Styrk din detaljhandelsvirksomhet med AI i skyen

Et modulbasert detaljhandelssystem for kunstig intelligens hjelper deg med å komme tettere på kundene, gir mye funksjonalitet utenfor boksen og oppdateres automatisk.

Med en ny generasjon av forretningssystemer, som Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations for Retail er det ikke lenger forbeholdt de største detaljhandelsgruppene med best økonomi å dra nytte av ny teknologi. Tvert imot kan små og mellomstore detaljhandelsvirksomheter nå også optimalisere lager, innkjøp og logistikk samt få en enestående innsikt i kundenes vaner, kjøpemønstre og preferanser.

“Som detaljhandelsvirksomhet kjøper du med Finance & Operations for Retail inn en vedvarende og veldig ambisiøs utviklingsstrategi, og får mye ekstra med i pakken. Løsningen favner dessuten både den administrative ryggraden og kassasystemet (POS),” forklarer Bjørn Olesen, Market Manager Retail, DXC Danmark.

“Dette betyr for eksempel at du i utgangspunktet kan foreta en veldig effektiv detaljstyring av f.eks. kampanjer i visse butikker eller rabatter som er rettet mot bestemte kunder. Du blir betydelig mer fleksibel og kan raskt komme i gang med funksjoner som tradisjonelt har vært ganske dyre å utvikle,” legger han til.

AI sikrer overblikk og proaktiv hjelp i hverdagen.

Samtidig støtter innebygde AI-verktøy den samlede verdikjeden med proaktive forslag om alt fra innkjøp og logistikk til markedsføring og salg, basert på bedriftens egne data og mål.

“Dette er selvfølgelig verdifullt for alle organisasjonsformer. Men er spesielt nyttig i en relativt liten organisasjon, fordi du får oversikt, innsikt og muligheter til å handle proaktivt, som er uten sidestykke og som hele tiden blir bedre,” sier Bjørn Olesen.

Dynamics 365 F&O for Retail kan driftes som en tradisjonelt hostet eller en on-premise-basert løsning. Men den er i utgangspunktet skybasert, noe som gjør det rimeligere å komme i gang, forenkler driften og gjør det betydelig lettere å skalere opp og ned i takt med høysesong, julehandel, Black Friday og andre perioder hvor det er behov for flere eller færre hender på gulvet.

Farvel til kostbar spesialutvikling

Bjørn Olesen påpeker dessuten at kostbar spesialutvikling i det store og hele er i ferd med å forsvinne. Det skyldes at plattformen er bygd for å fungere med apper som legges til systemet og gir ønsket funksjonalitet.

“Det er allerede et veldig stort utvalg av apper fra uavhengige utviklerhus på Microsofts AppSource, og det kommer hele tiden flere. Samtidig videreutvikler Microsoft hele tiden Dynamics 365 F&O for Retail, noe som gir nye muligheter. Så hvis en spesiell funksjon er oppdragskritisk for bedriften kan du gå direkte inn i Microsofts veikart og se om en oppdatering er på vei. Noe som for øvrig er en annen grunn til å satse på en gjennomgående standard, da det vil gjøre det lettere å dra nytte av de mange mulighetene som kommer fra Microsoft fremover,” sier Bjørn Olesen.

Tenk standard, standard, standard

Motsatt betyr det at du også må tenke nytt om hvordan du bruker et system, bemerker han. Tidligere måtte for eksempel organisasjoner være innstilt på å bruke tid og krefter på å spesifisere hvilket behov et nytt system skulle dekke samt finne seg i en lang utviklings- og implementeringsprosess. Disse prosessene er ofte betydelig kortere i dag. Til gjengjeld må vi akseptere en høy grad av standardisering.

“Du er nødt til å tenke nytt om forretningssystemet når standarden spiller en så stor rolle. Her er det en fordel å ta ett eller to skritt tilbake, og kanskje gi avkall på noen av ønskene som kunne vært i systemet i en 100 % perfekt verden. Til gjengjeld får du så mye tilbake, blir mer klar for omstilling og frigjør nye krefter, slik at du er mer offensiv i forhold til å bidra og stille deg til rådighet for bedriften og komme tettere på kundene fremover,” sier Bjørn Olesen.

“In my view, it’s actually far more exciting and valuable than having to write countless requirements specifications, developed on the same system for 10 years, and constantly had to say, ‘No, unfortunately, it can’t do’ when the company comes up with wishes . It is much more fun then to say yes. Or you can regularly contribute new opportunities for your business as they come from Microsoft, “he adds.

Read more: Clienteling:  what it is and why you need it in retail

Read more:  Machine Learning speeds up the store

Si din mening

*