Skap morgendagens kundeopplevelser med Unified Commerce-teknologi

Måten kunder handler på er i endring. Detaljhandlere ser dette, og utvikler nye måter å møte kundens ønske om opplevelser.

I New York gir madrass-merket Casper kundene sine morsomme og praktiske måter å prøve ut sine nye produkter på.

Dersom du booker en lur på “The Dreamery” vil du få tilgang til et personlig avlukke med rene sengeklær (under, en Casper madrass såklart), pysj, og tilbehør for luren som sovemaske, fjesvask og en tannbørste. Når du våkner venter en kaffe.

Det virker kanskje som et PR-stunt, men det er det ikke. Det er et eksempel på hvordan detaljhandlere i dag finner nye måter å samhandle med sine kunder på og øke merkebevissthet.

Begynnelsen på den eksperimenterende detaljhandelen

Måten kunder handler på er i endring. Det er fordi handling ikke lenger betyr det samme som å kjøpe noe. Det er en sosial aktivitet, “en aktivitet med sansing, oppdagelser, kameratskap – mens å kjøpe noe fortsatt bare er å skaffe seg noe,” ble det nylig definert av Forbes.

Detaljhandlere som Casper anerkjenner dette, og de utvikler nye formater og teknologier for å møte kundenes ønske om opplevelser. I denne undersøkelsen “Pivot to Person-First Personalization”, rapporterer Forrester at mer enn to tredjedeler av forretninger ser på det å levere skreddersydde kundeopplevelser som første prioritet.

Det er fordi “CX (customer experience) ledere øker inntektene sine raskere enn CX etternølere,” sier Forresters rapport “The CX Transformation Imperative”.

Derfor er en enstemmig online og offline-strategi viktig

De som gjør det best kan tilby kundene en fullstendig enstemmig opplevelse, en som sømløst kombinerer alle deres fysiske og digitale kanaler, noe som også kalles for Unified Commerce.

Innovative konsept slik som Alibabas “New Retail”-tilnærming demonstrerer Unified Commerce sin styrke. For eksempel bruker den kinesiske e-commerce forretningen “FashionAI”s butikker kunstig intelligens for å logge forbrukernes aktivitet. Idet de går inn i butikken skanner kundene smarttelefonene sine for å linke sin kjøpeopplevelse i butikken med sin online Alibaba-konto. Smarte speil viser produktinformasjon på den nærmeste skjermen når de tar eller plukker opp et produkt, og tilbyr anbefalinger til mix-and-match. Vel hjemme igjen gjør den Virtuelle Garderobe-funksjonen det mulig for kunden å kjøpe produktene de så på i butikken online.

“Grensen mellom offline og online handel forsvinner idet vi fokuserer på å møte behovene til hver enkelt kunde,” skriver Alibabas utøvende styreleder Jack Ma i et brev til aksjeholdere.

Gjør Unified Commerce til en realitet

For å gjøre Unified Commerce til en realitet i din egen organisasjon må du være i stand til å kjøre hele din detaljhandelsprosess fra en enkelt plattform som kobler alle punktene til din forretning.

Det er et steg videre fra omnikanal fordi det fjerner alle interne, isolerte prosesser og systemer. Selv om omnikanal fokuserer på å skape en konsistent kundeopplevelse på tvers av alle salgskanaler, opererer sannsynligvis hver kanal som et isolert system. Unified Commerce den andre siden er aktivert av en sentralisert plattform i sanntid, for alle kundeengasjerte punkter. Det tilbyr en enkelt versjon av sannheten, hele tiden.

 Dette er hva en Unified Commerce-plattform bør hjelpe deg med å oppnå

Et fullstendig overblikk over hele kundereisen: Spor kundene på tvers av alle kanalene dine og få muligheten til å vite hvem de er og hva de ønsker. La dem samhandle med deg på hvilket som helst punkt, og hent opp tråden igjen der de slapp, uansett kanal. Gi dem en fullstendig sømløs, personalisert kjøpsopplevelse, og fullfør salget i øyeblikket handleren bestemmer seg for å kjøpe.

Forutse kjøp og gi belønning til lojale handlere: Ved å ha en fullstendig oversikt over kundereisen bør du være i stand til å fortuse hva kunden ønsker å kjøpe og hva de kanskje vil ha etterpå, og gi dem relevante produktanbefalinger som oppfordrer dem til å gjøre et kjøp samtidig som du øker den gjennomsnittlige ordreverdien. Bruk kundeinnsikt til å utvikle din markedsføringsstrategi, og send målrettet reklame som belønner kunder for deres lojalitet. Ved å spore kundeoppførsel kan du også sørge for å ha de riktige produktene på lager.

Pålitelig, konsistent data: Få en enkelt kilde til sannhet ved å sentralisere alle dine data på en enkel plattform. Bruk av ett system betyr også at det ikke er noe behov for duplisering av data, eller manuelle prosesser. Du vil styrke dine ansatte ved å minske rutinen med manuelle oppgaver, samtidig som du gir dem fullstendig og nøyaktig informasjon å jobbe med. Med en Unified Commerce-plattform kan du være sikker på at din kundeservice og team kan operere effektivt, fordi du vet at de har kundeinnsiktene de trenger, at dine finansielle data er troverdige og at din salg- og aksjeinformasjon er fullstendig oppdatert.

Skap og utplasser nye servicer og opplevelser, raskt: En Unified Commerce-arkitektur gir deg fleksibilitet til å dele data og funksjonalitet på tvers alle dine kundeopplevelse-arenaer. Bygg nye servicer, kanaler, apper og opplevelser direkte på plattformen med hastighet og letthet, vel vitende om at de vil integrere med dine eksisterende systemer. Unngå høye kostnader og lange utviklingssykluser da det ikke er noe behov for komplekse integrasjoner.

Hvordan vi kan hjelpe

Mange detaljhandlere vi prater med ønsker å gjøre Unified Commerce til en virkelighet i sin egen organisasjon, men de vet ikke hvor de skal starte. Heldigvis har vi løsningen du trenger.

Vår Unified Commerce-plattform LS Central gir all funksjonaliteten du trenger for å operere hele din detaljhandel fra ett sted, uten behov for ekstra systemer eller dyre tilpasninger.

Vi vil hjelpe deg med å bli kvitt de isolerte systemene i din forretning og oppnå et fullstendig overblikk over dine operasjoner og dine kunder, ved å gi deg muligheten til å spore salg, lagerbeholdning og produktivitet i sanntid på tvers av alle dine salgskanaler.

Last ned guide: Slik utvikler du kundeopplevelser i verdensklasse

Les mer: Slik kan dine butikkmedarbeidere konkurrere med netthandel

Si din mening

*