Dynamics 365 skal få fransk frossenmat ut i Norden

Microsoft Dynamics 365 er plattformen når den franske butikkjeden Picard skal vokse i Norden. Picard skal vokse både i antall utsalgssteder og selge i nye kanaler.

– Vi trenger et IT-system for å få bedre innblikk i det operasjonelle i selskapet. Uten et godt system, blir den daglige driften mindre effektiv og preget av mange manuelle prosesser, sier Yann Faremo, som er ansvarlig for Picard i Norden.

I dag bruker Picard Norden et system som er spesialtilpasset driften i Frankrike, som blir for komplisert for driften i Norden og som heller ikke passer den nordiske forretningen på optimal måte. Derfor har Picard valgt det moderne og fleksible Microsoft Dynamics 365 levert av DXC Technology.

Frossen mat fra Frankrike

Picard ble etablert i 1906 i Fontainebleau sør for Paris. Da begynte Raymond Picard med isproduksjon, som blant annet ble brukt i kjølebiler for å holde maten kald. Etter hvert utviklet forretningen seg til en butikkjede for frossen mat. Og i dag finner vi Picard-butikker over hele Frankrike, i Belgia og Sverige.

I 2013 ble Picard etablert i Sverige. Brødrene Yann og Gael Faremo i Migaya Consulting har planene klare for å utvide butikkonseptet i hele Norden. Men først må Picard få på plass en kraftfull IT-plattform som kan understøtte god butikkdrift og etter hvert nordisk ekspansjon.

I løpet av sensommeren vil vi se den første Picard-butikken i Norge.

Valgte helhetlig Microsoft-plattform

Etter møte med flere teknologileverandører, sto Picard til slutt igjen med to ulike systemer fra to leverandører.
Valget falt til slutt på Microsoft Dynamics 365 og løsningene for kassapunkt (POS), Retail back-office, finans, logistikk og regnskap i samme plattform.

Den andre konkurrenten ble valgt bort fordi denne ikke kunne levere viktige systemer på én plattform. I stedet var POS et selvstendig system og finans i et annet system. Dermed ble det komplisert å utveksle informasjon og data mellom systemene og vanskelig å få et helhetlig sanntidsbilde av forretningen.

– Med Dynamics-plattformen vil vi blant annet gjøre varebestillinger automatisk basert på hva som faktisk selges. Det blir også enklere å endre prisene og fastsette riktig prispunkt for å øke salget. Samtidig er all informasjon oppdatert og tilgjengelig for alle, både i butikk og på hovedkontor, fortsetter Faremo.

Automatisk varebestilling vil gi store besparelser for personalet. I dag bruker de butikkansatte mange timer på mer manuell etterbestilling varer.

Mangler du gode grunner til å digitalisere din bedrift? Her får du syv

B2C, B2B og servicesalg

I dag har Picard ni butikker i Sverige og selger til vanlige forbrukere (B2C – Business to Consumer).

På sikt skal frossenmatkjeden starte med salg til andre dagligvarekjeder samt åpne snackbarer i egne butikker. I Norden skal Picard med andre ord både selge B2C, B2B (Business to Business) og drive servicesalg.

Å drive salg i tre ulike kanaler krever en fleksibel IT-plattform. I tillegg må IT-plattformen være skalerbar slik at den kan håndtere den kommende ekspansjonen i antall butikker i Norden.

Store fremtidsplaner

Når Picard har fått Dynamics-plattformen opp og kjøre, ser Faremo for seg å ta i bruk flere av løsningene Dynamics 365 byr på.

– I neste omgang vil se på lojalitetskort, netthandel, “klikk og hent” og andre muligheter, forteller Faremo.

Picard-butikkene selger i hovedsak (95 prosent) frossenmat, der det meste av vareutvalget er eget varemerke. Målet er å nå en omsetning i Norden på 500 millioner kroner i løpet av fem år.

Les også: Teknisk gjeld hindrer forretningen

Lurer du på hva Microsoft Dynamics 365 er? Her får du svar

Si din mening

*