Et digitalt løft av produktiviteten på arbeidsplassen

Teknologi kan styrke produktiviteten både for ledere og ansatte på arbeidsplassen. Se hvordan du kan gi forretningen din et digitalt løft.

Alle som har blitt bombardert av kundetilfredshetsundersøkelser kan skrive under på at selskaper nå for tiden legger mye arbeid i å gi sine kunder positive brukeropplevelser. De forstår at fornøyde kunder blir til merkelojalitet og gjentatt salg.

Det samme grunnleggende konseptet gjelder for ansatte. Organisasjoner som er i stand til å skape et positivt arbeidsmiljø for de ansatte, kan øke produktiviteten på arbeidsplassen, oppmuntre til innovasjon, holde bedre på sine ansatte og forbedre forretningsresultatene.

Selvfølgelig er det ingen enkel oppgave å tilfredsstille de komplekse behovene til hundrevis eller tusenvis av ansatte, hver med sin egen arbeidsstil, sine mellommenneskelige ferdigheter og karrieremål. Men det finnes nye verktøy og metoder som kan styrke både ledere og ansatte.

Styrke ledere med teknologi

Mange virksomheter har implementert verktøy for måling av produktivitet som kan spore de ansattes daglige gjøremål med spesifikke oppgaverelaterte målinger, som for eksempel hvor mange kodelinjer de har skrevet.

Dette er verdifull informasjon som ledere kan bruke til å identifisere når et prosjekt er i ferd med å bli forsinket, slik at de kan gå inn for å hjelpe den ansatte eller endre fordelingen av ressursene for å sørge for at prosjektet holder seg på sporet.

Det finnes også nyere, enda mer avanserte systemer som kan trekke sammen og analysere data fra programvareroboter innebygd i produktivitets- og samarbeidsverktøy, samt fra andre digitale kilder. Disse systemene kan automatisk generere rapporter som går utover enkle målinger, og de gir et bredt systemoverblikk på produktiviteten som tar hensyn til forskjellige arbeidsstiler blant de ansatte.

Et slikt helhetlig overblikk kan fullstendig endre hvordan bedrifter måler produktivitet på arbeidsplassen, gjennomfører medarbeidersamtaler og ivaretar karriereutvikling.

Styrke ansatte med teknologi

Når organisasjoner fortsetter å bruke digitale eiendeler, som datamaskiner og telefoner, ut over deres nyttige levetid, blir de ansatte sittende i en klemme med foreldet utstyr som kjører gammelt, sårbart operativsystem.

Selskaper som ligger i forkant vil imidlertid gjøre et poeng ut av å investere i teknologi med moderne funksjonalitet og applikasjoner som gir bedre brukeropplevelse. Det gir disse organisasjonene en avgjørende fordel, både ved rekruttering og i å beholde sine ansatte. Moralen er også høyere, fordi de ansatte heller kan fokusere på resultatene av arbeidet, i stedet for hvordan de skal overvinne begrensningene ved utstyret de er forpliktet til å bruke.

Selv de mest teknologisk avanserte bedrifter kan ikke holde tritt med alle innovasjonene i forbrukermarkedet, men det finnes en taktikk som lederne kan bruke til å holde de ansatte fornøyd.

Nøkkelen ligger i å engasjere ansatte som er interessert i endring og teknologi og adoptere dem som betakunder for å øke innovasjonstakten i organisasjonen.

For eksempel har de fleste bedrifter ikke budsjett til å kjøpe nye smartklokker til alle, men en viss prosent av de ansatte kommer til å dukke opp på kontoret med de nyeste modellene på armen. Kreative IT-ledere kan muligens finne en måte å integrere disse smartklokkene inn i virksomhetens økosystem og la de ansatte bruke dem som ID-brikker. Dessuten kan IT-ledere arbeide sammen med brukere av smarttelefoner for å klekke ut ideer til nye måter bruken av ny teknologi kan være til fordel for forretningen.

Det å forbedre produktiviteten på arbeidsplassen er en av de utfordringene som aldri tar slutt for ledere. Den beste tilnærmingen er at organisasjonen tar til seg ny teknologi som styrker de ansatte og skaper en positiv tilbakemeldingssirkel som forbedrer moralen – alt dette fører til forbedret produktivitet.

Få en mer detaljert beskrivelse av hvordan virksomheter kan tjene på endringer ved den digitale arbeidsplassen for å øke produktiviteten.

Les mer: Hva kjennetegner et suksessfullt digitalt prosjekt?

Les mer: Modern workplace: Har du den rette kompetansen?

Si din mening

*