemstillinger og overholdelseskrav som skal adresseres. For å bygge opp et effektivt program trengs det god kunnskap om bransjen og bransjespesifikke løsninger, så detaljhandlerne beskyttes mot kortbedrageri og militærleverandrører mot nasjonalstatlige angrep.

En avansert sikkerhetsplattform muliggjør sikker levering av industrispesifikke plattformer og løsninger slik som digitale sunnhetsplattformer og den oppkoblede transportplattform. Disse plattformene binder sammen mikroserviceytelser sammen som muliggjør nye opplevelser på tvers av et oppkoblet økosystem av partnere, hvor sikkerhet er integrert i plattformen og serviceytelsene.

Uansett bransje vil integrasjonen av sikkerhet i din digitale transformasjon  hjelpe deg med å oppnå dine mål kjappere med en lavere risiko, og sikkerhetsteamet blir heltene i virksomheten.

Les mer om: Er ledelsen den største trusselen mod IT-sikkerheten?

Si din mening

*